Algemene informatie Barcelona

Op deze pagina vind je algemene informatie over Barcelona, zoals een agenda van de aankomende activiteiten, weetjes, het weer en klimaat en de Spaanse taal.

3 dagen Barcelona

Ga je op citytrip naar Barcelona en weet je nog niet zo goed wat je wilt gaan doen? Ter inspiratie hebben wij voor jou 3 dagen in Barcelona beschreven. Misschien dat dit je helpt een onvergetelijke tijd te beleven in het bruisende Barcelona. Lees hier de hele tekst.

3-dagen---1

5 geheimen van Barcelona

Ben je op zoek naar bijzondere verhalen over Barcelona? Op de pagina 5 geheimen van Barcelona worden deze verhalen verteld. Wist je namelijk al bijvoorbeeld dat je FC Barcelona kan vinden in een kerk…? Dit en nog meer bijzondere verhalen lees je op 5 geheimen van Barcelona.

10 weetjes over Barcelona

Behalve geheimen zijn er ook heel veel leuke weetjes over Barcelona te vertellen. Een van de gebouwen van Gaudí lijkt bijvoorbeeld wel heel erg op een scène uit Star Wars… En wist je bijvoorbeeld al dat de Rambla niet één straat is? Lees alle weetjes op 10 weetjes over Barcelona.

Gaudí

Als we aan Barcelona denken, denken we vaak ook gelijk aan Antoni Gaudí. In Barcelona zijn dan ook veel werken van deze wereldberoemde architect te vinden. Zo is de Sagrada Familia zijn grootste project geweest en een absolute bezienswaardigheid in Barcelona. Op de pagina Gaudí kom je alles te weten over Gaudí, zijn werk en zijn leven!

Parkeren in Barcelona

Ga je met de auto naar Barcelona? Of wil je graag een auto huren? Dan is het fijn om te weten waar je je auto kwijt kunt en wat de regels zijn die vastzitten aan het parkeren in Barcelona. Ga voorbereid op weg naar Barcelona en kijk op deze pagina voor alle informatie over Parkeren in Barcelona!

Rolstoelvriendelijkheid

Barcelona is een echte must see, vol bezienswaardigheden, gezellige restaurants en mooie parken. Ook als je in een rolstoel zit, is deze stad zeker het bezoeken waard! Barcelona speelt in grote mate in op het feit dat de stad toegankelijk hoort te zijn voor iedereen, door een hoop voorzieningen in het leven te roepen die een bezoek aan deze stad voor rolstoelgebruikers net iets gemakkelijker maken. Meer weten over de rolstoelvriendelijkheid van de stad? Kijk dan op de pagina Rolstoelvriendelijkheid.

Stedentrip Barcelona

Barcelona is de ideale stad voor een citytrip! De stad heeft veel bezienswaardigheden, kent een rijke geschiedenis en is daarnaast ook nog eens mega gezellig! Maar waar moet je op letten als je een stedentrip naar deze bruisende stad boekt? Alles over een stedentrip naar Barcelona vind je op deze pagina!

Taal

Wanneer je naar Barcelona gaat, is het leuk om ook wat mee te krijgen van de cultuur en de taal. In Barcelona kunnen de mensen wel Castiliaans (de nationale taal) spreken, maar wordt er voornamelijk Catalaans gesproken. Het verschil tussen de twee talen kun je een beetje vergelijken met het verschil tussen Nederlands en Fries. Als je er later nog wat aan wilt hebben, kun je het best het nationale Spaans (Castiliaans) leren. Deze taal staat als derde op de ranglijst van wereldtalen en wordt door zo’n 466 miljoen mensen gesproken. Op deze pagina vind je basiswoordjes van het Nederlands naar het Catalaans en het Castiliaans, zo kun je je een beetje redden met de basisdingen.

¡¡TIP: Als je je goed wil kunnen redden in Barcelona is het handig en leuk om een paar weken van te voren een cursus in Spaans of Catalaans te doen. Een overzicht van verschillende leuke en leerzame cursussen kun je vinden op ons pagina Spaans leren.

Tradities

Tradities zijn in ieder land en zelfs in iedere stad te vinden. In Barcelona zijn super veel tradities. Van tradities op festivals, tot tradities met eten, tot tradities met dansen, tot tradities met kerst. De Catelanen weten er altijd wel wat leuks bij te bedenken. Vind meer informatie over de tradites op deze pagina!

weer

Wat te doen?

Ben je van plan om binnenkort Barcelona te bezoeken, maar weet je nog niet precies wat te doen? Dan hebben wij op deze pagina de leukste tips & tricks, activiteiten en highlights voor je uitgezocht. Ontdek de stad bijvoorbeeld op wijkniveau of zie onze tip voor een gratis activiteit! Na het lezen weet je zeker dat je alles uit je tripje naar deze prachtige stad kunt halen!

Weekendje Barcelona

Wanneer je maar kort bent in Barcelona, bijvoorbeeld voor een weekendje, wil je natuurlijk alles eruit halen wat erin zit. Niet zomaar even relaxen op de hotelkamer, lekker gaan en de stad ontdekken! Wat je precies in 48 uur in deze wereldstad kan doen, lees je op Weekendje Barcelona.

Weer & klimaat van Barcelona

Als je naar Barcelona gaat wil je natuurlijk graag weten wat voor weer het wordt, zodat je goed je koffer in kunt pakken. De temperaturen in Barcelona komen gelukkig niet onder de 0 graden, maar wel voelt de temperatuur kouder aan dan het is. Dit komt door de luchtvochtigheid in Spanje. Als het 15 graden is, voelt het soms behoorlijk koud aan en kun je dus wel een winterjas gebruiken. Laat je dus niet verleiden door de cijfers van de temperatuur! Gelukkig regent het in Barcelona veel minder dan in Nederland. Er kan wel eens een regenbuitje vallen, maar het regent er niet dagelijks. Op deze pagina vind je informatie over het precieze klimaat en de weersverwachtingen voor de komende tijd.

¡TIP! Neem niet teveel kleren mee naar Barcelona. In de stad heb je super leuke winkels zoals Pull & Bear, Mango, Zara en Bershka, die hier veel goedkoper zijn dan in Nederland!

Comments are closed.