Bubbels

Goed nieuws voor alle bubbel/mousserende wijn liefhebbers! Vlakbij Barcelona ligt één van de 4 gebieden in Spanje die mousserende wijn (vergelijkbaar met champagne) ´Cava´ mag noemen. Het leuke daarvan is dat er in veel bars en restaurants in Barcelona voor mooie prijzen (meestal vergelijkbare prijs met wijn) een lekker glas cava gedronken kan worden.

Smaken verschillen

Aangezien smaken verschillen en er ook qua cava´s veel keuze is, staat hieronder een klein overzicht van een aantal mogelijke soorten om het kiezen van een lekker glas cava iets makkelijker te maken. Cava wordt onder andere geclassificeerd aan de hand van de hoeveelheid ´rest´ suiker er in cava zit.
• Dulce (meer dan 50 gram suiker per liter)
• Semi-seco (tussen de 32 en 50 gram suiker per liter)
• Seco (tussen de 17 en 32 gram suiker per liter)
• Extra seco (tussen de 12 en 17 gram suiker per liter)
• Brut (tot 12 gram suiker per liter)
• Extra Brut (tot 6 gram suiker per liter)
• Brut Nature (tussen de 0 en 3 gram suiker per liter)
In het geval dat jou voorkeur meer bij een redelijk zoete cava ligt, dan is een semi-seco een prima optie. Terwijl als je juist een liefhebber bent van zo droog mogelijk, dan is de brut-nature een aanrader.

Cava spots

Zoals eerder aangegeven zijn er veel plekken in Barcelona waar je terecht kunt voor cava, maar toch hebben we alvast een paar mogelijkheden op een rijtje gezet.

Monvínic

Als je van wijn (en cava) houdt dan is Monvínic zeker een bezoekje waard! Monvínic biedt naast enorm veel naslagwerk over wijnen, een mooie wijnbar ook een restaurant gedeelte waar je de wijnen in combinatie met de typisch Catalaanse keuken kunt proeven. Leuk om te weten is dat door sommige journalisten uit binnen en buitenland dit als één van de beste wijnbars in de wereld wordt gezien, maar neem alstublieft eerst zelf een kijkje! In het geval dat je graag wat wijn en/of cava mee naar huis neemt, dan kun je heel goed terecht in de ´tienda´, er zit namelijk ook een winkel bij. Verder worden er regelmatig wijnproeverijen georganiseerd, voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website, onder het kopje ´agenda´.

Locatie
Monvínic
Carrer de la Diputació,249
08007 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 13:00 – 23:00
Gesloten op zondag

Xampanyeria Can Paixano

Het leuke van Can Paixano is dat het niet alleen een bar is waar je heerlijk kunt genieten van cava, tapas, bocadillos (broodjes), maar het is ook een winkel. Deze bar/winkel werd al in 1969 geopend en inmiddels runt de 2e generatie van de familie de bar & winkel. Verder is Can Paixano zeer typerend qua sfeer die al in de oude ´tascas´ in de wijk ´la Barceloneta´ (van oorsprong was dit een visserswijk) te vinden was.

Handig om te weten
Wat handig is om in gedachte te houden dat Can Paixano wel een regel heeft dat er met regelmaat (na een paar drankjes) iets te eten besteld dient te worden. Handig, want zo wordt voorkomen dat mensen alleen drinken en vervolgens enorm dronken worden. Er is genoeg keuze om hapjes te bestellen zowel koud, waaronder borden met ham (jamon/pernil), kaas (queso/formatge) en verschillende type worst (´Xoriço´ chorizo, ´Fuet´ soort salami).
Maar ook warme gerechtjes, waaronder ´Entrepans Calents´ (warme broodjes met ´Morcilla´ bloedworst, ´York´ (gekookte ham), ´Formatge´ (kaas).
Goed om te weten is dat ze rond 22.30 uur sluiten (vrij vroeg voor Spaanse begrippen), het hier erg druk kan zijn, er nauwelijks tafels/stoelen zijn (Spanjaarden houden van staand eten & drinken) en dat ze op zondag en in augustus gesloten zijn.
Can Paixano is een authentieke bar/winkel, maar het is wel zo dat ook al veel reizigers & toeristen deze spot al hebben gevonden.

Locatie
Can Paixano
Carrer de la Reina Cristina, 7
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 09:00 – 22:30
Gesloten op zondag

Cañete

Bij Cañete barra kun je de hele dag goed terecht voor een lekker glas cava (dit is namelijk het bar gedeelte van Cañete) en handig om te weten is dat het in het centrum is gelegen. Naast cava, zijn er ook leuke hapjes die zeker de moeite waard zijn om te proberen, zoals tonijn tartar, een traditionele ´ensaladilla russa´ (russische salade), oesters, een variatie kazen en nog veel meer. Een ´surtido de quesos´ (kaasplankje) is een aanrader om zo niet te hoeven kiezen. Verder heeft Cañete ook een restaurant (cañete mantel) gedeelte wat van 13.00 – 16.00 uur en van 20.00 – 24.00 uur haar deuren opent.

Locatie
Cañete
Carrer de la Unió, 17
08001 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 13:00 – 0:00
Gesloten op zondag

Tips
  • Ben je met meerdere personen? Dan kan een fles cava misschien voordeliger zijn.
  • Bij verschillende bars op mooie dakterrasen in Barcelona serveren ze ook lekkere cava. Voor meer informatie kun je kijken op Rooftops.
Plattegrond Bubbels

Comments are closed.