Museu Futbol Club Barcelona

Ben je benieuwd wat de favoriete voetbalschoenen van Messi zijn? Of wil je alle bekers zien die FC Barcelona in de geschiedenis heeft gewonnen? Dan moet je zeker naar het Museu Futbol Club Barcelona gaan! Dit museum is onderdeel van de stadiontour ‘Camp Nou Experience’. Twee vliegen in één klap!

Alle prijzen op een rijtje

FC Barcelona heeft in haar 115-jarige bestaan ontzettend veel prijzen gewonnen. Een groot aantal hiervan vind je terug in het Museu Futbol Club Barcelona! Prijzen uit de beginjaren van de club, maar ook de meest recente Champions League beker. Daarnaast is in het museum de geschiedenis van FC Barcelona tentoongesteld. Oude tenues en oude voetballen zal je dus gaan tegenkomen!

“De Messias”

De topspeler van FC Barcelona wordt ook wel eens ‘de Messias’ genoemd. We hebben het natuurlijk over Lionel Messi. Keer op keer bezorgt hij de club prijzen en is hij beslissend in de wedstrijden. In het museum is een sectie helemaal toegewijd aan Messi. Je vindt er zijn 4 ‘Ballon d’Or’ bekers en zijn 3 Gouden Schoenen. Er zijn ook twee interactieve schermen waarbij je nog eens even kunt nagenieten van de prachtige goals die Lionel Messi gemaakt heeft.

Een audiovisueel genot

In het museum vind je ook een 35 meter lang scherm met beelden van de meest bijzondere momenten van FC Barcelona. Zo kun je de laatste kampioenswedstrijd herbeleven, geniet je van de mooiste doelpunten en word je even helemaal opgezogen in de FC Barcelona sfeer! Een paar meter verderop vind je andere schermen waarbij je op schermen allerlei spelers en fans ziet en hoort. Een bijzonder stukje kunst en voetbal gecombineerd!

Camp Nou Experience

Bij het FC Barcelona museum hoort ook een stadiontour. Hierbij kom je in de persruimte, de kleedkamers van zowel Barcelona als het uitspelende team, de spelerstunnel en het stadion zelf natuurlijk! Wanneer je met een grote groep bent, kun je ervoor kiezen de tour met een officiële gids te lopen (in het Engels). Natuurlijk kun je ook zelf de tour doorlopen of je kunt een audio set kopen. Voor € 5,00 krijg je in het Nederlands uitleg bij elk punt in de tour. Met een grotere groep (vanaf 10 personen) is de set per persoon € 3,00. Vergeet niet op het eind van de tour een foto te maken met Piqué, Neymar of met jouw eigen favoriete Barca speler! Meer informatie over de stadiontour en FC Barcelona vind je hier .

Hapje & drankje

Krijg je tijdens de tour of in het museum een beetje trek? Geen probleem! Er is een aantal barretjes in en rondom het stadion. Deze zijn de hele dag geopend tot de laatste tour is afgelopen. Je kunt een lekker biertje drinken bij de Cervecería Estrella Damm, maar ook typisch Catalaans eten bij Bar de la Pista de Hielo. Wil je gewoon een simpel broodje? Ga dan naar de Pans’n’Company!

Praktische info

Adres
Calle Arístides Mallol (zonder nummer)
08028 Barcelona

Openingstijden
1 januari t/m 12 oktober van 9.30 0 19.30
13 oktober t/m 21 december van 10.00 – 18.30 (op de zondagen van 10.00 – 14.30)
22 december t/m 31 december van 9.30 – 19.30 (op 26 en 31 december van 10.00 – 14.30)
Gesloten op 1 en 6 januari en 25 december
Let op: met speeldagen in de competitie, bekercompetitie en Champions League zijn er aangepaste tijden.

Prijs
€ 23,00
€ 17,00 (kinderen tussen 6 – 13 jaar en 70+)
Gratis voor kinderen tot 6 jaar

Tickets
Kaartjes voor het Museu Futbol Club Barcelona en de Camp Nou Experience kun je op de volgende drie manier kopen:
Online
– Ticketautomaat tegenover het stadion (bij poort 9)
– Ticketverkoop bij het stadion bij poort 9 en 15

Je hoeft niet te reserveren voor kaartjes. Daarnaast zijn de kaartjes niet aan een specifieke dag verbonden. Je kunt dus van te voren kaartjes online bestellen en in Barcelona pas beslissen op welke dag je gaat! Kaartjes die je nu bestelt, zijn geldig tot 30 juni 2015.

Comments are closed.