Montjuïc festival

Als je van picknicken, films en concerten houdt is het Montjuïc festival de perfecte spot om van een mooie zomerse avond te genieten tussen de locals. In de zomermaanden kun je hier met vrienden, familie, geliefde of reismaatje gezellig naar toe gaan!

Elke zomer is er een festival op de Montjuïc, de heuvel die naast Barcelona ligt. Tijdens dit festival zijn er zo’n 2 maanden lang films en concerten te zien in de openlucht in de tuin van het kasteel van Montjuïc.

Programma Montjuïc festival

De films die er gedraaid worden zijn over het algemeen redelijk nieuw, er worden echter ook een paar golden oldies gedraaid, denk aan West Side Story (1961). Andere films die gedraaid worden, zijn bijvoorbeeld The Grand Budapest Hotel en Boybood. Tijdens de concerten zullen veel jazz bands optreden, daarnaast zijn er ook avonden waarop latin of typisch Spaanse muziek gespeeld wordt. Kijk op deze site voor alle informatie over wat er te zien en te beleven is op het Montjuïc festival.

Handig om te weten

Hoewel films in Spanje vaak worden nagesynchroniseerd, worden ze tijdens het festival in de originele versie getoond met daarbij Spaanse ondertiteling. Bijna alle films zijn Engels en zullen dus prima te volgen zijn. Bovendien is dit een leuke manier om jouw Spaans een beetje bij te spijkeren!

Wanneer?

De data van 2019 zijn nog niet bekend gemaakt.

Entree
  • € 6,- en gratis voor kinderen jonger dan 6 jaar.
  • Voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar is een kaartje € 4,-
  • Er zijn ligstoelen te huur voor € 3,-

Wanneer het regent zullen jouw ticket en ligstoel niet vergoed worden. Kiest de organisatie ervoor de avond niet door te laten gaan in verband met de regen, voordat het festival begint (voor 20.30 uur), dan wordt je ticket wel vergoed. Is dit nadat het festival is begonnen (na 20.30 uur), dan krijg je de keuze om op een andere dag terug te komen.

Verkooppunten

Vanaf 20.30u kun je een kaartje kopen bij het loket bij de entree. Daarnaast kun je van te voren online een ticket kopen via de website en ook via een handige app. Download de app (Spaans) voor iPhone.

Bereikbaarheid

Voor de sportievelingen is het mogelijk om te wandelen of te fietsen. Daarnaast is het een goede optie om met de bus (TMB) te gaan vanaf de torens op Plaça d’España. Nadat de film klaar is, zullen er ook bussen terug rijden.

Tip
  • Neem lekker wat hapjes en drankjes mee en maak er een heerlijke picknick van![/vc_column][/vc_row]

Comments are closed.