Plaça Reial

Volgens velen is het Plaça Reial het mooiste plein van Barcelona. Het sfeervolle plein is versierd met prachtige gele gebouwen en hoge palmbomen. Een bezoekje aan het Plaça Reial mag dan ook niet ontbreken als je in Barcelona bent!

De lantaarnpalen op Plaça Reial

In het midden van het plein staan twee bijzondere lantaarnpalen die ontworpen zijn door de wereldberoemde Antoni Gaudí. Deze lantaarnpalen heeft hij in 1879 ontworpen en was daarmee na zijn afstuderen als architect zijn eerste formele opdracht. Bovenin de lamp zie je een helm en een kronkelende draak. Deze staan symbool voor het heroïsme van de middeleeuwse Catalaanse veroveraars.

De fontein op Plaça Reial

In het midden van de twee lantaarnpalen kun je de Fuente de las Tres Gracias, oftewel de Fontein van de drie Gratiën (drie zussen uit de Griekse/Romeinse mythologie) bewonderen. Deze fontein werd in 1878 ontworpen door Antoni Rovira i Trias. In de fontein zie je de beelden van de drie Gratiën; de godin van de schoonheid, de vreugde en het geluk.

Gezelligheid op het Plaça Reial

Op het Plaça Reial is er 24 uur per dag van alles te doen. Er zijn tal terrasjes waar je kunt genieten van de sfeer en de gezelligheid op het plein. Ook ’s avonds kun je hier prima een hapje eten! Het plein zit vol met goede restaurantjes.
Om het bruisende nachtleven van Barcelona te beleven, ben je hier ook aan het juiste adres! Op het plein zitten een aantal leuke discotheken en kroegen zoals Tarantos, Ocaña, Rubi Bar en Sidecar. De liefhebbers van livemuziek zijn bij Jamboree aan het juiste adres. Bij deze club kun je genieten van optredens van internationale artiesten en Jazz-, R&B- en Blues-bandjes.

Hapje eten op het Plaça Reial

Een zeer populair restaurant in Barcelona is Les Quinze Nits, wat gevestigd is op het Plaça Reial. Door de enorme populariteit van het restaurant, sta je vaak eerst in de rij wachten voordat je aan een tafel kunt schuiven. Het restaurant kent een prima prijs-kwaliteitverhouding. De prijzen schommelen tussen de 8 en 20 euro. Houd rekening met de drukte van het restaurant. Door de lange rij zou je het gevoel kunnen krijgen dat je “weggekeken” wordt. Hier moet je uiteraard wel goed tegen kunnen!

Locatie
Plaça Reial 6
08002, Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 12:00 tot 22:45 uur

Waar kun je Plaça Reial vinden?

Het Plaça Reial ligt in de wijk Barri Gotic, vlakbij la Rambla. Als je vanaf La Rambla dels Caputxins de Carrer de Colom inslaat, kom je al uit op het beroemde plein.

Tips

– Wil je liever iets goedkoper uit eten? In de zijstraten van de Plaça Reial zitten ook goede en gezellige restaurantjes waar je iets minder betaalt dan op het plein zelf.
– Voor de postzegelliefhebbers is zondag de ideale dag om een bezoekje te brengen aan het Plaça Reial. Iedere zondag wordt er een ruilbeurs voor munten, kroonkurken, postzegels gehouden.
– Verwar Plaça Reial niet met de Plaça del Rei! De namen lijken op elkaar, maar het zijn twee verschillende pleinen.
– Combineer een bezoekje aan de Plaça Reial met een wandeling over La Rambla. Deze bekende straat ligt heel dichtbij en is ook zeker een must-see in Barcelona!

Comments are closed.