Bezienswaardigheden in Barcelona

Naast de bekendere highlights in Barcelona als de Sagrada Familia en Parc Güell zijn er nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden te zien. Met de volgende tips wordt jouw reis in Barcelona onvergetelijk!

Arc de Triomf

Wanneer je ‘Arc de Triomf’ hoort, denken de meeste mensen meestal eerst aan Parijs. Barcelona heeft echter ook een eigen arc! Deze werd in 1888 gebouwd als welkomstpoort voor een internationale tentoonstelling in het Ciutadella park. Deze twee bezienswaardigheden liggen namelijk op een steenworp afstand. De 30 meter hoge poort is erg indrukwekkend en is van meters afstand niet te missen. De poort is namelijk felrood van kleur. Wanneer je dichterbij komt, kun je veel tekeningen herkennen in de poort. Helemaal bovenaan de boog zijn de stadswapens te vinden van de (toentertijd) 49 Spaanse provincies.

Locatie
Arc de Triomf
Passeig Lluís Companys
08018 Barcelona
Route vanaf jouw vertrekplaats

Tip

Een leuke manier om een grotere stad zoals Barcelona te ontdekken is op wijk niveau. Aanraders zijn dan de wandelroute door El Born en door Gracia. Dan zie je in één wijk niet alleen verschillende bezienswaardigheden, maar ook leuke boetiekjes, gezellige terrassen, verrassende weetjes en lekkere restaurants.

Casa Batlló

De grootste bezienswaardigheden in Barcelona zijn wel de werken van de beroemde Antoni Gaudí, waaronder het populaire huis Casa Battló. De ronde golvende en ook wel dierlijke vormen in het huis maakt het erg speciaal en zeker het bezoeken waard! Casa Batlló biedt een rondleiding aan door het huis en het museum. Ben jij al geïnteresseerd? Lees alles over het huis en het museum op Casa Batllo.

Casa Milà

Ook dit huis is een ontzettend populaire en bekende creatie van niemand minder dan Antoni Gaudí. Het is bedoeld als een appartementencomplex en is gebouwd in 1906. Net als bij Casa Batlló zie je ook bij Casa Milà veel ronde golvende vormen. Ook hier kun je een rondleiding volgen en het beschikt ook over een museum. Wil je meer weten? Kijk dan eens op de pagina Casa Milá!

Casa Vicens

Het Casa Vicens is het eerste grote werk van de architect Antoni Gaudí. Vanaf hier groeide zijn carrière snel! Het huis werd gebouwd voor de bekende tegelfabrikant Manuel Vicens i Montaner. Dat is dan ook de reden dat het huis van buiten versierd is met veel verschillende tegeltjes. Op de pagina Casa Vicens lees je meer over dit bijzondere huis.

Castillo Montjuïc

Castillo Montjuïc is een fort dat gelegen is op de Montjuïc berg. Je kan hierheen voor het allermooiste uitzicht en een kijkje in de geschiedenis van Barcelona. Het kasteel is voor verschillende doelen gebruikt door de jaren heen, het begon als een uitkijkplek tijdens de Dertigjarige Oorlog, vervolgens werd het gebruikt als gevangenis en nu is het onder andere een expositieruimte en open voor bezoekers. Kijk op de pagina Castillo Montjuïc voor meer informatie!

La Boqueria

Dit is de grootste versmarkt van Barcelona, waar je kan genieten van lekkere hapjes en verse producten. Deze markt is gelegen aan de Ramblas en ligt dus vast wel een keer op de route tijdens je vakantie. Neem eens een kijkje in dit ‘gastronomische paradijsje’. Meer informatie over La Boqueria vind je hier.

Locatie
Rambla 91
08001 Barcelona
Route vanaf jouw vertrekplaats

La Rambla

Bij een bezoekje aan Barcelona mag een wandeling over La Rambla uiteraard niet ontbreken. Deze bekende straat is een heus spektakel! La Rambla is een lange straat, opgedeeld in verschillende “Ramblas” met ieder haar eigen charme. In de ene Rambla kun je bijvoorbeeld langs de kleurrijke bloemenkramen lopen, en in de andere Rambla kun je weer je ogen uitkijken bij de kunsten van een straatartiest. Levende standbeelden, monumenten, musea, straatartiesten; er is van alles te beleven op La Rambla.

Font Màgica (Magische fontein)

In 1929 werd de ‘Font Màgica’ ontworpen voor een wereldtentoonstelling in Barcelona. De ontwerper was specialist op het gebied van licht- en watereffecten. Helaas gingen een paar onderdelen van de fontein verloren door de Spaanse Burgeroorlog. Een positief puntje was dat hierna de fontein gerestaureerd werd en zelfs verbeterd werd! Sinds de jaren ’90 worden er speciale shows gegeven met water, licht, kleur, beweging, muziek en nog veel meer verrassende elementen! In de zomer zijn de meeste shows, maar wanneer je Barcelona in de herfst of winter bezoekt, kun je ook van de show genieten. De entree is gratis en wanneer je van plan bent de hele avond te blijven, is het misschien een tip om een kussentje mee te nemen! Je kunt namelijk zitten op stenen trappen of muurtjes.

Lente/zomer seizoen (31 maart tot en met 30 oktober)
Donderdag tot en met zondag van 21:00 – 23:30

Herfst/winter seizoen (31 oktober tot en met 30 maart)
Vrijdag en zaterdag 19:00 – 21:00

Locatie
Plaza Carles Buïgas 1
08038 Barcelona

Kerken

In Barcelona vind je een groot aantal bijzondere en mooie kerken. En elke kerk is om zijn eigen redenen het bezoeken waard. Zo vind je in Barcelona Romaanse en Gotische kerken, kerken uit 1300, kerken waar vaak getrouwd wordt, een hele kleurrijke kerk, een kerk waar 13 ganzen de kloostertuin bewonen en natuurlijk het nog altijd niet afgebouwde Sagrada Familia. Hier staan de mooiste kerken en hun locaties beschreven.

Mirador de Colón

Zodra je de Rambla afloopt, kom je uiteindelijk een zuil met een groot standbeeld daarbovenop tegen. Dit is het Mirador de Colón, ook wel het Columbus Monument genoemd. Als eerbetoon aan de prestaties van Christoffel Columbus is dit monument in 1886 gebouwd. De locatie van dit monument, de haven van Barcelona, is de plek waar Columbus na zijn ontdekkingsreis naar Amerika terug aan land kwam, en zijn ontdekkingen deelde met de koning en koningin van Spanje. Kijk op de pagina Mirador de Colón om meer te lezen over dit monument.

Montjuïc

De Montjuīc is een heuvel die net naast Barcelona ligt. Er zijn veel verschillende dingen te doen en te bekijken, zoals het ‘Castillo Montjuīc’. Het is een kasteel waarbij je een super uitzicht hebt over Barcelona en de zee. Daarnaast vind je hier ook een botanische tuin. Deze tuin is verdeeld in verschillende stukken. Zo heb je een Mediterraans stuk, maar kun je in de tuin ook bomen en planten uit Afrika vinden. Meer informatie over Montjuïc, wat je er allemaal kunt doen en de tijden/entree vind je hier.

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana is het Catalaans muziekpaleis. Je kijkt er je ogen uit, want de architectuur en de inrichting zijn adembenemend. Woon een klassiek concert bij in één van de mooiste concertzalen van Europa, of ga juist voor een rondleiding om alles over de historie van Palau de la Música Catalana te weten te komen.

Locatie
Calle Palau de la Música 4-6
08003 Barcelona

Sagrada Familia

De Sagrada Familia is het grootste en bekendste project van Antoni Gaudí. Dit betekent ‘Heilige Familie’. Het idee voor de kerk kwam van een Catalaanse boekhandelaar in 1866. De eerste steen werd echter pas in 1882 gezet. Na een aantal jaar kwam Gaudí om de hoek kijken. De eerste ontwerper kreeg namelijk ruzie met de boekhandelaar. Daarna mocht Gaudí het werk afmaken. Hij heeft er vol passie aan gewerkt en zijn eigen ideeën zijn in de Sagrada Familia terug te vinden. Hij werkte met een aantal schetsjes en maquettes, maar veel van zijn werk werd op het moment zelf ontworpen. Op dit moment is de Sagrada Familia nog steeds niet helemaal af.

Bezoek Sagrada Familia

Natuurlijk kan je de bijzondere Sagrada Familia ook bezoeken! De kerk is een van de populairste, toeristische trekpleisters geworden waardoor er wel miljoenen toeristen op af komen per jaar. Dit houdt in dat het een grote kans is dat je lang in de wachtrij moet staan als jij een kaartje wilt kopen bij Sagrada Familia. Daarom kun je nu handig jouw kaartje alvast online kopen op tiqets.com! Binnen 24 uur na jouw bestelling ontvang je jouw ticket. Meer informatie over de Sagrada Familia vind je hier!

Teleferic

Om de Montjuïc berg op te komen kan je de gondels van de Teleferic nemen. De Teleferic del puerto van de haven tot onderaan de berg. De Teleferic Monjuïc neemt je helemaal boven op de berg waar veel te doen is! Neem hier een kijkje naar de openingstijden en prijzen.

Comments are closed.