Pretparken en waterparken

Zin in een lekker dagje uit met het hele gezin? Misschien is een bezoekje aan een pretpark of waterpark een leuk idee! In de omgeving van Barcelona heb je een aantal leuke pret- en waterparken waar je ideaal een dagje plezier kunt hebben. Wij hebben de leukste parken voor jou op een rijtje gezet!

Pretparken

Een dagje naar een pretpark betekent uiteraard: feest voor het hele gezin. Wij hebben twee leuke pretparken in de buurt van Barcelona uitgezocht, waar je gegarandeerd met het hele gezin een leuke tijd zult hebben.

Tibidabo Amusement Park

Een leuk dagje pretpark beleef je zeker in het Tibidabo Amusement Park! Het park is ruim 100 jaar oud en daarmee één van de oudste amusementsparken ter wereld. Met 25 attracties is er in dit park genoeg te beleven voor het hele gezin. Er zijn gave achtbanen, maar ook bijvoorbeeld leuke treintjes voor de kleintjes in het gezelschap.

Het park is gelegen op een wel heel unieke locatie, namelijk bovenop de berg Tibidabo. Deze berg is de hoogste berg van Barcelona en wordt daarom ook wel de Magische Berg genoemd. Het pretpark bevindt zich op het hoogste punt van de berg en het uitzicht vanaf hier is werkelijk verbluffend. Wil je echt het hoogste puntje opzoeken? Ga dan in het reuzenrad. Hoger kan je echt niet!

Locatie
Plaça Tibidabo 3-4
08035 Barcelona

Openingstijden
De openingstijden van het park hangen af van het seizoen en dag dat je gaat. Kijk op de website of het park open is op de dag dat jij graag wilt gaan.

Prijs
€28,50 (volwassenen)
€10,30 (kinderen onder de 120 cm)
Gratis (kinderen onder de 90 cm)
€10,- (60+)

PortAventura Park

Op slechts een uurtje rijden van Barcelona vind je het PortAventura World. Dit gigantische park ligt tussen Tarragona en Salou en je waant je in een echte ‘wereld’. Het grote park bestaat uit twee delen: het PortAventura Park en het PortAventura Caribe Aquatic Park. Deze laatste is een groot waterpark.
Het leuke van dit park is, dat het park echt is opgezet als een wereld. Deze wereld is opgedeeld in allerlei landen met ieder zijn eigen thema. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan het verre Westen, de jungle Polynesia, het swingende Mexico of China. Voor jong én oud is er van alles te beleven in dit park. De daredevils kunnen hun adrenalinekick halen uit de spectaculaire achtbanen in Mexico en de kleintjes daarentegen, zullen de tijd van hun leven hebben in SésamoAventura, waar ze de kans hebben de hele familie van Sesamstraat te ontmoeten.

Zoals bij veel pretparken is er ook de mogelijkheid om te overnachten bij dit park. Zo kun je de volgende dag extra vroeg in het park zijn om zoveel mogelijk attracties mee te pikken. Via de website kun je de beschikbaarheid bekijken en kun je jouw nachtje in het hotel boeken.

Locatie
Avinguda Pere Molas km 2
43840 Vila-seca, Tarragona

Openingstijden
De openingstijden van het PortAventura Park hangen af van de maand en dag. Kijk daarom even op de website wat de openingstijden zijn van het park op de dag dat jij wil gaan.

Prijs
€45,- (van 11 t/m 59 jaar)
€39,- (van 4 t/m 10 jaar en vanaf 60 jaar)

Waterparken

Als het warm is en je wilt graag een dagje erop uit, dan is een bezoekje aan een waterpark natuurlijk de perfecte oplossing! Bij Barcelona zijn er een aantal waterparken waar je perfect een dagje plezier kan hebben.

PortAventura Caribe Aquatic Park

Het PortAventura Caribe Aquatic Park is het waterpark dat onderdeel is van PortAventura World. Net als het attractiepark bestaat ook dit waterpark uit allerlei verschillende thema’s. Zo kun je bijvoorbeeld relaxen op de Bahama Beach of van de 100 meter hoge glijbaan Ciclón Tropical. Er is voor ieder wat wils.

Locatie
Avinguda Pere Molas km 2
43840 Vila-seca, Tarragona

Prijs
€29,- (van 11 t/m 59 jaar)
€25,- (van 4 t/m 10 en vanaf 60)

Openingstijden
Ook de openingstijden van het waterpark zijn afhankelijk van de tijd wanneer je gaat. Neem een kijkje op de website om te zien wat de openingstijden zijn. Wel is het zo, dat het waterpark in de wintermaanden gesloten is.

Illa Fantasia

Een waterpark waar het hele gezin gegarandeerd een dagje plezier zal hebben, is het waterpark Illa Fantasia. Het ligt ongeveer een half uurtje rijden met de auto van Barcelona af en is dan ook zeker de moeite waard. Met meer dan 22 waterattracties is een bezoekje aan dit park een groot feest!

Beetje trek gekregen van al het waterplezier? Gelukkig zijn er genoeg plekjes in dit waterpark waar je wat lekkers te eten kan halen. Zo is er een ijszaak, cafetaria, burgerbar en is er een restaurant waar je lekkere pizza’s of paella kan eten. Ook is er een supermarkt waar je zelf iets lekkers kan halen om dit vervolgens op te eten in het barbecue- en picknickgebied.

Locatie
Finca Mas Brassó
08339 Vilassar de Dalt, Barcelona

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00 uur (6 juni t/m 30 juni)
Ma t/m zo van 10:00 – 19:00 uur (1 juli t/m 31 augustus)
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00 uur (1 september t/m 11 september)
Gesloten van 12 september t/m 5 juni

Prijs
€26,- (volwassenen)
€16,50 (kinderen tussen de 90 cm en 120 cm)
Gratis (kinderen onder de 90 cm)

Waterworld

Een ‘waterwereld’, dat is het zeker! Waterworld ligt in Lloret de Mar en is daarmee ongeveer 1 uur en 10 minuutjes rijden vanaf Barcelona. In dit park is er van alles te beleven. Er zijn verschillende waterattracties, glijbanen en zwembaden. Ook kan er in dit park lekker gegeten worden. Zo vind je in dit park een restaurant, snackbar, burgerbar en zelfs een churreria-creperie.
De echte adrenalinekickers kunnen hier overigens nog een stapje verder gaan. Er kan namelijk gebungeejumpt worden!

Locatie
Carretera de Vidreres km 1,2
17310 Lloret de Mar

Openingstijden
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00 uur (23 mei t/m 31 mei)
Ma t/m zo van 10:00 – 18:30 uur (1 juni t/m 30 juni)
Ma t/m zo van 10:00 – 19:00 uur (1 juli t/m 31 augustus)
Ma t/m zo van 10:00 – 18:00 uur (1 september t/m 18 september)
Gesloten van 19 september t/m 22 mei

Prijs
€33,- (volwassenen)
€19,- (kinderen tussen de 80 cm en 120 cm en 65+)
Gratis (kinderen onder de 80 cm)

Tips

– Wil je meer te weten komen over wat er allemaal in de omgeving van Barcelona te bewonderen is. Neem een kijkje op de pagina omgeving Barcelona.
– Houd je wel van een beetje activiteit? Bekijk op de pagina activiteiten wat voor een activiteiten je nog meer kunt ondernemen als je in Barcelona bent.
– Let erop dat je je goed insmeert! In Barcelona kan de zon, zeker in de zomermaanden, zeer fel zijn.

Comments are closed.