10 handige tips Barcelona

Speciaal voor jou hebben we 10 verrassende en handige tips op een rijtje gezet! Als je op vakantie of citytrip gaat naar het Bruisende Barcelona is het altijd fijn als iemand je even op weg helpt. We hopen dat onze tips je zullen helpen!

Ondek Barcelona als een echte local! Ga mee met onze Bruisend Barcelona fietstour en leer Barcelona op een unieke manier kennen. Onze enthousiaste Nederlandstalige gids neemt je mee naar de gaafste hotspots, hippe wijken en het strand van Barcelona!

1. Bezoek meer dan alleen de hotspots!

Bezoek niet alleen de trekpleisters van de stad Barcelona, zoals de Sagrada Familia en Park Guëll, maar ga zelf op ontdekking in de verschillende wijken van de stad. Misschien dat onze routes en gidsen je hierbij kunnen helpen! Op deze manier leer je de echte locals en geheime spots kennen.. Laat je verrassen door de geheimen van deze prachtige Spaanse stad. Hier vind je al onze routes en gidsen.

2. Boek je reis en je verblijfplaats vroeg van te voren!

Voor een prikkie kun je al een ticket naar Barcelona kopen, als je geluk hebt dan. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper je ticket is. Ben je nog op zoek naar een slaapplek? Onze tip is het hostel Casa Gracia. Het is een luxe hostel, maar dat is vaak niet te zien aan de prijs. Het hostel vind je in de wijk Gracía en is een levendige wijk midden in Barcelona. Kijk hier voor meer informatie over het boeken van het hotel !

3. Op avontuur met de trein!

Vaak erg snel en vooral heel goedkoop, kun je van Barcelona naar leuke omliggende dorpjes en steden. Wat dacht je er van om een dagje het historische Girona te bezoeken of een avond te feesten in Lloret de Mar? Voor mensen met vliegangst: je kunt ook gemakkelijk met de trein naar Barcelona.

Barcelona-tips-1

4. Pas op voor zakkenrollers!

Vooral bij de Ramblas en in sommige metro’s zijn ze erg actief.. Vaak worden er kinderen bij betrokken. Zij leiden je af en de ander pakt stiekem kostbare spullen uit je tas of zakken.

5. Vermijd de wachtrijen

Skip de wachtrijen van de bekende bezienswaardigheden door vooraf kaartjes te kopen. Tijdens een warme zomerdag heb je natuurlijk geen zin om uren in de rij te staan. Op de pagina over het vermijden van wachtrijen kun je je tickets vooraf bestellen, zodat je de wachtrijen kan vermijden.

6. ‘Spring maar achterop bij mij, achterop de fiets’

Fietsen! Barcelona is dé stad om een leuke fietstocht te doen. De leuke hotspots zijn gemakkelijk te bereiken per fiets. Fiets bijvoorbeeld langs de Sagrada Familia, de Ramblas en eindig bij het strand. Heb je geen zin om zelf een route uit te stippelen? Bestel dan nu de fietsroute

Barcelona-tips-2

7. Tijd voor een feestje!

Muziek aan, drankje erbij en gooi die heupjes maar los.. In deze stad kun je zeker een goed feestje vieren! Er zijn veel clubs en cocktailbarretjes waar je de avond en de nacht zou kunnen doorbrengen. De Gin Tonic liefhebbers worden denk ik heel vrolijk van onze pagina ‘Gin Tonic por favor’. Hier vind je allemaal barretjes waar je G&T kunt drinken, en is zeker een aanrader om even te lezen als je fan bent!

8. Chique, goedkoop of traditioneel uiteten

Uiteten op vakantie hoort erbij, toch? Er zijn veel goede restaurants in Barcelona, maar waar vind je ze? Als tip raden wij onze Gastronomische gids aan. Hier vind je allerlei gastronomische zaakjes, zoals vegetarische restaurants maar ook luxe restaurants of ontbijt en tapastentjes. Mmm.. ultiem genieten in een lekkere loungestoel met vriendelijk personeel en een culinaire maaltijd. Je bestelt de Gastronomische gids hier.

9. 10 x gratis Barcelona

Er zijn genoeg leuke dingen te doen waar je niet hoeft te betalen. Bezoek bijvoorbeeld een gratis museum! Dit kan vaak op de eerste zondag van de maand. Onder andere: Museu Picasso, Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu Frederic Marès, Museu de la Música, Museu d’Història de Catalunya en Museu d’Història de Barcelona zijn dan gratis te bezoeken. Zin in een goedkoop dagje in Barcelona? Dan raden wij de pagina over 10 x gratis Barcelona aan. Hier vind je alle informatie.

10. Street art bewonderen

Ontdek de street art van de wijk Barri Gòtic. Hier kom je de nieuwste en meest creatieve street art tegen.. Beleef een avontuur en ga op zoek naar deze mooie beschilderingen. Vergeet zeker je fotocamera niet! De street art in Barcelona wordt gekenmerkt door haar vele felle kleuren en grappige kinderlijke tekeningen. Je komt veel creaties van street art kunstenaars als ROA, Pez en Alice tegen. Elke dag komen er weer nieuwe kunstwerken bij, wat er voor zorgt dat de straten van Barcelona zelf al een kunstwerkje op zich zijn.

Barcelona-tips-3

Comments are closed.