Snuif cultuur!

Barcelona is een paradijs voor cultuurliefhebbers! Er valt van allerlei moois te zien. Hieronder staat een handig overzicht. Snuif cultuur!

Alle wijken

Barcelona heeft verschillende wijken en in elke wijk kun je een andere sfeer proeven. Elke wijk heeft haar eigen geheimen en ligt klaar om door jou ontdekt te worden. Wandel of fiets op je eigen gemak lekker door bijvoorbeeld El Born of Gràcia en laat je verrassen! Op de overzichtspagina over alle wijken vind je alle informatie per wijk. Klik verder als je meer wilt weten! Wat is zeker het bezoeken waard, waar kun je lekker eten en wat zijn de leukste hotels? Kijk voor meer informatie op de pagina over alle wijken!

Bezienswaardigheden

Barcelona is een grote stad waar genoeg te beleven is. Er is dan ook genoeg te zien! Van bekende hotspots tot minder bekende hotspots; je vindt het hier allemaal. Op de overzichtspagina Bezienswaardigheden vind je alle informatie over de hotspots die je niet mag missen! Klik verder op de bezienswaardigheden die jou aanspreken… Een goede voorbereiding op je bezoekje aan Barcelona! Kijk voor meer informatie op de pagina Bezienswaardigheden.

Gaudí

Antoni Gaudí is een van de belangrijkste kunstenaars van Barcelona. Op vele plekken in de stad vind je zijn werk terug, de bekendste hiervan is ongetwijfeld de Sagrada Família, en dat terwijl het gebouw nog niet eens af is! Een aantal andere bekende ontwerpen (die wel af zijn) zijn Parc Güell, Casa Mila en Casa Batllo. Lees meer over deze wereldberoemde kunstenaar en zijn werken op de pagina Gaudí.

Mooie uitzichtpunten

Uitkijken over de stad, bij zonsondergang of juist na een klim naar boven in de zon. Je zult zien dat Barcelona ook van boven prachtig is! Ontdek de bezienswaardigheden van bovenaf, geniet van het uitzicht over zee en kom lekker bij. Op de overzichtspagina Mooie uitzichtpunten vind je alle informatie over de, door ons geselecteerde, hotspots waar je kunt genieten van het mooiste uitzicht! Meer weten? Kijk op de pagina Mooie uitzichtpunten.

Musea

Barcelona beschikt tot ontzettend veel leerzame en ook erg leuke musea. Van musea van grote kunstenaars tot musea voor jong en oud zoals het chocolade museum! Om het makkelijker te maken heeft Bruisend Barcelona een overzicht gemaakt van de musea in Barcelona. Wat houdt elk museum nou in? En hoeveel is de entree? Je leest het allemaal op Musea.

Omgeving Barcelona

Even ontsnappen aan de drukte van de stad? Dat kan! In de omgeving van Barcelona zijn er verschillende prachtige plekjes waar je heerlijk tot rust kunt komen en weer een andere cultuur kunt snuiven. Op de overzichtspagina Omgeving Barcelona wordt een overzicht gegeven van de leukste plekjes waar je eens heen kunt gaan. Meer weten? Kijk op de pagina Omgeving Barcelona.

Strand

Voor zon, zee en strand is ook Barcelona een perfecte spot. Lekker met een drankje in de warme zon liggen en zo af en toe wat afkoelen in de zee, wie wil dat nou niet? Gelukkig liggen de temperaturen gedurende het jaar ook hoger dan in Nederland! Maar hoe ziet het strand eruit? Waar kan je lekker liggen? Je leest het allemaal op de pagina Strand.

Street art

Ben je fan van kunst dat zowel binnen als buiten te zien is, dan is Barcelona de stad voor jou! Barcelona bestaat uit veel kleine straatjes waar verborgen street art te vinden is. Meer weten over welke artiesten iets hebben gemaakt in de stad? Kijk dan op de pagina Street art voor meer informatie!

Comments are closed.