Musea in Barcelona

Wil je eens wat cultuur snuiven of ben je dol op musea? Op deze pagina vind je een overzicht van musea in Barcelona. Lijkt een bepaald museum je wel wat? Klik dan door op de desbetreffende pagina!

Chocolademuseum

Chocoladeliefhebbers opgelet! In Barcelona zit ook een chocolademuseum waar je heerlijk kan wegkwijlen van alle chocolade om je heen. En niet getreurd, je mag ook de chocolade proeven. Lees op de pagina Chocolade museum meer over het begin van chocolade, waarom het zo belangrijk is voor de Spanjaarden en natuurlijk over het museum zelf en het bezoeken ervan!

Dalí museum

Salvador Dalí, de bekende surrealistische kunstenaar. Een van zijn bekendste werken was wel het schilderij ‘De volharding der herinnering’ met de weke ofwel slappe klokken die je nog vaak terug ziet komen. Één van zijn musea staat in het kleine stadje Figueres, dit ligt ongeveer 140 kilometer van Barcelona af en is zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens jouw verblijf in Barcelona. Het museum beschikt niet alleen over schilderijen, maar ook over beeldhouwwerk, fotografie en ga zo maar door. Lees meer over Salvador Dalí de man zelf en over zijn museum in Figueras op Dalí museum.

Fundació Antoni Tápies

Antoni Tápies i Puig was een bekende Catalaanse kunstenaar die door zijn jaren heen veel verschillende stijlen heeft gekend. In 2012 is hij op 88-jarige leeftijd overleden. Je kunt zijn kunst bewonderen in zijn museum met zijn werken wat onderdeel is van het Fundació Antoni Tápies. Zijn stichting bevat ook een cultureel centrum dat gespecialiseerd is in de moderne kunst. Lees meer over Antoni Tápies en zijn stichting op Fundació Antoni Tápies.

MACBA

MACBA, oftewel Museu d’Art Contemporani de Barcelona is een museum met moderne en hedendaagse kunst uit Barcelona. Het glazen gebouw waar het museum in huist, is super modern en al het bewonderen waard. Je vindt hier nationale en internationale kunst van na de jaren ’50 uit de twintigste eeuw. Lees meer op de pagina MACBA.

Museo de Cera

Een museum vol met bekende en belangrijke politici, leiders, konings en koninginnen van vroeger. In dit wassen beelden museum kan je ze allemaal bekijken, van Albert Einstein tot Cleopatra. Kijk op de pagina Museo de Cera voor meer informatie!

Museu d’Histórica de Catalunya

Catalonië heeft een sterke eigen identiteit en botst daardoor nog vaak met Spanje over de onafhankelijkheid die Catalonië in realiteit wil. Ze hebben hun eigen taal die binnen Catalonië ook erg gepromoot wordt. Ze willen het liefste gewoon onafhankelijk zijn. De hoofdstad van Catalonië is Barcelona. Maar hoe komt het dat de Catalanen graag onafhankelijk willen zijn en wat is de geschiedenis van deze regio van Spanje? Je ontdekt het allemaal in Museu d’Histórica de Catalunya in Barcelona. Lees meer over dit historisch museum van Catalonië op de pagina Museu d’Histórica de Catalunya.

Museu de Fundació Miró

Barcelona heeft veel verschillende kunstenaars gekend, waaronder ook Joan Miró. Hij leefde in de tijd van Picasso en werd ook bevriend met deze bekende kunstenaar. Hij is erg geïnspireerd door het kubisme en surrealisme en dit zie je ook erg terug in zijn kunst. Zijn kunst kun je bewonderen in zijn eigen museum, dat een collectie bevat van wel 14.000 stukken. Dit zijn natuurlijk niet allemaal schilderijen; er is ook vele andere kunst te bewonderen. Ook is er een klein gedeelte beschikbaar gesteld voor andere schilders. Wie deze schilders zijn en meer over de collectie van het museum lees je onder andere op de pagina Museum De Fundació Miró.

Museu de la Música

Het muziekmuseum bevat één van de grootste gitaarcollecties ter wereld, waardoor het zich al snel onderscheidt met de andere muziekmusea. In het muziekmuseum kun je vele zeldzame en oude instrumenten bewonderen, maar ook verschillende documenten en ga zo maar door! Laat niet alleen je ogen prikkelen, maar ook je oren in het Museu de la Música. Ben je geïnteresseerd geworden in het muziekmuseum van Barcelona? Lees op de pagina Museu de la Música onder andere over de prijzen, locatie, de collectie en nog veel meer!

Museu Egipci de Barcelona

Tombes, farao’s en meer… en dat in Barcelona? Ja! Dat in Barcelona! Je vindt hier namelijk Museu Egipci de Barcelona, oftewel een museum over Egypte. Je vindt hier meer dan duizenden spullen die je meenemen door de tijd in Egypte. Meer informatie, prijzen en openingstijden lees je op Museu Egipci de Barcelona.

Museu del Perfum

Ben jij een parfumliefhebber? Dan is het parfummuseum in Barcelona wellicht iets voor jou! Ze hebben hier niet alleen de merken die je tot heden kent, zoals Chanel, maar ook de parfum en vele informatie over de tijden van Prehistorie tot de Renaissance. Zoals je wel kunt merken, heeft parfum een hele lange geschiedenis en bestaat het al ontzettend lang. Maar wie was nou de eerste die parfum uitvond en hoe is dit gegaan? Dit en nog veel meer, zoals informatie over het museum met de prijzen, kun je lezen op de pagina Museu del Perfum.

Museu Taurí

Het Museu Taurí, ook wel bekend als het Museo Taurino, is een museum in Barcelona waar je alles te weten komt over het stierenvechten en de cultuur en geschiedenis hiervan. In dit museum kun je allerlei interessante voorwerpen uit de stierenvechtengeschiedenis bewonderen zoals stierenkoppen, kostuums van bekende matadors, zwaarden, doeken en trofeeën.

Museu Nacional d’Art de Catalunya

In een van de mooiste gebouwen van Barcelona huist het Museu Nacional d’Art de Catalunya. Dit kunstmuseum is gevestigd in het Palau Nacional op de Montjuïc berg. Het fijne aan dit museum is dat er eigenlijk uit bijna elke periode uit de geschiedenis wel iets te bewonderen is. Munten uit de tweede eeuw voor Christus, maar bijvoorbeeld ook de werken van Picasso. Meer informatie, openingstijden en prijzen lees je op Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Picasso museum

Pablo Picasso was een bijzonder kunstenaar die grote armoede heeft gekend en wel drie oorlogen heeft meegemaakt. Hierdoor heeft hij depressieve periodes gehad en dit kun je ook terug zien in zijn vele werken die hij heeft gemaakt. Het is niet gek dat ook deze grote kunstenaar een museum in Barcelona heeft dat aan hem is gewijd. Het museum is verdeeld over vijf huizen; er is dus genoeg kunst te bewonderen van deze man. Je kunt met een headset het museum bewonderen, maar ook via een gids. Lees meer over de mogelijkheden, de prijzen en openingstijden en over Pablo Picasso zelf op de pagina Picasso museum.

Poble Espanyol

Een van de bezienswaardigheden is de berg Montjuïc. In de buurt van deze berg vind je het ‘Poble Espanyol’. Het is een super leuk en leerzaam openluchtmuseum waar je Spanje in het klein kunt bezoeken! De letterlijke vertaling van Poble Espanyol is Spaans dorp. Dit is ook wat je tegen zult komen. Een Spaans dorp, maar dan als museum. Je vindt bestaande Spaanse gebouwen, de typisch kronkelende straatjes, maar ook winkeltjes. Op de pagina Poble Espanyol vind je meer praktische informatie, zoals openingstijden en de entree.

Locatie
Poble Espanyol
Francesc Ferrer i Guàrdia 13
08038 Barcelona

Comments are closed.