10 x gratis Barcelona

Barcelona bezoeken is super leuk, maar we hebben geen zin om overal voor te betalen. Wij hebben daarom tien bezienswaardigheden en plaatsen op een rijtje gezet, die helemaal gratis zijn. Zo houd je nog wat extra geld over om lekker een dagje te shoppen in de prachtige winkelstraten.

1. De fonteinen van Montjuïc zijn magisch

De magische fonteinen van Montjuïc worden niet voor niets magisch genoemd. Vooral ‘s avonds is de perfecte combinatie van licht, kleur, muziek en beweging het gene wat de fontein magisch doet lijken. De fonteinen zijn altijd gratis te bekijken, maar werken niet op maandag, dinsdag of woensdag. Vanaf donderdag t/m zondag zijn er spectaculaire shows met licht en muziek te bekijken van 21.30 tot 00.00. Deze shows duren een half uur en worden steeds herhaald.

Locatie
Pl. Carles Buïgas, 1,
28080 Barcelona
Website

2. Nacional D’Art de Catalunya

Op de heuvel Montjuïc, vlakbij de fonteinen, ligt het museum Nacional D’Art de Catalunya. Dit museum is iedere zondag van de maand gratis te bezoeken . Ook is het kasteel op de heuvel een klim waard.

Locatie
Parc de Montjuïc (geen nummer)
08038 Barcelona

3. Museu Picasso

Het Picasso museum beschikt over hele mooie werken die Picasso in Barcelona geschilderd heeft. De man was heel close met de stad en schilderde daarom veel prachtige beelden van Barcelona, waaronder verschillende landschapsschilderijen van Barcelona en ook prachtige schilderijen van de haven. Er hangen tevens werken van andere schilders die ook erg indrukwekkend zijn. Iedere zondag is dit museum gratis vanaf 15.00 tot 19.00 uur.

Locatie
Carrer Montcada, 15-23
08003 Barcelona
Website

4. Museu d’Historia de la Ciutat de Barcelona

Dit museum heeft op dit moment een collectie, geselecteerd uit meer dan 32 duizend objecten, die gaat over de geschiedenis van Barcelona. De collectie van het museum gebruikt allerlei materialen, om mensen de geschiedenis van de stad op een andere manier te laten beleven. Ook dit museum is iedere zondag vanaf 15.00 tot 20.00 uur en iedere eerste zondag van de maand gratis. Kinderen onder de achttien mogen er altijd gratis in.

Locatie
Plaça del Rei (geen nummer)
08002 Barcelona
Website

5. La Sagrada familia

De Sagrada Familia is een van de meest spraakmakende bezienswaardigheden van Barcelona. De meer dan honderd jaar oude kerk ligt midden in het centrum en wordt omringd door leuke terrasjes en restaurantjes. Je kunt naar binnen gaan, maar dan sta je een paar uur in de rij en betaal je geld, of je loopt om de kerk heen en kunt vanaf daar Gaudí’s prachtig gemaakte details op de grote kerk goed bewonderen. Dit is uiteraard gratis.

Locatie
Carrer de Mallorca, 401
08013 Barcelona
Website

6. Parc Guëll

Parc Guëll is een van de grootste werken van Gaudí. Het gebruik van mozaïek op de muren en kunstwerken is heel indrukwekkend om te zien. Voor bepaalde delen van het park moet je betalen, maar je kunt ook alles bekijken door de buitenste ring van het park te pakken. Deze route door het park is gratis. Ook kun je een plekje opzoeken om even lekker te picknicken in de schaduw, een lekker broodje te halen bij een eetkraampje of op het terras te zitten in het park. Het park is echt indrukwekkend mooi en zeker de moeite om te bezoeken.

Locatie
Carrer d’Olot, 5
08024 Barcelona
Website

7. Vamos a la playa

Lekker een dagje naar het strand is natuurlijk helemaal gratis. De verschillende stranden in Barcelona zijn
Barceloneta: Dit is het meest populaire strand in Barcelona en is geschikt voor iedereen.
Nova Icaria: Dit strand is vooral geschikt om lekker te sporten. Volleybal, voetbal, beachball, hardlopen etc. je kunt er alles goed doen.
Bogatell: Dit strand ligt wat meer uit het centrum en wordt door veel locals bezocht, daardoor is het ook lekker rustig op het strand.
Marbella & Nova Marbella: Deze twee stranden liggen ook lekker buiten het centrum, waardoor het geen probleem is om naakt een tintje bruiner te worden.
Llevant: Dit is het rustigste strand van Barcelona. Het ligt vlakbij de rand van Barcelona en wordt vrijwel niet bezocht door locals. Heerlijk strand om rustig je favoriete boek nog een keer te lezen in een dag.

Locatie
La barceloneta (begin)
Barcelona

8. Port Vell

Na een dagje strand is het leuk om de prachtige haven Port Vell nog even te bezoeken. Hier liggen veel indrukwekkende boten en er grenst ook een leuk winkelcentrum aan, waar je heerlijk kunt ‘windowshoppen’. ‘s Avonds is het lekker romantisch om aan het water op een trappetje of op de brug die leidt naar Port Vell te zitten.

Locatie
Port Vell
08039 Barcelona
Website

9. Jardí Botánic

De heuvel van Montjuïc heeft niet alleen een kasteel en museum, maar ook prachtige botanische tuinen, die iedere zondag vanaf 15.00 uur en iedere eerste zondag van de maand de hele dag(vanaf 10.00) gratis te betreden zijn. De architecten Ferrater en Canosa hebben een prachtige modernistische tuin ontworpen met strakke lijnen. Vanaf april t/m september is de tuin iedere dag open tot 19.00 uur en van oktober t/m maart tot 17.00 uur.

Locatie
Carrer del Doctor Font i Quer, 2
08038 Barcelona
Website

10. Mercat de la Bouqueria

Mercat de Sant Josep de la Boqueria is een hele grote markt met verse producten als groente, fruit, fruitsnoep, bloemen, wijn, tapas en nog veel meer. Het gebouw zelf is ook een foto waard, de poort is heel mooi gemaakt met een soort glas-in-lood-raampjes en een wapen in het midden. Het is leuk om de markt over te lopen, omdat er ook hele aparte dingen bij liggen.

Locatie
La Rambla, 91
08001 Barcelona
Website

Tips

– Zoek de street art op, in de grote steden van Barcelona maken ze erg mooie dingen met graffiti!
– Niet gratis, maar voor € 7,50 heb je een verrassende wandelroute door de mooie wijk El Born en de rest van de dagen kan je profiteren van de leuke
en handige tips. Voor meer informatie kan je kijken op wandelroute El Born.

Comments are closed.