Wonen in Barcelona

Heb je plannen om tijdelijk in Barcelona te studeren, stage te lopen of te werken? Daar komt een hele hoop bij kijken zoals verzekeringen, huisvesting, papieren en nog veel meer. Om je een beetje op weg te helpen rondom studeren, stage lopen en werken (expats) in Barcelona hebben we een overzichtsamengesteld van veel handige informatie en tips.

Expats

Misschien heb je al jaren de droom om in Spanje te gaan werken en wonen of heb je de vraag van je baas gekregen om voor een tijd in Barcelona te gaan werken. Dit is een geweldige uitdaging, maar er komen wel veel dingen bij kijken. Je moet rekening houden met je verzekering, papieren, de spullen die je mee moet nemen en hoe je die mee gaat nemen en of je vrouw/man en kinderen ook meegaan. Op deze pagina vind je uitgebreide informatie over alle zaken die er bij komen kijken!

¡¡TIP: Als je langer dan acht maanden naar Barcelona gaat, vergeet je dan niet uit te schrijven bij je gemeente en in te schrijven in Barcelona. Het is namelijk niet toegestaan om in Nederland ingeschreven te staan, als je zo’n lange tijd naar het buitenland gaat.

Stage lopen in Barcelona

Als je jong bent en nog op school zit, wordt een stage in het buitenland je praktisch geserveerd. Barcelona is hier een perfecte stad voor! Het uitgaansleven is top, er zijn goedkope tapasbarretjes en je hebt leuke studentenwijken zoals El Born. Qua financiën is het redelijk voordelig omdat je een erasmusbeurs, studifinanciering en ov vergoeding krijgt. Natuurlijk moet je wel veel regelen als je op stage gaat in Barcelona, daarom hebben we hier alle belangrijke informatie voor jou op een rijtje gezet.

¡¡TIP: Je kunt ter voor kiezen om een bemiddelingsbedrijf in te huren voor het zoeken van huisvesting en een stageplaats, dit neemt een hele last van je schouders. Wel moet je hier aardig wat geld voor neer leggen. Op de pagina stage lopen in Barcelona, vind je een rijtje met bemiddelaars!

Studentenleven

Studeren in Barcelona is helemaal ideaal. Je hebt toffe clubs waar af en toe hele grote namen draaien en andere leuke uitgaansgelegenheden. Als je met het uitwisselingsprogramma van Erasmus naar Barcelona gaat, ben je gezegend daar. Voor Erasmusstudenten wordt namelijk een hele hoop gratis gemaakt. Naast het nachtleven heb je ook huisvesting, eten en beltegoed nodig. Over al deze zaken vind je op de pagina studentenleven meer informatie.

Comments are closed.