Dierentuin Zoo de Barcelona

In Barcelona zijn allerlei leuke activiteiten te beleven. Zo kun je ook lekker een dagje naar de dierentuin gaan om meer dan tweehonderd verschillende diersoorten te bewonderen en spectaculaire shows te bekijken. Vooral voor kinderen is dit helemaal geweldig, maar ook volwassenen zullen genieten van een dagje dierentuin.

Een volksverhuizing van dieren

In 1892 gaf Lluís Martí Codolar zijn hele verzameling met exotische en wilde dieren aan Barcelona. De burgemeester keurde dit goed, en opende de dierentuin. Francesc Darder was een echte dierenliefhebber en had er ook veel verstand van, daarom werd hij aangewezen als directeur voor de dierentuin. Het was al snel een bezienswaardigheid voor de hele stad.

Dieren in alle soorten en maten

De ruim tweehonderd verschillende diersoorten zijn op te delen in vier categorieën. Zoogdieren, vogels, amfibiën en reptielen. De meest voorkomende zoogdieren zijn nijlpaarden, de borneose orangoetang, gorilla’s, miereneters, mangambey aapjes, Spaanse wolven, gazelles en barbary macaque aapjes. Onder de vogels komen vooral veel flamingo’s, penguïns, papagaaien, groene gaaien, zwarte gaaien en ooievaars voor. Daarnaast zijn er allemaal verschillende kikker- en paddensoorten in verschillende kleuren onder de amfibiën. De reptielen bestaan voornamelijk uit schildpadden, krokodillen, slangen en grote salamanderachtige dieren. Natuurlijk zijn er ook allemaal katachtige dieren en olifanten.

Ieder z’n eigen huis

De dierentuin is zelf ook op te delen in verschillende gedeelten met allerlei dieren
Terra de dragons: Vogels, komodovaraan en rendieren
Terrari: Slangen, kikkers, krokodillen en schildpadden
Aviari: Vogels
La granja: Boerderijdieren
Galeria de Titís: Apen
Espai Gorilles: Gorilla’s
Galeria de Primats: Apen
Palmerar: Exotische vogels

Activiteiten

In ZooBarcelona worden dagelijks dolfijnen- en zeeleeuwenshows georganiseerd. Deze shows beginnen tussen 11.30 uur en 18.00 uur. Naast de shows kun je ook gidsen boeken voor een rondleiding door de dierentuin. De gids vertelt allemaal interessante weetjes over alle dieren die niet bekend zijn. Verder is het leuk om kinderen hun verjaardagsfeestjes te laten vieren in de dierentuin met de dolfijnen.

Smullen

Natuurlijk moet er op een lekker dagje in de dierentuin ook gegeten en gedronken worden, daar gelukkig genoeg mogelijkheden voor. Er zijn verschillende restaurantjes te vinden zoals een pizzeria, een mexicaan, maar ook ontbijt en lunchrestaurantjes. Daarnaast is er een picknickspot waar je je eigen eten op kunt eten. Ook zijn er stands waar je eten en drinken kunt halen, voor als je geen zin hebt om veel tijd te besteden aan je maaltijd.

Goed om te weten

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 19:00

Prijs
€19,90 (volwassenen)
€11,95 (kinderen van 3 t/m 12 jaar)
€10,05 (65+)
Gratis (kinderen onder 3 jaar)

Vervoer

Adres
Parc de la Ciutadella (geen nummer)
08003 Barcelona
Website

Bus
Het meest handige en goedkope is om met de bus te gaan. In de bus kun je een kaartje kopen voor minder dan twee euro. De verschillende buslijnen die je kunt pakken voor de dierentuin zijn: 4, 39, 40, 41, 42, 51, 71, 92, 141, B2, B20 en V21.

Metro
De metro is ook altijd een goede optie als vervoer. De metrolijnen L1 en L4 hebben haltes dichtbij de dierentuin. Bij de L1 kun je uitstappen bij Marina of Arc de Triompf en bij de L4 kun je uitstappen bij Barceloneta of Ciutadella-Villa Olímpica.

Overig
Verder kun je tram T4 pakken en bij Ciuatadella uitstappen, de trein pakken en bij Arc de Triompf of Estació de França uitstappen of een taxi pakken.

Comments are closed.