Apps

Pling! Ploef! Een whats-app’je… De smartphones en tablets zijn tegenwoordig bijna niet meer weg te denken. Er komen ook steeds meer handige apps (applicaties). Er bestaan hele leuke ‘Spaanse’ apps. Zo kun je in een paar minuten per dag Spaanse woordjes leren, de juiste metrolijn vinden en nog veel meer! Op Bruisend Barcelona vindt je de leukste apps waarbij de prijs en taal worden aangegeven. Ook ziet je of je internet nodig hebt om gebruik te kunnen maken van de app.

ANWB Taalgids Spaans (gratis, NL, zonder internet)

We kennen de ANWB vooral als een organisatie die ons helpt met alles wat met vakantie te maken heeft. Met deze app bewijst de ANWB zich maar weer dat ze zich op alle fronten inzetten voor reizigers. Op vier verschillende manieren kun je de taal leren: per onderwerp, met woordenlijsten, foto’s of door middel van een spelletje. De app heeft de handigste (werk)woorden in de woordenlijst staan met de fonetische uitspraak erbij. Wanneer je meer verschillende woorden en zinnen in je app wilt, kun je de volledige ANWB Taalgids voor € 3,59 kopen.

Barcelona Metro Map (gratis, EN, zonder internet)

Deze gratis app brengt je overal waar je wilt in Barcelona! Wanneer je de app opent, zie je gelijk een afbeelding van het metronetwerk. Via de routeplanner kun je de snelste route berekenen van A naar B. Wel is het handig dat je van te voren de naam van het metrostation kent waar je naartoe wilt gaan.

Duolingo (gratis, EN, zonder internet)

Voor het slapen gaan nog wat woordjes oefenen? Het kan prima met deze gratis app! In 55 levels (bijvoorbeeld kleuren, cijfers en familie) leer je woorden, grammatica, uitspraak en luisteren. Wanneer je een level hebt behaald, ga je naar het volgende level. Maar pas op! Wanneer je te lang je Spaans niet oefent, zullen er punten van het voorgaande level worden afgetrokken! Vind je talen leren nou zo leuk? Je kan in deze app ook Frans, Duits, Italiaans en Portugees leren.

FC Barcelona WorldTap (gratis, EN, zonder internet )

Is het ook ooit jouw droom geweest voor FC Barcelona te spelen? Dat kan met deze sportieve app. je zit namelijk middenin het kampioenschap hooghouden. Je bevindt je in het Camp Nou. Wanneer het goed gaat met het hooghouden, komen er zelfs fans kijken! Je hebt ook te maken met onder andere weersomstandigheden. Met dit grappige spelletje kun je het opnemen tegen Barcelona fans over de hele wereld. Wanneer je de ranking en jouw behaalde prijzen wil zien, dien je wel internet te hebben.

Spaanse Furie (gratis, NL, zonder internet)

Als een Spaanse matador neem je het in de arena tegen een tegenstander op. In dit geval is de tegenstander de tijd. De bedoeling van deze app is namelijk om binnen de tijd een woord met een afbeelding te combineren. Soms valt het woord weg en hoor je alleen de naam van het plaatje. Zo oefen je het lezen, het luisteren en de uitspraak. Helaas zijn alleen de eerste twee levels gratis. Elk volgend niveau kost € 0,89.

Spaanse gitaar (gratis, NL, zonder internet)

Je zit lekker op een terrasje, wijntje erbij in de ondergaande zon… Alleen mist er iets… Een lekker Spaans gitaar deuntje erbij zou perfect zijn. Dat kan nu met deze gratis app! De Spaanse, klassieke gitaar is makkelijk te bespelen en mensen die nog nooit gitaar hebben gespeeld, kunnen de mooiste deuntjes uit de app toveren. Tip: vergeet niet je geluid van je smartphone of tablet aan te zetten!

Wat & Hoe Taalgids Spaans (€ 4,49, NL, zonder internet)

Met ruim 1.700 zinnen en 2.250 woorden is de Wat & Hoe Taalgids Spaans bijna een woordenboek. De zinnen zijn in tien categorieën ingedeeld. Wil je de rekening in het Spaans vragen? Via de zoekfunctie vindt je zo de juiste zin in het Spaans. Hier heb je geen internet voor nodig. Wat ook erg handig is aan deze app, is dat je via een quiz zelf woorden, zinnen en uitspraak kunt oefenen. De app kost wel wat, maar dan heb je ook wat: een interactief woordenboekje die zo met je meegaat ‘in’ de smartphone of tablet!

WaarBenJij.nu (gratis, NL, met internet)

Wil je graag de mensen thuis op de hoogte houden van jouw avonturen in Barcelona? Maak dan eerst thuis een account aan op het online reisdagboek waarbenjij.nu. Wanneer je vervolgens in Barcelona bent, kun je heel handig via de app uw reisverhalen schrijven en plaatsen. je kan er bijvoorbeeld ook jouw foto’s van de prachtige werken van Gaudí plaatsen. Houd er rekening mee dat je internet nodig hebt om je reisverhalen te plaatsen.

Comments are closed.