Weer en klimaat

Een stedentrip naar Barcelona … prachtige bezienswaardigheden bewonderen, Spaanse cultuur snuiven, lekker Spaans eten en niet te vergeten, lekker weer! Maar wat neem je mee? Een lange of korte broek? Een sjaal? Of toch maar zonnebrandcrème? Om het inpakken iets gemakkelijker te maken, lees je op deze pagina alles over het weer in Barcelona zodat je goed voorbereid op reis kunt gaan!

weer

Temperaturen en neerslag

Barcelona heeft een mediterraan klimaat. Dit houdt in dat de zomers lang en warm zijn en de winters mild zijn. Hierdoor is Barcelona het hele jaar geschikt voor een stedentrip! In de zomermaanden kan het erg warm zijn in Barcelona en komt het vaak voor dat het warmer dan 30 graden is. In de zomermaanden valt er dan ook weinig regen. In het najaar en het voorjaar is het ietsje koeler dan in de zomer, maar nog steeds lekker warm! Ook in deze maanden regent het niet heel vaak. In de wintermaanden daalt de gemiddelde temperatuur naar ongeveer 12 graden. In deze maanden kan er wel af en toe een regenbui zijn. Desalniettemin zal het niet snel vriezen in de stad en zijn de winters nog steeds erg mild.

weer

Zeetemperatuur

In de winter is de zee toch iets te fris om in te zwemmen. Daarentegen kan je vanaf juni ongeveer wel al een (frisse) duik nemen. De zeetemperatuur is dan gemiddeld 20 graden. Met een goede zomer blijft de zee tot en met oktober op een aangename temperatuur.

Weersvoorspelling

Wil je weten in welk weer je terecht komt tijdens uw vakantie? Om de meest betrouwbare weersinformatie te krijgen, is het dan het handigste om op een Spaanse weersite te kijken. Een goede Spaanse weersite is bijvoorbeeld El Tiempo.

Wanneer zal ik gaan?

Wanneer de ideale tijd is om Barcelona te bezoeken, hangt af van wat je graag wilt doen. Als je bijvoorbeeld graag actief alle bezienswaardigheden wilt bezoeken en de hele dag aan de wandel bent, dan is het voorjaar of het najaar de ideale tijd. Het is dan niet extreem warm, maar wel nog steeds zonnig en zomers.
Als je echter van plan bent om het rustig aan te doen, op het strand te gaan liggen en lekker een cocktailtje wil drinken, dan zijn de zomermaanden de ideale maanden om een bezoekje aan Barcelona te brengen!

Tips

– Ben je benieuwd hoe het weer is een bepaald seizoen? Bekijk dan eens de pagina seizoenen in Barcelona!
– In de zomermaanden is de zon vaak heel erg fel. Zorg dat je je goed insmeert en veel water drinkt!
– Oeps! Regen? Gelukkig is er genoeg te doen in Barcelona als het regent. Bekijk de pagina wat te doen als het regent in Barcelona? en stel alvast een regenprogramma samen!

Comments are closed.