Montjuïc

Montjuïc is de heuvel die naast Barcelona ligt. Vanaf de heuvel heb je een prachtig uitzicht over de stad! Je kunt natuurlijk rustig door het grote park (Parque de Montjuïc) lopen, en de kans is groot dat je onderweg heel wat bijzondere bezienswaardigheden tegenkomt. Daarover lees je meer op deze pagina.

Castillo Montjuïc

Oorspronkelijk was het ‘kasteel’ gebouwd als fort, pas na 50 jaar werd het fort omgebouwd tot kasteel. Vanaf de top van het kasteel is er een panoramisch uitzicht over de stad en de zee, vandaar dat dit de perfecte plek was om de stad te verdedigen tijdens oorlogen. Door de jaren heen is het kasteel daarom voor veel militaire doeleinden gebruikt. Tegenwoordig is er een militair museum in het kasteel, ook is het mogelijk om meer te weten te komen over de geschiedenis van het kasteel. Kijk op de pagina Castillo Montjuïc voor meer informatie!

Locatie
Carretera de Montjuïc 66
08038 Barcelona
+34 932 564 445

Openingstijden
1 november tot 31 maart elke dag van 10:00 tot 18:00 uur. (Ingang sluit 30 minuten voor sluitingstijd!)
1 april tot 31 oktober 10:00 tot 20:00 uur. (Ingang sluit 30 minuten voor sluitingstijd!)

Prijs
Reguliere ticket €5,-
Zondag na 15:00 gratis

>¡IDEETJE!

: Ontdek veel van Barcelona tijdens de Bruisend Barcelona Fietsroute. Ga op eigen tempo cruisend door de stad! Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Botanische tuin

In de Botanische tuin vind je allerlei Mediterrane planten en bomen. Het is mogelijk een vaste route te volgen, maar je kunt natuurlijk ook zelf lekker ronddwalen tussen de prachtige natuur. De tuin is opgesplitst in verschillende delen, vanuit het Zuid Afrikaanse deel kan je zo overlopen naar het gebied waar planten uit California groeien. Zo kan je een kleine trip rond de (botanische) wereld maken door een uurtje heerlijk rond te wandelen in de Botanische tuin op de Montjuïc. We raden je aan om in de lente te gaan, dan staan de meeste bloemen in bloei en is er een explosie van kleuren! Echter raden we je af om in de zomer te gaan, dan staat de Botanische tuin er regelmatig helaas redelijk dor en droog bij.

Locatie
Calle Dr. Font i Quer 2
Parc of Montjuïc
08038 Barcelona

Openingstijden
Oktober tot maart: maandag tot zondag 10.00-18.00 uur.
April, mei en september: maandag tot zondag 10.00-19.00 uur.
Juni tot augustus: maandag tot zondag 10.00-20.00 uur.

Entree
Volwassenen € 3,50
Korting €1,70 (jonger dan 25 jaar, 1 ouder gezinnen, groepen met meer dan 10 personen)
Gratis voor kinderen onder 16 jaar.

Olympisch stadion

In 1992 werden de Olympische Zomerspelen gehouden in Barcelona. Het stadion was echter al in 1927 gebouwd, alvast voor de Olympische Spelen van 1936. In dat jaar werden de Spelen uiteindelijk toch in Berlijn gehouden. Door de jaren heen is het stadion voor een aantal andere sportevenementen gebruikt. In 1989 werd het stadion gerenoveerd, zodat deze 3 jaar later toch nog gebruikt kon worden waar het stadion oorspronkelijk voor bedoeld was. Een van de meest bijzondere gebouwen die gebruikt zijn tijdens de Olympische Spelen is het Palau Sant Jordi. Deze indoor arena is ontworpen door de Japanse Architect Arata Isozaki en wordt nog steeds gebruikt voor concerten en andere evenementen.

Locatie
Avenida l’Estadi 54
08038 Barcelona

Openingstijden
Zomer 10.00-20.00 uur.
Winter 10.00-18.00 uur.

Fundació Joan Miró

Wanneer je van moderne kunst houdt is deze plek zeker een bezoekje waard! Joan Miró was een bekende moderne kunstenaar afkomstig uit Barcelona. Hij was schilder, beeldhouwer en keramist. In het museum worden meer dan 10.000 kunstvoorwerpen tentoongesteld die door Miró gemaakt zijn. Daarnaast zijn er ook werken van andere moderne kunstenaars te zien. Zo krijgen jonge moderne kunstenaars bijvoorbeeld ook een kans om zich te ontwikkelen, de ruimte ‘Espai 13’ is speciaal voor hen gereserveerd om hier te kunnen experimenteren. Het gebouw waar het museum zich in bevindt is alleen al erg bijzonder, het is in traditioneel Mediterrane stijl gebouwd.

Locatie
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
Website

Openingstijden
Oktober tot Juni, di, wo, vrij, za: 10.00-19.00 uur.
Juli tot september, di, wo, vrij, za: 10.00-20.00 uur.
Donderdag 10.00-21.00 uur.
Zon-en-feestdagen 10.00-14.30 uur.

Entree
-Permanente én tijdelijke collectie:
Volwassenen € 11
Studenten (15-30 jaar), 65+ en werklozen (met bewijs) € 7
-Espai 13 € 2,50
– Tijdelijke exposities
Volwassenen € 7

Alvast je tickets kopen!
Ben jij geïnteresseerd en wil jij hier wel naar toe? Dan is het handig om alvast jouw ticket online te kopen! Op Tiqets.com kun jij jouw ticket alvast online kopen en hoef je niet in de wachtrij te staan. Binnen 24 uur na het boeken heb jij je ticket al binnen. Klik hier om online de ticket te kunnen kopen.

Voordeelpakket-Barcelona

Poble Espanyol

Een bijzonder openluchtmuseum, dat is het zeker. Poble Espanyol, wat Spaans dorp betekent, bestaat uit 117 gebouwen, straten en pleinen uit Spanje op schaal. Sommige gebouwen zijn identiek aan een ander, al bestaand, gebouw in Spanje en sommige hebben alleen een bepaalde architectuurstijl van al bestaande Spaanse gebouwen. Het is gebouwd op de Montjuïc berg met als doel om de Spaanse architectuur op zijn best weer te geven. Zij hebben de belangrijkste kenmerken van Spaanse dorpen verwerkt in Poble Espanyol, denk bijvoorbeeld aan de smalle kronkelende straatjes. Het dorp heeft bijna alles te bieden wat een ‘echt’ dorp ook te bieden heeft, zoals een gemeentehuis, een kerk, een klooster, winkels en verschillende woningen.

Locatie
Francesc Ferrer i Guàrdia, 13
08038 Barcelona

Openingstijden
Maandag: 9.00 tot 20.00 uur
Van dinsdag tot donderdag: 9.00 tot 00.00 uur
Vrijdag: 9.00 tot 03.00 uur
Zaterdag: 9.00 tot 04.00 uur

Entree
Volwassenen: € 12.00
Kinderen (4-12): € 7,00
Studenten en 65+: €9,50

Koop jouw ticket online!
Geniet van de mooie Spaanse architecturen en de knusheid in dit mooie Spaanse dorp. Je kunt jouw tickets alvast online kopen, zodat je gewoon gelijk naar binnen kunt in plaats van wachten om een ticket aan de balie te kopen. Daarbij gaat het online boeken van jouw ticket een stuk sneller. Kijk voor meer informatie en het boeken van jouw ticket op tiqet.com.

Bereikbaarheid

Het is natuurlijk mogelijk om een taxi te nemen of om een sportieve wandeling te maken om de heuvel te bereiken. Daarnaast kan je er ook makkelijk komen met het openbaar vervoer.
Bus: lijn 50, 55 of 150
Fenicular (soort metro): Vanaf metro station Paral-lel (lijn 2 en 3)

Teleferic

Een andere mogelijkheid om de berg op te komen is om de bekende gondels van Barcelona te nemen. Kijk op de pagina Teleferic voor meer informatie!

Teleferic de Montjuïc
Met deze opties ben je pas halverwege de heuvel. Je kunt daarna nog een kabelbaan nemen die je helemaal naar de top (Castillo MontjuÏc) brengt. Kijk hier voor de openingstijden en meer informatie. Je kunt ook jouw ticket online kopen voordat je gaat, zo heb je geen last van lange wachtrijen voor de kaartjesverkoop balies! Kijk op Tiqets.com voor meer informatie!

Teleferic del Puerto
Je kunt ook een kabelbaan nemen vanaf de haven! Tijdens dit 10 minuten durende ritje heb je een spectaculair uitzicht over de haven en de stad.

Comments are closed.