Mirador de Colón

In Barcelona zijn er veel punten waar je kunt genieten van het prachtige uitzicht. Het Mirador de Colón, ook wel het monument van Columbus genoemd, is hier één van! Bovenin kun je genieten van het prachtige 360° uitzicht en kijk je uit over de Sagrada Familia, de Rambla, de Montjuïc, de prachtige stranden en nog veel meer schitterende bezienswaardigheden van Barcelona.

De reis van Columbus

Dit monument is een 60 meter hoge zuil waar bovenop een beeld van de beroemde Christoffel Columbus staat. Het beeld zelf is al meer dan zeven meter hoog en is gemaakt door Rafael Atché.Toen Columbus terugkwam van zijn ontdekkingsreis naar Amerika legde hij als eerste aan in de haven van Barcelona. Hier informeerde hij de koning en koningin van Spanje over wat hij ontdekt had. Als eerbetoon aan de prestaties van Columbus werd in 1886 dit monument ontworpen door Gaietà Buigas i Monravà.

Waar wijst de vinger naar?

Er gaan vele verhalen rond over de richting van de vinger van het standbeeld. Velen beweren dat de vinger wijst naar Amerika, het continent dat hij ontdekt heeft. Maar als dat zo zou zijn, zou hij in de richting van de Rambla moeten wijzen. In plaats daarvan wijst hij naar de zee, in de richting van Mallorca. Anderen beweren juist dat hij richting de zee wijst omdat hij via de zee Amerika ontdekt heeft. Wéér anderen beweren dat hij in de richting van zijn geboorteplaats, Genoa, wijst. Het blijft een raadsel!

Waar vind je de Mirador de Colón?

Het is niet lastig om dit monument te vinden in Barcelona. Als je vanaf de Rambla richting de haven loopt, zie je het monument al aan het einde staan. Het 60 meter hoge standbeeld valt niet te missen!Met een lift in de holle zuil is het mogelijk om in de top van het monument te komen. Hier kun je genieten van het prachtige panoramische uitzicht.

Locatie
Plaça del Portal de la Pau
08001 Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:30 (november t/m april)
Ma t/m zo van 08:30 – 20:30 (mei t/m oktober)

Prijs
€5,10

Tips

– Als je onderaan de zuil staat, kijk dan eens goed naar de beelden die symbool staan voor de ontdekkingsreis van Columbus.
– Combineer een bezoekje aan de Mirador de Colón met een wandeling over La Rambla!
– Wil je op meer plekken in Barcelona genieten van het mooie uitzicht? Neem dan eens een kijkje op onze pagina mooie uitzichtpunten.
-Tegenover het monument van Columbus staat het Museu Maritim waar je alles kunt leren over de maritieme geschiedenis van Barcelona. Ook kun je hier in de binnentuin op een rustig terras genieten van een kopje koffie.

Comments are closed.