Metro

In een grote stad als Barcelona is de metro vaak de snelste manier om van A naar B te gaan. Je hebt op deze manier geen last van het drukke verkeer. In de stad rijden metro’s van twee verschillende maatschappijen, namelijk TMB en FGC. Gelukkig zijn deze geïntegreerd en hoef je dus maar 1 soort kaartje te kopen.

Kaartjes
Individueel kaartje

Dit kaartje kun je 1 keer gebruiken. Wanneer je van plan bent vaker met het openbaar vervoer te reizen, kun je beter een van de onderstaande kaarten aanschaffen.
De prijs voor dit kaartje voor zone 1 is € 2,15

Dag kaart (T-Dia)

Met dit ticket mag 1 persoon onbeperkt gebruik maken van metro, FGC, bus (TMB), tram en de trein die van en naar het vliegveld gaat (RENFE) op 1 dag. Je kan deze kaart aanschaffen voor alle 6 de zones.
De prijs voor dit kaartje is € 7,60 (zone 1)

10-ritten kaart (T-10)

Deze kaart mag door meerdere personen gebruikt worden voor metro, FGC, bus (TMB), tram en de trein die van en naar het vliegveld gaat (RENFE). In totaal kun je 10 ritjes met deze kaart maken. Deze is dus handig wanneer je met meerdere mensen in Barcelona bent! Je kan deze kaart aanschaffen voor alle 6 de zones.
De prijs voor dit kaartje is € 9,95 (zone 1)

70-ritten kaart (T-70/30)

Deze kaart is erg handig wanneer je met een grote groep reist. De kaart mag door meerdere personen gebruikt worden voor metro, FGC, bus (TMB), tram en de trein die van en naar het vliegveld gaat (RENFE). Je kan de kaart 70 keer gebruiken in 30 opeenvolgende dagen. Je kan deze kaart aanschaffen voor alle 6 de zones.
De prijs voor dit kaartje is € 59,50 (zone 1)

2-, 3-, 4- of 5-dagen kaart

Met deze kaart kun je een aantal dagen (afhankelijk van hoeveel dagen je kiest) onbeperkt gebruik maken van metro, FGC, bus (TMB), tram, en de trein die van en naar het vliegveld gaat (RENFE). Deze kaart is handig wanneer je van plan bent vaak met het openbaar vervoer te reizen. Wanneer je de kaart van te voren online koopt krijg je 10% korting. Je kan de kaart dan ophalen bij het station Sants. Je kan de kaart ook thuis toegestuurd krijgen, hier betaal je dan wel weer € 3,- voor.
Deze tickets zijn te koop vanaf €14,00 voor 2 dagen (zone 1).

Langere tijd in Barcelona?

Er zijn ook metropassen met een bepaald aantal ritten beschikbaar voor 30 of 90 dagen. Wanneer je voor een langere tijd naar Barcelona gaat, kan het veel geld schelen als je een van deze kaarten aanschaft. Kijk voor meer informatie op deze website.
Metro

Verkooppunten

Natuurlijk staan er op elk metro station machines waar je een kaartje kunt kopen. Dit is ook mogelijk bij veel tabakzaken (Tabacco), kiosken en een aantal banken.

Tijden

Maandag – donderdag en feestdagen van 05.00 tot 24.00u
Vrijdag en dagen voor feestdagen van 05.00 tot 02.00u
Zaterdag, 1 januari, 24 juni, 15 augustus en 24 september vanaf 05.00u en rijdt de hele nacht door
Zondag tot 24.00u
Op 24 december van 05.00 tot 23.00u

Tips

• Let goed op voor zakkenrollers, vooral op lijn 3 zijn de dieven vaak erg actief!
• Klik hier voor een handige kaart van het metrostelsel.
• Als je jouw kaartje kreukt, kan het zijn dat hij niet meer werkt. Je kunt hem dan laten vervangen, het aantal ritjes dat nog op jouw oude kaart stonden worden dan overgezet naar de nieuwe kaart.
• De meeste bezienswaardigheden liggen in zone 1, denk hieraan wanneer je een kaartje koopt!

Comments are closed.