Zomer in Barcelona

Heerlijk aan het strand met een cocktail in het brandende zonnetje.. Want wat kan het warm zijn in Barcelona! Gelukkig kun je genieten van het verfrissende water in de Middelandse Zee. Máár je kan ook een dagje cultuur snuiven of je in de historie van deze Catalaanse stad verdiepen.. Je dag eindigt op het terrasje van een traditioneel Spaans restaurant. Wat denk je van een reisje naar Barcelona deze zomer?

Wie, wat, waar & waarom?

Met wie je in deze bruisende stad bent, maakt eigenlijk niet zo veel uit, want voor iedereen is er wel wát te beleven. Student, gezin met jonge kinderen, stelletje en ook de 65+ers. Jong en oud, sportief of lui, genoeg te doen! Er zijn trendy clubs, authentieke tapasbarretjes, aparte boetiekjes, mooie parken en prachtige stranden… Twijfel niet langer en breng een bezoek aan deze populaire stad. Onthoud wel dat er veel meer te zien is dan alleen de bekende hotspots. Elke wijk heeft zo haar eigen geheimen en het is zeker de moeite waard om zelf op ontdekking te gaan! Waarom naar Barcelona? Omdat in deze stad zó veel te doen en bekijken is.

zomer-in-barca---1

Wist je dat…

In de warme zomermaanden de meeste inwoners van Barcelona de stad uit gaan en zelf op vakantie gaan. Rond eind augustus/begin september komt men vaak weer terug en openen ook de meeste kantoren weer hun deuren. Ondanks dat sommige locals naar de omringende dorpjes in de omgeving gaan, is het nog steeds gezellige druk.

Lekker weertje!

In de zomermaanden is het in Barcelona goed vertoeven! Gemiddeld hangt de temperatuur rond de 25 graden, dus een dagje aan het strand is zeker een goede optie. Maar het is natuurlijk wel zo leuk om meer dan alleen het strand te zien tijdens je tripje naar Barcelona. Bezoek de verschillende wijken van de stad, die elk hun geheime spots hebben.

Stranddag

Volgens verschillende bronnen is Barcelona uitgeroepen tot de stad met ‘s werelds beste strand. Er zijn dan ook verschillende stranden te vinden in Barcelona. De een mooier of drukker dan de ander. We lichten er twee voor je uit. Het drukste strand is Barceloneta, hier komen voornamelijk reizigers, maar ook veel locals. Het is een bruisend strand met een boulevard waar veel gezellige barretjes en restaurants te vinden zijn. Het strand Bogatell ligt iets verder van het centrum af en hier vind je voornamelijk locals en een hoop jongeren. Bogatell is erg groot en dus kun je hier ‘s zomers vaak nog een goed plekje scoren! Tip: bezoek eens een ander strand dan het populaire Barceloneta! Zoals Bogatell, Nova Icaria, Llevant of Nova Mar Bella.

zomer-in-barca---beach

Drankje & hapje in het zonnetje…

Een frisse sangria met vers fruit en een goede portie tapas erbij, heerlijk! Tijdens de zomer in Barcelona leeft eigenlijk iedereen buiten. De sfeer is erg gezellig en men blijft ‘s avonds lekker lang hangen op terrasjes. ‘s Nachts blijft het namelijk warm, gemiddeld in de zomer rond de 22 graden. Er zijn genoeg leuke tentjes te vinden, het ligt er maar net aan waar je zin in hebt! Bij het strand Nova Mar Bella vind je een heel gezellige en opvallende strandtent, namelijk El Boo Beach Club & Barcas. Dit café/restaurant heeft de vorm van een cruiseschip en is dus zeker niet te missen! Op het terras kun je genieten van bijvoorbeeld de lekkere hamkroketjes of de verse mosselen! Zie jij jezelf al zitten… Uitzicht op de zee met een hapje, drankje en een stralend zonnetje? Het adres van deze hippe beachclub is Espigó de Bac de Roda, Platja de la Nova Mar Bella in Barcelona en ze zijn in de zomer dagelijks open van 11:00 tot 02:30 (de keuken van 12:00 tot 23:30).

zomer-in-barca---el-boo

Relaxen in het park & verrassende wandeling!

In Barcelona heb je verschillende parken waar je lekker kunt chillen en genieten van het zonnetje en de Spaanse gezelligheid. De meest bekende parken zijn Park Guëll of Parc de Ciutadella en deze worden tijdens de zomermaanden dan ook vaak erg druk bezocht.

¡Ideetje!

Picknicken in het park! Misschien kun je eerst naar een van de mercado’s om hier een verse bocadillo en fruitsmoothie te halen.

Misschien is het leuk om na je picknick de fietsroute van Bruisend Barcelona te gaan doen. Deze start een eindje van Park Guëll en gaat langs verschillende hotspots en ook het stadspark. Helemaal leuk en met de warmte in de zomer ook handig: de tocht gaat ook langs het strand. Het is dus mogelijk om tussen het fietsen en relaxen in het park door een verfrissende duik te nemen in de zee.

zomer-in-barca---park

Op zoek naar een leuke slaapplek?

Tijdens de zomermaanden is het mogelijk dat veel hotels, hostels en appartementen snel vol zitten. Barcelona blijft namelijk een populaire vakantiebestemming. Een aanrader is daarom om je slaapplaats op tijd te regelen! Gelukkig heeft Barcelona veel leuke plekjes waar je zeker een keer wil overnachten. Hotel Arai 4S Monument bijvoorbeeld! Dit hotel bevindt zich in een 18e-eeuws gebouw en de inrichting straalt rust uit. Je kunt dus helemaal bijkomen in dit hotel, zeker omdat er ook een buitenzwembad is en een dakterras met prachtig uitzicht over de stad. Het ligt hartje gotische wijk, dus lekker centraal.

Tip!

• In de maanden juli en augustus kan het soms zelfs warmer dan 35 graden zijn.. Slim is om, als je van plan bent een hele middag op stap te gaan, een flesje water mee te nemen!

Comments are closed.

  • 15
    feb