Kinderactiviteiten

Wil jij met de kinderen op vakantie, maar weet je niet goed waar je terecht kunt? Er zijn tal van plaatsen waar je enorm veel leuke activiteiten met je kind kunt doen! Vaak wordt Barcelona aangegeven als een citytrip bestemming met partner of vrienden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat Barcelona eigenlijk een heel kindvriendelijke stad is en dat een vakantie met de kids er ook prima te doen is! Er zijn genoeg activiteiten om in Barcelona met kinderen te doen. Van de dierentuin tot een spannende kabelbaan…

Voetbalstadion FC Barcelona

Houden de kids van voetbal en wil je zelf ook wel eens alle bekers van FC Barcelona bewonderen? Ga dan gezellig met het gezin naar Camp Nou, het voetbalstadion van FC Barcelona. Je kunt er een rondleiding krijgen en dan heb je gelijk toegang tot het museum. Natuurlijk ook geweldig om je kind eens rond te laten lopen op de plekken waar de ‘grote spelers’ ook komen! Voor meer informatie over het stadion, kijk hier.

Locatie
Carrer Arístides Mallol 12
08028 Barcelona

Openingstijden
1 januari t/m 24 maart en 28 oktober t/m 22 december
Ma t/m za van 10.00 – 18.30
zo en feestdagen van 10.00 – 14.30

7 april t/m 23 juni, 16 september t/m 27 oktober en 23 december t/m 30 december
Ma t/m za van 9.30 – 19.00
zo en feestdagen van 10.00 – 14.30

25 maart t/m 6 april en 24 juni t/m 15 september
Ma t/m zo van 9.00 – 19.30

Prijs
€ 23,- (algemeen)
€ 17,- (Kinderen van 6 t/m 13 jaar en 70+)
Gratis voor kinderen tot 5 jaar

TIP!: De dag voor een wedstrijd in de Champions League gaan de tours door, maar kun je niet alles bekijken. Onder andere de perskamer, kleedkamers, spelerstunnel en het museum zijn dan gesloten. Met een wedstrijddag in de Champions League is alleen het museum geopend van 10.00 tot 15.00. Ook op wedstrijddagen van FC Barcelona in de Spaanse competitie en de Copa del Rey worden er geen stadiontours georganiseerd.

Online tickets kopen

Lange rijen, zuchtende en ongeduldige kids aan je zij.. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Daarom kun jij jouw tickets al makkelijk vooraf online kopen om dit te voorkomen. Klik hier om alvast jouw kaartje voor een rondleiding in Camp Nou te kopen! Ideaal voor een trip in Barcelona met kinderen.

Camp-nou

L’Aquarium Barcelona

11.000 dieren in 35 verschillende tanks: l’Aquarium Barcelona is een van de grootste, leukste en interessantste aquaria van Europa. Er is een onderwatertunnel die erg leuk en spannend is voor de kids. Loop lekker rond en kijk je ogen uit! Voor de echte durfals, je kunt er ook met echte haaien zwemmen!

Locatie
Moll d’Espanya del Port Vell
08039 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m vrij van 9.30 – 21.00
Za en zo van 9.30 – 21.30

Prijs
€ 20,- (algemeen)
€ 15,- (65+)
€ 15,- (kinderen van 5 t/m 10 jaar)
€ 5,- (kinderen van 3 en 4 jaar)

Online tickets kopen

Heb jij de kids al overtuigd om naar dit grote L’Aquarium te gaan? Dan kun je ook hiervoor alvast jouw tickets online kopen en heb je weer meer tijd om de tijd door te brengen in het L’Aquarium zelf, in plaats van in de rij van de kaartenverkoop. Kijk op tiqets.com voor meer informatie en het kopen van de tickets op een snelle en veilige manier.

lAquarium

Zoo Barcelona

Iets wat bijna elk kind leuk vindt is de dierentuin! Gevaarlijke tijgers, grote olifanten, grappige apen: alles is te vinden in de dierentuin van Barcelona. Er leven bijna 200 verschillende diersoorten in het park. Voor ieder kind wat wils. Daarnaast zijn er verschillende shows te bewonderen in het park, zoals een dolfijnen- en zeeleeuwenshow. Dit programma verandert per seizoen. Het actuele programma vind je hier.

Leuk weetje! Een van de bekendste bewoners van de dierentuin van Barcelona was ‘Sneeuwvlokje’: een albino gorilla die er ruim 35 jaar heeft gewoond.

Locatie
Parc de la Ciutadella
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m zo van 10.00 – 17.30 (1 januari t/m 23 maart en van 27 oktober t/m 31 december)
Ma t/m zo van 10.00 – 19.00 (24 maart t/m 15 mei en van 16 september t/m 26 oktober)
Ma t/m zo van 10.00 – 20.00 (16 mei t/m 15 september)
Ma t/m zo van 10.00 – 12.00 (25 december)

Prijs
€ 19,60 (algemeen)
€ 11,80 (kinderen van 3 t/m 12 jaar)
€ 9.95 (65+)

Online tickets kopen

Een gezellig dagje uit met de kinderen, even geen druk verkeer om je heen en je wanen in een totaal andere omgeving.. Genoeg redenen waarom een dagje dierentuin zo leuk en gezellig is! Je kunt de tickets voor de dierentuin alvast kopen op tiqets.com.

ZooBarcelona

Park Güell

Park Güell is een van de prachtige kunstwerken van Gaudí. Het is een stadspark waar je even lekker kunt uitrusten en waar je de kinderen gerust kan laten rennen en spelen. Ook is er van alles te ontdekken in het park. Zo kun je een mozaïeken salamander vinden en de ‘reuzenslang’ (de kleurrijke bank dwars door het park). Alle leuke kleuren, de zon en ook de schaduw maken deze plek geweldig om even met je kinderen rond te lopen of lekker gewoon te laten spelen…

Locatie
Carrer d’Olot 5
08024 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 8.00 – 21.00

Park-Guell

Parc Montjuïc

Montjuïc is een heuvel in Barcelona. Het ligt tussen de haven van Barcelona en Plaça d’Espanya. Er zijn ontzettend veel verschillende dingen te doen. Voor de kids is de kabelbaan een van de leukste activiteiten. Op 70 meter is een groot deel van de stad te zien en dit is natuurlijk hartstikke spannend! Er kunnen acht mensen in één cabine. Je begint onderaan de heuvel en gaat zo met de cabine omhoog, eindigend bij het kasteel van Montjuïc. Een echte aanrader is om de magische fontein te bekijken. Dit is een hele show met licht, kleur en water… Super indrukwekkend om met je kinderen te bekijken!

Locatie
Avenida de Miramar
08038 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 10.00 – 19.00 (maart, april, mei en oktober)
Ma t/m zo van 10.00 – 21.00 (juni t/m september)
Ma t/m zo van 10.00 – 18.00 (januari, februari, november en december)

Prijs
Je hebt al een retourtje voor:
€ 10,30 (algemeen)
€ 7,40 (kinderen van 4 t/m 12 jaar)

Park-montjuic

Online tickets kopen

Hoppa, trek je goede schoenen uit de kast en geniet van de mooie bezienswaardigheden, de leuke activiteiten en het prachtige uitzicht. Neem je liever de iets makkelijkere weg, in plaats van de berg zelf helemaal oplopen? Dan is de kabelbaan een super leuk initiatief, naast het feit dat het een hele beleving is, heb je vanuit de cabine een prachtig uitzicht over de stad. Zeker de moeite waard! Voor meer informatie en de tickets kun je kijken op tiqets.com

Tibidabo

Tibidabo is een hoge heuvel aan de rand van Barcelona. Het is een populair park door het prachtige uitzicht. Wat nog leuker voor jouw kinderen is, is dat hier ook het pretpark ‘Parque de Atracciones del Tibidabo’ te vinden is. Dit ruim 100-jaar oude, magische park heeft ontzettend veel attracties voor elke leeftijdscategorie. Ook zijn er leuke, verrassende shows die je kunt bekijken. Dit is een leuke plek om te bezoeken in Barcelona met kinderen.

Locatie:
Plaça Tibidabo 3-4
08035 Barcelona
Website

Prijs
€ 28,50 (algemeen)
€ 10,30 (personen onder 1,20 m)
€ 10,- (60+)
Gratis voor personen onder 90 cm

Openingstijden
De openingstijden van Tibidabo zijn verschillend per dag, maand en seizoen. Voor de tijden per dag kijk je hier.

tibidabo

Tips

– Maak je stedentrip extra leuk en leerzaam voor je kinderen met een reis-doe-boek van DrawYourMap! Kids leren op deze manier de bruisende stad beter kennen op een leuke, originele en interactieve manier.
– Een dagje pretpark is met de kids uiteraard ook heel leuk! Neem een kijkje op de pagina pretparken en waterparken en kom erachter welke leuke parken je kunt bezoeken in de buurt van Barcelona.

Comments are closed.