Vliegtickets

Barcelona, volgens sommige de mooiste stad van Spanje. De stad met de prachtige kunst en cultuur. De vriendelijke mensen en het leven dat dag en nacht doorgaat. In de zomer de perfecte plek voor een strand-stad vakantie ’s winters de ultieme plek om cultuur te snuiven in de aangenaam aanvoelende zon. Deze sfeervolle stad heeft voor ieder wat wils en de inwoners verwelkomen je met een heerlijke sangria en lekkere tapa.

De snelste manier om deze stad te bereiken, is per vliegtuig. Per vliegtuig ben je namelijk, wanneer je vertrekt vanuit Amsterdam, in iets meer dan twee uur op Spaanse grond. Met het openbaar vervoer ben je vervolgens razend snel in de binnenstad waar je vakantie kan beginnen!

Vliegen vanuit Nederland

Een vliegticket naar Barcelona hoeft niet duur te zijn. Zeker als je buiten het hoogseizoen vliegt, kun je een retourticket vinden van onder de 100 euro. Er gaan dagelijks meerdere vluchten vanaf; -Eindhoven, -Rotterdam en natuurlijk -Amsterdam. Er is enorm veel keus tussen vertrekdata, tijden en prijzen.

Ook een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek kan eenvoudig en voordelig geregeld worden. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar het parkeren Schiphol? Via Vliegen en Parkeren kan je eenvoudig het parkeeraanbod vergelijken en direct de gewenste parkeerplaats reserveren.

Vliegtuigmaatschappij

Vanuit Nederland vliegt een aantal vliegtuigmaatschappijen op Barcelona. Onder andere de welbekende prijsvechter Ryanair vliegt vanaf Eindhoven. Transavia vliegt vanaf Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam. KLM, Iberia en Vueling vliegen geregeld vanuit onze hoofdstad. Airitalia voert ook vluchten uit vanaf Amsterdam net zoals Lufthansa. Deze maatschappijen bieden vluchten met een tussenstop.

Vlieg App

Een enorm handige app voor je mobiel of de tablet is de App Skyscanner. Met deze app kun je binnen een fractie van een seconde alle vluchten bekijken en vergelijken zonder dat je een computer nodig hebt.

Vervoer vanaf het vliegveld

De stad Barcelona is 24 uur per dag te bereiken met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld ‘El Prat’. Je kunt vanaf het vliegveld een speciale bus (Aerobus), taxi en de trein nemen. Ook is er een nachtbus die in de nacht rijdt. Dit is iets anders dan de Aerobus. Dit is namelijk een speciale pendelbus.

Tot slot!

– Er zijn drie vliegvelden rondom Barcelona. Hoewel de andere twee, Reus en Girona waarschijnlijk niet jouw eindbestemming zijn, is het toch handig om te weten wanneer hierover verwarring ontstaat. Zeker Reus is een erg populaire luchthaven. – Het vliegveld van Barcelona is prima toegankelijk voor mindervalide. Er zijn gehandicapten parkeerplekken, liften en ‘rol’ hellingen. Behalve dat zijn er ook aangepaste telefoons voor rolstoelgebruikers en mindervalide toiletten.

– Door alle vliegmaatschappijen, vliegvelden en verschillende data met elkaar te vergelijken kan je veel geld besparen op de aanschaf van je vliegtickets.

– Mocht je vanuit Amsterdam vliegen en niet uitkomen qua tijd, openbaar vervoer, etc., dan kan je ervoor kiezen om een overnachting in Amsterdam te boeken, bijvoorbeeld bij het Lloyd Hotel of Hotel The Exchange in Amsterdam.

– Voor nog meer tips over het vinden van goedkope vliegtickets naar Barcelona, kan je kijken op Spain Made For You.

Comments are closed.