Ga uit!

Het uitgaansleven in Barcelona is gezellig en door de enorme varieteit aan bars, restaurants, cafés, clubs en andere leuke uitgaansgelegenheden, is er voor iedereen wat wils! Het enige wat misschien soms lastig kan zijn, is om uit het grote aanbod de leukste, meest bijzondere en populairste spots onder de locals te vinden. Daarom heeft Bruisend Barcelona een overzicht samengesteld van de plekken die echt de moeite waard zijn en hopen we zelfs de echte Barcelona fans te verrassen.

Bodega’s

In de omgeving van Barcelona zijn vele traditionele bodega’s (wijnkelders) te vinden waar je de Spaanse wijncultuur kunt ervaren. Een leuk idee om even de stad te ontsnappen! Kijk op de pagina Bodega’s voor een uitgebreid overzicht van de bodega’s in de omgeving van Barcelona en alle informatie over dit Spaanse fenomeen!

Dansje en drankje

Op de overzichtspagina Dansje en drankje vind je alle uitgaansgelegenheden waar je terecht kan voor een drankje en een dansje. Zo vind je bars met een spectaculair uitzicht, de lekkerste cocktails, bubbels (cava), maar ook bijvoorbeeld waar je de beste Gin Tonic kan drinken. Spanjaarden zijn gek op een goede gin tonic en wanneer jij in Barcelona bent, moet je dit eigenlijk ook ervaren, toch? Ook vind je hier de discotheken waar je tot in de vroege uurtjes lekker dansjes kan doen! Verder vind je op de Danse en Drankje pagina ook een Top 10 Rooftops (en die zijn geweldig in Barcelona!), een Top 5 Terrassen en waar je terecht kan voor live muziek én waar je zelf kan zingen. Kijk voor meer informatie op de pagina Dansje en drankje.

Ecologisch Barcelona

Hou jij van eerlijk en duurzaam? Dan hoef je je ook op vakantie niet al te druk te maken! Barcelona is een stad die erg in opkomst is als het gaat om ecologisch leven. Je kunt er eerlijk slapen, groen eten en duurzaam winkelen. Wij hebben alle leukste, duurzaamste plekjes voor je op een rijtje gezet op de pagina van Ecologisch Barcelona!

Food truck festivals

Een zonnetje, een gezellig muziekje op de achtergrond en de lekkerste streetfood gerechtjes. Food truck festivals zijn hot! Ook in Barcelona kun je eigenlijk het hele jaar door wel genieten van de leukste food truck festivals, met de leukste mobiele keukens. Kijk op de pagina voor informatie, de leukste festivals en de lekkerste food trucks!

Gastronomie

Wanneer je op vakantie gaat, is het natuurlijk belangrijk dat je lekker eet. Voor velen is het een hoogtepunt van de vakantie. Een bijzonder restaurantje, een gerecht dat je nooit meer zal vergeten of misschien die ene spot waar je zó lekker kan ontbijten! Al deze spots zijn gebundeld op de Gastronomie overzichtspagina. Zo vind je hier dus ontbijtspots, maar ook de sterrenrestaurants. Spanjaarden zijn dol op zoetigheid, dus de beste zoete spots konden we niet voor je achterhouden. Je leest waar je churros (zoete, deegachtige stokjes die lijken op oliebollen) kan eten, maar ook taartjes en chocolade. Meer lees je op Gastronomie.

Gay Barcelona

Misschien verwacht je het niet van Spanje, maar dit land had als een van de eersten het huwelijk voor iedereen legaal gemaakt. Barcelona is een erg homovriendelijke stad. Er is een echte gay scene en bepaalde wijken waar je veel homobarretjes vindt. De wijk L’Eixample wordt zelfs “Gayxample” genoemd! Waar je de barretjes, clubs, stranden en meer uit de gayscene vindt, lees je op Gay Barcelona.

Hotspots

Tijdens je Barcelona trip wil je natuurlijk wel op de allercoolste plekken geweest zijn. Op de Hotspots pagina lees je naar welk cafeetje je geweest moet zijn, waar mannen op hun vakantie echt even langs moeten om de haren te knippen, waar je eigenlijk geslapen móet hebben in Barcelona en nog veel meer fijne tips!

Verstopte spots

Wanneer je in Barcelona bent, wil je je het liefst niet bevinden tussen de Nederlanders, Duitsers en Engelsen. Het liefst vertoef jij tussen de Barcelonezen. Met deze verstopte spots gaat dat helemaal lukken. Sommige spots zijn iets avontuurlijker dan andere, maar het geeft in ieder geval meer diepgang aan jouw Barcelona reis!

Comments are closed.