Voorjaar in Barcelona

Net als de herfst, is het voorjaar het ideale seizoen om Barcelona te bezoeken. Goedkopere vliegtickets, minder toeristen en een heerlijk weertje. De temperaturen zijn iets koeler, maar ideaal om lekker de deur uit te gaan en Barcelona te ontdekken! Het zonnetje komt weer tevoorschijn, de bloemetjes gaan bloeien en er is van alles te beleven in deze bruisende stad.

Strand

In het voorjaar al op het strand liggen. Wie wil dat nou niet? De gemiddelde temperatuur ligt rond de 23 graden en is dus prima om lekker een dagje op het strand door te brengen. Handdoekje mee, zwemkleding aan en genieten maar! Om echt op je luchtbedje rond te dobberen, is het water nog iets te fris voor. Het zeewater heeft een gemiddelde temperatuur van 16 graden en is dus waarschijnlijk iets te koud om in te zwemmen.

voorjaar-barcelona-strand

Parken

Waar kun je nou beter het voorjaar vieren dan in een prachtig park? Gelukkig heeft Barcelona er genoeg! Haal wat lekkers bij de supermarkt, trek je picknickkleedje uit de kast en duik het park in voor een heerlijke picknick. Ben je liever iets actiever? Dan kun je natuurlijk ideaal een goede wandeling of fietstocht door het park maken. Kijk op de pagina parken om te zien welke mooie parken Barcelona jou te bieden heeft.

Klaar voor de start? … AF!

Voor de sportievelingen onder ons is maart de ideale maand om in Barcelona te zijn. In deze maand vindt namelijk de marathon van Barcelona plaats. De marathon zal van start gaan op de Avinguda de La Reina Maria Cristina. Begint het te kriebelen om mee te doen? Je kunt je nog inschrijven voor deze marathon. Het is wel aan te raden om goed te trainen. De afstand is 42 kilometer en 195 meter en is dus een behoorlijk eind. Trek je hardloopschoenen maar aan en begin alvast met trainen!

Feestdagen

In het voorjaar zijn er een aantal feestdagen in Spanje. Bekijk hieronder of jouw tripje naar Barcelona toevallig samenvalt met één van de feestdagen.

Semana Santa (24 t/m 31 maart)

Semana Santa is de week voor Pasen en staat ook wel bekend als de Heilige Week. Deze week wordt in Spanje vrij uitgebreid gevierd. De hele week staat in het teken van bijeenkomsten, tradities, processies en optochten.

Diada de Sant Jordi (23 april)

De Diada de Sant Jordi, de Sint Jorisdag, is een soort Valentijnsdag van Catalonië. Op deze dag van de geliefden, is het een traditie dat de mannen aan de vrouw een roos geven en de vrouwen aan de mannen een boek geven. Waarom een boek? Dit komt doordat op deze dag ook de sterfdag van Miguel de Cervantes, een belangrijke Spaanse schrijver, herdacht wordt.

Dia del Trabajo (1 mei)

De Dia del Trabajo kennen wij in Nederland ook wel als de Dag van de Arbeid. In Nederland is dit geen officiële feestdag, maar in Spanje wel.

voorjaar-barcelona-festivals

Festivals

Party-animals opgelet! In het voorjaar zijn er een aantal festivals in Barcelona waar je kunt losgaan op de deuntjes van de tofste deejays. Hieronder vind je een selectie van de populairste festivals.

Abroadfest (maart)

Dit bekende festival zal in maart in Barcelona plaatsvinden. Wees er snel bij, want door de populariteit van het festival zijn de kaarten vaak snel uitverkocht! Op de website vind je alle details over de line-up en tickets.

Barcelona Bierfestival (maart)

Voor de bierliefhebbers is dit een absolute must-go! Niet geheel onverwacht is het thema van het festival: bier. Bierbrouwers en bierliefhebbers komen op dit evenement samen en hebben de mogelijk om allerlei verschillende bekende en onbekende bieren uit te proberen. Er is keuze uit wel meer dan 300 biersoorten! De toegang tot het festival is gratis, maar wat je drinkt moet uiteraard wel betaald worden. Kijk voor meer informatie op de website.

Primavera Sound (mei)

Voor de Coachella-liefhebbers, is het Primavera Sound Festival zeker een aanrader. Dit festival is vergelijkbaar met Coachella en heeft in de afgelopen jaren een aantal dezelfde artiesten gehad. Het Primavera Sound festival wordt zowel in Barcelona als in Porto (Portugal) gehouden. Beide festivals hebben ongeveer dezelfde line-up, maar verschillen in grootte. De line-up en data worden binnenkort bekend gemaakt.

Sonar Festival (juni)

Ieder jaar vindt in juni het Sonar festival in Barcelona plaats. Dit driedaagse Dance Event is bekend onder veel internationale festivalgangers. De line-up en data worden binnenkort bekend gemaakt.

voorjaar-in-barcelona

Tips

– Het voorjaar is het ideale seizoen voor een goede fietstocht. De temperaturen zijn ideaal om op de fiets de stad te verkennen.
– Vergeet je niet in te smeren! Je zou het misschien niet verwachten, maar de Spaanse zon kan alsnog zeer fel zijn in het voorjaar.
– Ben je tijdens Pasen in Barcelona? Probeer dan eens de Spaanse Pasen cake, La Mona de Pascua.
– In het Parc de la Ciutadella kun je bij het grote meer dat in het midden van het park ligt, een roeibootje huren. Hoe leuk is het om lekker vanaf het water van het park te genieten!
– Is het toch nog iets te fris om op het strand te liggen? Maak een mooie strandwandeling! Op die manier kun je toch genieten van het mooie strand.
– Mocht het tóch een dagje nog slecht weer zijn? Ga dan naar een leuk museum. Om meer te lezen over de musea die Barcelona jou te bieden heeft, kijk dan op musea.

Comments are closed.