Primavera Sound

Ben jij eind mei of begin juni in Barcelona en heb je zin om een dansje te wagen? Ben je een liefhebber van verschillende soorten muziek? Dan is het voor jou zeker een aanrader om even langs te gaan bij het populaire muziekspektakel Primavera Sound! Gezellig met vrienden in de zon genieten van de muziek en lekkere drankjes! Hieronder lees je alles over het festival…

Voor de eerste keer…

In 2001 werd het muziekfestival voor het eerst gehouden in Barcelona. Vanaf 2006 werd het festival steeds groter en vandaag de dag is het ‘the place to be’ onder de festivalgangers. Er staan verschillende muziekgenres centraal bij Primavera Sound, zoals alternatieve rockmuziek en elektronische muziek, maar ook indierock en noiserock.

2020…

Heb je er al zin in gekregen?! Dit jaar vindt het festival plaats van 27  mei tot en met 2 juni. De ticketverkoop is al gestart. Wees er wel snel bij, want voor je het weet is het festival helemaal uitverkocht!

Line up

De line-up van 2020 vind je op de website van Primavera Sound.

Waar?

Het festival wordt elk jaar weer gehouden aan de kust van Barcelona, vlak naast de haven. Een groot deel vindt plaats in Parc del Fòrum, wat dan ook deels openlucht is. Ook worden er optredens gehouden in Edificio Fòrum, het donkerblauwe met zwarte gebouw voor het park. Dit gebouw heeft de vorm van een driehoek. Het terrein van Primavera Sound is erg gemakkelijk bereikbaar. Je kunt er makkelijk komen per bus, tram of trein, maar natuurlijk is het ook een optie om een taxi te nemen of lopend te gaan. Barcelona is gemakkelijk te bereiken met verschillende vliegtuigmaatschappijen. Kijk hier voor meer informatie.

Pluspuntje! Je hoeft niet per se het dure festivaleten te kopen, want je mag namelijk je eigen eten meenemen op het terrein. Scheelt je weer wat geld!

¡Tip! Primavera Sound raadt aan via Seatwave je kaartjes te verkopen als je toch niet kunt gaan. Als je dus echt graag tijdens het weekend of op de vrijdag wilt genieten van het festival, kun je kijken of via dit platform tickets worden aangeboden!

Komt het festival in juni er net wat te snel voor jou aan? Dan lees je hieronder nog wat algemene informatie!

Tickets

De tickets voor het festival gaan al vroeg in verkoop en hoe eerder je de tickets koopt des de goedkoper de prijs is. Te beginnen met €145,- (deze zijn al uitverkocht) tot een uiteindelijke prijs van €215,-, deze prijs geldt als je last minute in de maand zelf nog een kaartje koopt. Ook zijn tickets een stuk goedkoper als je deze koopt vóórdat de line-up bekend wordt gemaakt. Op de website van Primavera kun je kijken naar alle actuele informatie rondom de tickets en het festival.

Wist je dat? Er naast de lente editie ook een winter editie is, in december.

¡Tip! Kan je om bepaalde redenen niet naar het festival gaan? Maar wil je toch wat meekrijgen van de gezellige sfeer en de spectaculaire optredens? Gedurende het festival kan je op de site van Primavera Sound meekijken met de live stream.

Comments are closed.