Parken

Wil je tijdens je verblijf in Barcelona eventjes aan alle drukte ontsnappen? Dat kan prima in één van de parken die in de stad te vinden zijn. Gewoon van de zon genieten, bijzondere planten bekijken, lekker picknicken, een prachtige fontein bewonderen, wat uitrusten: het kan allemaal in Barcelona!

Park Güell

Park Güell is het bekendste park van Barcelona en is ontworpen door Antoni Gaudí. In het park zijn veel invloeden van de kunstenaar terug te vinden, zoals de mozaïeken salamander en de ‘kronkelende’ bank . Sinds oktober 2013 is het park niet meer gratis. Een aantal delen van het park kan je nog wel onbetaald in, maar voor bijvoorbeeld het deel met de kronkelende bank dien je tegenwoordig betalen. Tip: download de gratis Park Güell app! Met deze officiële guide kan je je bezoek aan het park nog completer maken. Zo krijg je extra informatie, een interactieve map, een audioguide functie en het handigste van deze app is dat hij werkt zonder internet. Wil je toch even een foto van jezelf naast de salamander delen met je vrienden? Dat kan ook, want wanneer je het park binnenkomt, is er gratis WIFI. Lees meer over dit park op de pagina Park Güell.

Adres: Carrer d’Olot, 5, 08024
Metro: Lesseps of Vallcarca (L3)
Bus: Travassera de Dalt (H6, 24, 32) en en Travassera de Dalt (Toeristenbus)
Prijs: gratis (kinderen t/m 6 jaar) € 8,00 (volwassenen) of € 5,60 (kinderen van 7 t/m 12 jaar en 65+)
Wanneer je van te voren het kaartje online bestelt, ontvang je € 1 korting.
Tijden: 8.30 – 21.30 (van 24 maart t/m 19 oktober) en 8.30 – 18.00 (25 oktober t/m 23 maart)

Parc de La Ciutadella

Het Parc de la Ciutadella is misschien minder bekend dan Park Güell, maar zeker de moeite waard om te bekijken! Het stadspark is eigenlijk zelfs groter dan het park van Gaudí. Daarnaast komen er hier ook veel locals. Het park kent een lange geschiedenis. Vroeger was het een fort en later een gevangenis. Tegenwoordig is het een heerlijk park, tussen de drukte van Barcelona in. Het park kenmerkt zich door een indrukwekkende waterval en romantische tuinen. Rondom deze waterval bevinden zich beelden die door Antoni Gaudí zijn ontworpen. Wanneer je het park uitwandelt, kom je uit bij de Arc de Triomf.

Adres: Passeig Picasso, 21, 08018
Metro: Arc de Triomf (L1) of Ciutadella Vila Olímpica (L4)
Prijs: gratis

Parc del Laberint d’Horta

Van een bezoek aan een park een avontuurlijk uitstapje maken? Dat kan in het Parc del Laberint d’Horta. Eigenlijk zegt de naam het al: een park met een labyrint. Raak elkaar niet kwijt! Het park is rustig en hier kan je even van alle drukke toeristische plekjes ontsnappen. Ook op een warme zomerdag kan je hier uitrusten in de schaduw.

Adres: Passeig dels Castanyers, 1, 08035
Metro: Mundet of Valldaura(L3)
Prijs: € 2,23 (volwassenen), € 1,42 (kinderen t/m 14 jaar), gratis (woensdag, zondag, gepensioneerden, kinderen t/m 5 jaar en op 24 september)
Tijden: 10.00 – 20.00 (februari, april), 10.00 – 19.00 (maart, oktober), 10.00 – 21.00 (mei t/m september), 10.00 – 18.00 (december) en 10.00 – 14.00 (25 december)
Let op: in november is dit park gesloten

Comments are closed.