Fietsen in Barcelona

De Spaanse stad leer je misschien wel het beste kennen op de fiets. Lekker Nederlands, maar toch een super leuke en vrij snelle manier om veel spots in en rondom Barcelona te zien en ontdekken. Voel de wind door je haren, zet je zonnebril op, stap op je fietsje en gaan!

Originele fietsroute

Fietsen gaat net wat sneller dan wandelen en is avontuurlijker dan met de auto of bus op pad gaan. Hoe fijn is het om zelf op je gemakje een fietsroute door de stad te maken? Soms even stoppen bij een leuke winkel of uitgebreid lunchen of borrelen bij een restaurant of cafeetje onderweg. In onze fietsroute lees je al deze tips! Ook wordt er per stap laten zien en beschreven hoe de route eruit ziet. De fietsroute bestel je hier.

fietsen-in-barcelona

Even de stad uit…

Rondom Barcelona zijn mooie fietsplekken te vinden. De flora en fauna zijn hier anders dan in het centrum van het bruisende Barcelona. Even de drukke stad uit en genieten van alle natuur en prachtige verschijningen die daar te vinden zijn. Er zijn veel wegen die je uit de stad leiden, richting het prachtige landschap in de omgeving van Barcelona.

Mountainbiken

Het is prachtig om door de bergen en de natuurparken rondom Barcelona een mountainbike tocht te doen. Voor de gevorderden, maar ook voor degenen die het een keertje uit willen proberen, is dit een leuke activiteit om te doen tijdens je vakantie in Barcelona. Sportief bezig zijn en op avontuur in de natuur rondom de drukke stad. Verken bijvoorbeeld de bergen van Montserrat. Op deze site vind je een leuke mountainbike route in de omgeving van Barcelona. Misschien is dit wat voor jou?!

Wielrennen

Racen door de heuvels aan de rand van Barcelona.. Voor de echte sportievelingen! Kijk op onze Fietsverhuur pagina voor verhuurders die wielrennersfietsen of racefietsen verhuren. Heb je zin in een langere wielrenreis? Pak dan vanaf Barcelona gemakkelijk je racefiets en ga door de bergen of langs het strand richting het historische Girona. Tijdens de tocht is het misschien leuk om te overnachten in andere dorpjes of steden, zoals het oude Figueres. Waar ook genoeg te beleven is, zoals bijvoorbeeld het Museum van Salvador Dali.

Tip! Voor de wielrenliefhebbers is het Bicircuit in Barcelona een goede plek om te oefenen of gewoon even lekker te sporten. Voor minder gevorderden, maar ook voor gevorderden is dit dé plek. Het circuit is in samenwerking tussen Barcelona Circuit De Catalunya en de Catalaanse wielerbond opgezet en vind je een paar kilometer buiten Barcelona. Zorg voor een fiets met verlichting!

Prijs
Inschrijvingsprijs: € 25,-
Prijs per sessie: € 5,-
Kinderen tot 14 jaar (altijd met een volwassene): gratis
Douchegebruik na het fietsen: gratis

Openingstijden
Zomertijd (november – februari) van 17:30 – 21:00
Wintertijd (maart – oktober) 18:30 – 22:00

Locatie
Casimo Mas Moreneta
08160 Montmeló
Website

Elektrische fietsen

Dit is een makkelijke manier om je te verplaatsen. Voor kinderen, vrienden, opa en oma, eigenlijk voor iedereen. Je hoeft je op deze fiets geen zorgen te maken dat je het niet meer vol kan houden, want de fiets doet (op het sturen en remmen na) al het werk. Een elektrische fiets is erg handig om de wat hoger gelegen plekken in Barcelona te bezoeken.

Tip! Een echte aanrader is om Lluçanès te bezoeken. De uitzichten zijn fenomenaal.. Als je een goede camera hebt, vergeet deze dan niet! Het kan een paar hele mooie unieke plaatjes opleveren. Ben je geïnteresseerd in een route door dit mooie natuurgebied? Kijk dan op deze site voor meer informatie.

Opvallende fietsrace!

In Barcelona wordt soms in de maand juni de World Naked Bike Ride (WNBR) gedaan. Ja hoor, je leest het goed. Een fietsrace met alleen maar naakte mensen. Wereldwijd wordt dit evenement gedaan. Tijdens dit evenement staat men even stil bij de mensen die lopend en fietsend voortbewegen. Er wordt geprotesteerd tegen auto’s en andere gemotoriseerde voertuigen die op de straat te vinden zijn. * Deze rit vindt ook plaats in Nederland *

Tips & Weetjes!

• Wist je dat het WK wielrennen in 1984 plaatsvond in Barcelona. De wedstrijd werd gewonnen door de Belg Claude Criquielion.
• Erg leuk en steeds populairder is een fietsvakantie door Spanje! Deze fietsvakanties beginnen vaak in het Bruisende Barcelona.
• In Barcelona zijn de bekende bierfietsen ook te huren. Onbeperkt bier, sangria en frisdranken en een ervaren ‘fietschauffeur’ die zorgt dat je ook nog wat ziet van de mooie spots van de stad.

Comments are closed.