Taal

Over het algemeen zullen veel mensen in Barcelona wel Engels kunnen spreken. Maar mocht je nou toch iets willen vragen aan die ene persoon die net geen Engels spreekt, dan hebben we hier een handig overzicht voor jou! Er staan handige woorden en zinnetjes die voor jou in zo’n geval zeker van pas kunnen komen, en het is natuurlijk ook gewoon leuk om wat Castiliaans (Spaans) en Catalaans te spreken!

Onderstaand vind je een aantal handige woordjes en zinnetjes die je verder op weg kunnen helpen in Barcelona!
Nederlands, Castiliaans, Catalaans

Verschil Castiliaans (Spaans) en Catalaans

Castiliaans is het Spaans wat de meesten kennen. Dit wordt door het grootste deel van de Spanjaarden gesproken. Dit is de enige officiële nationale taal van Spanje. Er zijn vier officiële regionale talen:
– Catalaans
– Baskisch
– Galicisch
– Aranees

In de regio Catalonië, waar Barcelona onder valt, wordt dus voornamelijk Catalaans gesproken. Dit betekent niet dat men er geen Castiliaans spreekt. Op scholen moet er officieel Castiliaans gesproken worden. Maar, aangezien de regio Catalonië graag onafhankelijk wil zijn, houden ze zich vaak vast aan hun eigen taal. Wanneer je in Barcelona bent, zul je vooral Catalaans tegenkomen. Op borden, in boekjes etc. In sommige Catalaanse dorpen wordt helemaal geen Castiliaans gesproken en vertikt men het soms zelfs deze taal te spreken. Dit zijn meestal wel de iets fellere dorpjes die voor onafhankelijkheid strijden. Ook in andere delen van Spanje wordt Catalaans gesproken, bijvoorbeeld op de Balearen en in en rondom de stad Valencia.

Ben je heel geïnteresseerd in de taal en wil je graag Castiliaans of Catalaans leren? Kijk dan even op ‘Spaans leren in Barcelona’. Hier krijg je wat ideetjes voor talenscholen en je krijgt ook allerlei tips. Bijvoorbeeld waar je een ‘intercambio’ kan volgen. Dit zijn taaluitwisselingen waar vele locals komen en buitenlanders die graag Castiliaans of Catalaans willen leren. Deze uitwisselingen, vaak ‘s avonds, zijn gratis én gezellig. Lekker een drankje doen en je ontmoet er een hoop nieuwe mensen.

Comments are closed.