Vintage marktjes

Stapels kleding, platen vol muziek, gave sieraden, antieke spulletjes, hipster gadgets, leuke accessoires en… lekker dansen! Deze marktjes hebben een fantastische sfeer en vaak worden er kleine feestjes georganiseerd. In Barcelona is dit helemaal hot en je ziet ze steeds meer verschijnen. Elk weekend zijn er wel een aantal in Barcelona. Heerlijk om lekker rond te kijken, nieuwe mensen te ontmoeten en voor de mannen; je baard even bij laten knippen door een echte barbier!

Lost and Found

De lost and found markt is een tweedehands markt met allerlei leuke items zoals stripboeken, gewone boeken, kunst, (vintage) kleren, speelgoed, computer producten en nog veel meer. Verder hangt er een gezellige sfeer op de markt door de muziek die er afgespeeld wordt en de mensen. Voor veertig euro kun je er al een kraampje huren. Helaas wordt de markt maar eens in de zoveel tijd georganiseerd, maar dan is er des te meer om naar uit te kijken en kun je meer sparen !

Locatie
Estacio de França
Av. Marquès de l’Argentera, s/n,
08003 Barcelona

Lost and Found Vintage - Bruisend Barcelona

Flea Market

De vlooienmarkt kennen we allemaal wel in Nederland. Op deze markt worden ook boeken, kleren, accessoires, muziek en andere producten verkocht die mensen niet meer nodig hebben. Het leuke aan zo’n markt is dat de ene persoon misschien wel heel veel heeft aan een product wat de andere persoon niet meer nodig heeft. De markt is elke tweede zondag van de maand !

Locatie
Portal de Santa Madrona S/N
08001 Barcelona
Website

Two Market

Ook op de Two Market worden dezelfde dingen verkocht als op de andere tweedehandsmarktjes. Deze markt wordt meestal in de namiddag of avond georganiseerd en kost rond de één euro entree.

Locatie
Ovella Negra Poblenou
C/ Zamora 78 Barcelona
Website

Susi Sweet Dress

Susi Sweet Dress is een ander soort markt. Op deze markt kun je alleen maar kleren kopen, wat ook maar van een aanbieder komt. Natuurlijk zijn er ook drankjes en hapjes te verkrijgen op de vintage markt en speelt er muziek op de achtergrond. De markt wordt niet regelmatig gehouden, maar meestal in de lentemaanden of de herfstmaanden. Hiervoor kun je op de site kijken.

Locatie
De locatie wisselt tussen de volgende twee adressen:

Escola Nostra Senyora de Lurdes
Via Augusta 73-75
08006 Barcelona

Casa Capell
Rambla de Prat 27
08012 Barcelona

Website

Festivalet

Festivalet is een markt waarbij alleen maar handgemaakte spullen verkocht worden. De markt vindt eens in het jaar plaats, in December en kan worden bezocht voor één euro(kinderen onder de twaalf jaar gratis). Je hebt verschillende ‘area’s’ op de markt.
• De productenarea: Hier worden alle handgemaakte producten verkocht
• Delicatessenarea: Hier worden heerlijke ontbijtjes, lunches en snacks gemaakt !
• Materialenarea: Hier kun je materialen krijgen, zodat je lekker zelf aan de slag kunt gaan met het maken van handgemaakte producten.

Locatie
Maritime Museum
Avinguda de les Drassanes, s/n
08001 Barcelona
Website

Brick Lane Bcn

De Brick Lane markt is een markt die alleen maar vintage kleding aanbiedt. Deze toffe kleding komt van bekende en populaire kleding merken zoals Rita Loves Vintage, Horacia, Lab Couture en nog veel meer. De markt vindt iedere maand plaats en kost twee euro entree. Om de markt extra gezellig te maken wordt er iedere editie een DJ ingehuurd en krijg je gratis (alchoholische) drankjes.

Locatie
Calle Princesa, 56
08003 Barcelona
Website

Brick Lane Vintage - Bruisend Barcelona

Riera Baixa

Riera Baixa is een straat in Barcelona waar allerlei verschillende vintage winkeltjes zitten met coole vintage kleding. Iedere zaterdag wordt er van 10.00 uur tot 14.00 uur een markt in deze straat georganiseerd, waar allerlei leuke kledingstukken te vinden zijn !

Locatie
Carrer Riera Baixa
Website

Sor Rita Bar

Sor Rita Bar is een bar waar iedere maand een tweedehands kledingmarkt (mercadillo) georganiseerd wordt. Je kan er voor een spotprijsje van 1,2 of 3 euro leuke vintagekleding scoren.
De vintage markt vindt meestal in het eind van de maand plaats. Voor precieze tijden kun je op de website kijken!

Locatie
Carrer de la Mercè 27
08002 Barcelona
Website

HorrorMarket & Trash-O-Market – Halloween Markt

Aan de naam is al te zien dat dit geen gewone vintagemarkt is. HorrorMarket & Trash-O-Market is een markt/evenement waar je dingen kunt kopen die met horror of halloween te maken hebben. Daarnaast is de aandacht vooral gevestigd op activiteiten en shows. Er worden films, shows, kostuumwedstrijden, uitvoeringen en concerten georganiseerd. De markt vindt altijd plaats op een zondag , maar hoevaak de markt precies gehouden wordt is niet bekend. Houd de site in de gaten voor meer informatie !

Locatie
Carrer Gran de Gràcia, 190
08012 Barcelona
Website

Vintage marktjes - Bruisend Barcelona

Tips
• Kijk altijd goed op de Facebook of website van de vintagemarkt wanneer en waar de marktjes worden georganiseerd…
• Verse vis, vlees, groente, fruit, kruiden, nootjes, olijven etc. scoren? Kijk dan even op Mercados.
• Nog meer marktjes ontdekken? Kijk dan even op onze pagina Ook Leuke Marktjes
• Lekker tussen de groenten, snoep, tassen, zonnebrillen, garen, sokken en bloemen slenteren? Neem dan een kijkje op onze pagina Wekelijkse Markten.

Comments are closed.