Mooiste stranden

Barcelona heeft een aantal mooie stranden van zichzelf, maar in de omgeving is ook genoeg te vinden! Heb je het strand van Barcelona inmiddels wel gezien? Dan hebben we hieronder een aantal mooie stranden voor je geselecteerd. 

De volgende stranden kan je op deze pagina vinden. Klik op de linkjes voor meer informatie over de stranden.

Castelldefels

Als je op zoek bent naar een mooi, breed strand in de buurt van Barcelona, dan is Castelldefels de perfecte plek. Het heeft een grote zandvlakte en het water is niet diep, dus dit is ook ideaal als je met de kinderen op pad gaat! 

Er staat hier altijd een lekker windje, dit zorgt voor de nodige verkoeling en dit maakt het ook een goede plek voor windsurfers. 

Honger gekregen na een dagje in Castelldefels? Geen probleem! De omgeving en het dorp zelf hebben genoeg mogelijkheden om neer te ploffen op het terras en een hapje te eten. 

Hoe kom je er?

In Barcelona kun je lijn R2 Sud (Renfe Cercanías trein) nemen vanaf station Sants of Passeig de Gràcia, richting Sant vicenç de Calders en stap uit bij het station Castelldefels Platja. Met de auto ben je vanaf Barcelona ongeveer 30 minuten onderweg en neem je de C-31. De auto kun je parkeren bij Pàrquing Platja.

Adres
Platja Castelldefels
08860 Castelldefels
Barcelona

Strand Castelldefels Bruisend Barcelona

Sitges

Sitges is een kustplaats 40 kilometer ten zuiden van Barcelona. Sitges staat bekend om zijn carnaval en internationale filmfestival, maar het strand is ook zeker een bezoek waard!

Er zijn in totaal 17(!) stranden om uit te kiezen; van de populaire langs de boulevard, tot meer verborgen en natuurlijke stranden. Genoeg variatie en voor ieder wat wils! 

Na je dagje aan het strand is het ook zeker de moeite waard om door de straten van Sitges te wandelen en te genieten van de mooie gebouwen en smalle straatjes. Weet je nog niet precies waar je wilt eten? Op onze pagina over Sitges staan een aantal tips. 

Hoe kom je er?

In Barcelona kun je lijn R2 Sud nemen vanaf station Sants of Passeig de Gràcia, richting Sant vicenç de Calders. Met de auto ben je vanaf Barcelona ongeveer 40 minuten onderweg en neem je de C-32. De auto kan je parkeren in het centrum van Sitges, bij Parking Nou Mercat Sitges.

Adres
Sitges Beach
08770 Sitges
Barcelona 

Strand Sitges Bruisend Barcelona

Garraf Cove

Het strand van Garraf Cove heeft een bijzondere charme, dit komt door de witte huizen met groene daken die aan de voet van de zee staan. Dit geeft het echt de uitstraling van een heel mooi kustplaatsje!

Het strand heeft niet veel diensten, het heeft een strandbar met een gezellige zithoek waar je een hapje kunt eten. Er wordt aangeraden om dit strand op een doordeweekse dag te bezoeken, het is namelijk een best klein strand en loopt in de weekenden snel vol!

Tip: neem waterschoenen mee voor de kinderen, er liggen hier veel rotsen rondom het water. 

Hoe kom je er?

In Barcelona kun je lijn R2 Sud nemen vanaf station Sants of Passeig de Gràcia, richting Sant vicenç de Calders. Met de auto ben je ongeveer 30 minuten onderweg en om er te komen neem je de C-32. Hier vind je naast het strand een parkeerplaats, op twee minuten lopen.

Adres
Platja del Garraf
08871 Garraf
Barcelona

Strand Garraf Cove Bruisend Barcelona

Las Rocas

Kristalhelder water, dennenbomen, rotsen en kliffen. Dit is de omschrijving van het strand van Las Rocas in Calella. Dit strand bestaat uit vier baaien (Rocapins, La Vinyeta, Cala d´en Pere en Roca Grossa) en ze zijn alle vier even prachtig.

Wat je niet zult verwachten, is dat deze baaien in het centrum van Calella liggen. Neem vooral ook even de tijd om een rondje te lopen door deze kustplaats en neem plaats op een van de terrassen voor een hapje of een drankje. 

Hoe kom je er?

In Barcelona kun je lijn R1 nemen vanaf station Sants of Passeig de Gràcia, richting Blanes, en dan uitstappen bij Calella. Met de auto ben je ongeveer 45 minuten onderweg en neem je de C-32 om er te komen. Achter het strand bevindt zich een parkeerplaats.

Adres
Platja de Calella 
Carrer d’Anselm Clavé 19
08370 Calella
Barcelona

Strand Las Rocas Bruisend Barcelona

Playa Gran, Tossa de mar

Tossa is een van de meest toeristische plaatsen in Catalonië, dus als je naar dit strand gaat hoef je geen rust te verwachten. Het is gelegen in een prachtige baai met als uitzicht een middeleeuws kasteel op de top van een voorgebergte.

Als je drie kilometer terug rijdt, kom je bij Cala Llorell. Dit strand heeft een familiaire sfeer en Caribische flair. Cala Llorell is ongeveer 300 meter lang en is voorzien van een heleboel diensten, restaurants en sportgelegenheden!

Hoe kom je er?

Playa Gran is het beste te bereiken met de auto. Je bent dan ongeveer 1,5 uur onderweg als je de C-32 neemt. Parkeren kan bij Parking Platja Gran Telpark. Om bij Cala Llorell te komen, is de auto ook het makkelijkste. Hier naar toe ben je ook ongeveer 1,5 uur onderweg over de C-32.

Adres
Platja Gran 
17320 Tossa de Mar
Gerona

Playa Gran Strand Cala Llorell Bruisend Barcelona

Cala Treumal

Dit is echt een paradijselijke plek, fijn goudkleurig zand en turkoois blauw water. Het strand is ongeveer 200 meter lang, heeft een strandwachtpost en je kunt ligstoelen huren in de zomer.

Dit mooie strand ligt op korte afstand van Blanes, dus is ook nog eens goed bereikbaar vanaf Barcelona!

Hoe kom je er?

Vanaf station noord in Barcelona neem je buslijn 2 richting Lloret de Mar en stap je uit bij de halte Lloret de Mar, Fenals. Vanaf hier is het nog wel ongeveer 30 minuten lopen, maar dit is het zeker waard! Met de auto neem je de C-32 en ben je na ongeveer een uur in dit paradijs! Parkeren is mogelijk bij de Parking Cala Treumal.

Adres
Cala Treumal 
17300 Blanes
Gerona

Cala Treumal Bruisend Barcelona Strand

Comments are closed.