Wijken in Barcelona

Barcelona heeft door de verschillende wijken veel gezichten. Elke wijk heeft haar eigen geheimen en ligt klaar om door jou ontdekt te worden. Wandel of fiets op je eigen gemak lekker door bijvoorbeeld El Born of Gràcia en laat je verrassen!

Barceloneta

Deze wijk bestaat voor een groot deel uit het strand van Barcelona. Voor een ontspannen stranddag en een verkoelende duik in de zee ben je in deze wijk dus zeker op de goede plek! In Barceloneta vind je naast gastronomische restaurants ook veel luxe hotels en clubs. Hier lees je alle informatie over Barceloneta..

Barrio Gótico

In Barrio Gótico, ofwel de gotische wijk van Barcelona, is er voor iedereen wel wat te doen! Hou je van lekker eten, juist van winkelen, het bewonderen van prachtige historische gebouwen of knusse pleintjes waar je een heerlijk drankje kunt doen? Dan zit je in deze wijk zeker op je plek! Op deze pagina lees je meer over de bezienswaardigheden, lekkere restaurantjes en fijne hotels!

El Born

Wist je dat Barcelona haar eigen Arc de Triomf heeft? Ja, hij bestaat en je vindt hem in de veelzijdige wijk El Born. Maar El Born heeft nog veel meer te bieden: middeleeuwse invloeden, museums over Picasso of moderne kunst en het indrukwekkendde Palau de la Música Catalana. En daarna lekker bijkomen met een picknick naast de vijver in het grote stadspark, het kan in El Born!

L’Eixample

Eixample is de grootste en misschien wel meest bekendste wijk van Barcelona. Er zijn veel bezienswaardigheden te spotten, zoals de Sagrada Familía en Casa Batllo. Voor de shopliefhebbers is het ook dé plek om heen te gaan. De grootste winkelstraat van de stad vind je namelijk in deze wijk… Lees hier alles over deze levendige wijk.

Gràcia

Gràcia was vroeger een onafhankelijk dorp, maar is nu helemaal geïntegreerd in Barcelona. Je zult dit soort situaties wel vaker tegenkomen in Spanje. Van het dorpse karakter vind je in Gràcia nog hier en daar elementen terug. Zo staat de wijk erom bekend om haar vele pleinen, met hier leuke terrassen en winkeltjes. De beroemdste bezienswaardigheid is echter Parc Guëll, dat in het heuvelachtige Gràcia wat hoger gelegen is en je een prachtig uitzicht geeft over de stad.

Raval

Authentiek, historisch en multicultureel. Zo wordt de levendige wijk Raval omschreven. Een erg opkomende wijk met veel oude én nieuwe gebouwen. Voor studenten, locals en de nieuwsgierige toerist die meer dan alleen de trekpleisters wilt zien is Raval ‘the place to be’. Dit komt door de vele gezellige barretjes, restaurantjes en smalle straatjes met boetiekjes. Niet te vergeten is de bekendste markt van Barcelona te vinden in Raval. Op deze markt waan je je tussen de felle kleuren van vers fruit en groenten.

Overige wijken

– Sants – Montjuïc
– Sant Antoni

Ontdek de wijken

Wil je Barcelona op wijkniveau ontdekken? Dat kan! Geef je wensen door aan Bruisend Barcelona en je kan met een privé gids Barcelona door wandelen of fietsen. Kom bijvoorbeeld achter Gaudí’s denkbeelden tijdens een privé tour. Kijk voor meer informatie over een privé tour door de wijken van Barcelona op deze pagina.

Wees je eigen gids

Een andere optie om de wijken van Barcelona te ontdekken is met de Bruisend Barcelona wandelroutes. Dit zijn PDF routes waarmee je aan de hand van plattegrondjes en routebeschrijvingen door een wijk wordt meegenomen. Voorbeelden zijn de Wandelroute door de wijk Gràcia en de wijk El Born. Voor meer informatie over de wandelroutes kijk je op de shop.

Tips

– Ben je benieuwd naar leuke weetjes en verrassende anekdotes over hippe wijken in Barcelona? Leer alle wijken kennen met de Bruisend Barcelona fietstour. De gids zal je alles vertellen om deze wijken te leren kennen!

Comments are closed.