Beleef!

Elk jaar zijn er ontzettend veel festiviteiten in Barcelona. Van jaarlijks terugkerende evenementen, tot heilige feestdagen en van grote festiviteiten tot muziekfestivals, er valt van alles te beleven! Bruisend Barcelona heeft een overzicht gemaakt van een aantal hele leuke feesten.

Agenda

In de agenda vind je informatie over leuke festivals zoals merce festival, jazz festival of een hardloopwedstrijd. Verder worden er in Barcelona veel concerten georganiseerd van beroemde artiesten zoals Hozier, Ellie Goulding, Justin Bieber en nog veel meer. Ook staan de meeste feestdagen in de agenda beschreven. Voor meer informatie en precieze data kun je hier kijken.

¡¡TIP: Voor tickets en een overzicht van de concerten kun je ook op Ticketmaster kijken!!

Diada Nacional de Catalunya

Op 11 september is de Catalaanse Nationale Dag van Catalonie. Er wordt gevierd dat het Catalaanse rijk in handen kwam van Felipe de V op 11 september 1714. In eerste instantie werd dit als een grote nederlaag beschouwd, maar later werd de herdenking van de slachtoffers uitgebreid naar een enorme feestdag. Naast de dodenherdenking zijn er veel feestelijke dingen waaronder concerten en parades. Voor meer informatie over deze dag, klik hier.

El Día de los Reyes

Tijdens Driekoningen wordt de aankomst van de drie koningen Melchiot, Gaspar, en Balthasar gevierd en op verschillende plekken in de stad zullen parades gehouden worden. Verder is het een beetje vergelijkbaar met Sinterklaas. De drie koningen komen namelijk aan per boot, hierbij worden ze ook opgewacht door duizenden Spaanse kindertjes. De kinderen zetten zelfs ook hun schoen, waarbij ze wat water en stro neerzetten voor de kamelen.

Feestdagen

Spanje kent erg veel feestdagen, en niet alleen nationale feestdagen…. Nee, ook elk gebied en soms ook een stad heeft zo zijn eigen feestdagen. Het kan erg handig zijn om te weten wanneer er feestdagen zijn als jij naar Barcelona gaat. Met een feestdag is het vaak namelijk zo dat alles gesloten is. Het is niet erg fijn dus als het een feestdag is op de eerste dag dat je in Barcelona bent en niet weet dat je geen boodschappen kunt doen! Zie op de pagina Feestdagen een overzicht van de nationale en lokale feestdagen.

Feria de Abril

Elk jaar in april staat Barcelona helemaal op zijn kop. Het is een feest met veel kleur, muziek, eten, drinken, dansen en ook is er een kermis met veel leuke attracties. Lees meer over dit feest op Fira d’abril de Catalunya (Catalaanse naam).

Festa major de Gracia

Dit is een enorm buurtfeest dat jaarlijks in augustus plaatsvindt in de wijk de Gracia. Tijdens dit feest worden de straten prachtig versierd, zijn er allerlei optredens, parades en nog veel meer. Lees hier meer.

Festival la Mercè

Dit is de grootste festiviteit van Barcelona. Het wordt gevierd in september en er valt van alles te zien en te beleven! Het is een geweldige ervaring om dit feest een keer mee te mogen maken. Klik hier voor meer informatie.

Beleef Kerstmis

Waarschijnlijk geen witte kerst in Barcelona, maar toch is kerst erg bijzonder in Barcelona. De hele stad wordt versierd met prachtige lichtjes! In de hele maand december zijn er al veel kerstmarkten. Lees op de pagina kerst alles over Barcelona tijdens de kerst, zoals alle activiteiten en tradities!

Sant Jordi

Barcelona heeft zijn eigen Valentijnsdag! Deze wordt gevierd op 23 april, de dag van Sant Jordi. Sant Jordi is een van de beschermheiligen van Catalonie. Hij zou een draak gedood hebben om een vrouw te redden, uit het bloed van de draak groeide een roos die hij later aan haar gaf. Tegenwoordig geven mannen hun geliefde daarom een roos en vrouwen geven hun geliefde een boek. 23 april is tevens Internationale dag van het boek.

Beleef Sant Joan

Elk jaar wordt het begin van de zomer uitgebreid gevierd in heel Spanje! Ook in Barcelona is het groot feest. Overal in de stad worden vreugdevuren gemaakt en er wordt veel vuurwerk afgestoken. Op het strand is de sfeer helemaal top, hier worden bars opgezet en er komen veel DJ’s. De zomer wordt dus op een feestelijke manier verwelkomd!

Montjuïc Festival

Ben jij tijdens de zomer in Barcelona? Dan kun je misschien wel het Montjuïc festival mee maken! Er komen erg veel lokale bewoners op dit festival af en er zijn genoeg activiteiten te doen, zoals films die gedraaid worden en concert die gehouden worden in de openlucht. Lees meer over de actuele data, entree prijzen en nog veel meer op Montjuïc Festival.

Sonar

Sonar is een internationaal muziek festival waar voornamelijk elektronische muziek gedraaid wordt. Jaarlijks komen er duizenden mensen van over de hele wereld op af om dit festival mee te mogen maken! Ook draaien er naast nationale DJ’s ook veel grote internationale DJ’s. Lees meer over dit festival op de pagina Sonar.

Comments are closed.