Stage lopen Barcelona

Stage lopen in het buitenland is geweldig. En als je dan de kans krijgt om in een bruisende stad als Barcelona te vertoeven voor een stage, heb je het helemaal goed voor elkaar. Natuurlijk komt er veel kijken bij het regelen van een stage, daarom hebben we een aantal handige dingen voor je op een rijtje gezet.

Van alle markten thuis

Barcelona heeft ontzettend veel bedrijven en instanties op allerlei gebieden waar je stage kunt lopen, van communicatie tot marketing tot lesgeven op scholen. Tussen al deze bedrijven vind je zowel Engels- als Spaanstalige mogelijke stageplaatsen.

Vind een goede stage

Het vinden van een stageplaats kan soms lastig zijn, daarom zijn er veel bemiddelingsbedrijven die je stage voor jou regelen. Deze bemiddelingsbedrijven kunnen handig zijn als je het zelf moeilijk vindt om alles uit te zoeken voor het verblijf in het buitenland. Ze houden bij het regelen van je stage goed rekening met je eisen voor je stage, zodat je altijd op een goede plek terecht komt. Daarnaast zorgen ze vaak voor huisvesting en is er soms ook een mogelijkheid om via het bemiddelingsbedrijf een cursus Spaans te volgen. Bekende bemiddelingsbedrijven zijn onder andere:
Spain-internship
Stage in Spanje
Dutch Students Abroad

Als je het prettiger vindt om zelf een stage te zoeken, kun je gewoon open sollicitaties versturen naar bedrijven die je via Google kan zoeken door de branche en de stadsnaam in te typen of naar bedrijven in Barcelona te zoeken via Holanda.es.

Een fijne bijdrage van de overheid

Met het lopen van een stage in het buitenland heb je recht op verschillende beurzen. Een bekende hiervan is de Erasmusbeurs. Het bedrag van de Erasmusbeurs voor een stage, is in Spanje €300,- per maand. Dit bedrag krijg je voor de gehele tijd dat je daar zit. Van het totaal bedrag van het aantal maanden dat je zit, krijg je in het begin 70%. De rest van het bedrag krijg je als je terug komt. De formulieren voor het aanvragen van een beurs zijn alleen verkrijgbaar op je school, omdat de school het bedrag uitbetaalt aan jou. Naast de Erasmusbeurs zijn er nog allerlei andere instanties die je verblijf in het buitenland voor een deel vergoeden. Hiervan is een lijst te vinden op WilWeg bij beursopener. Sommige beurzen zijn specifiek bedoeld voor bepaalde opleidingen, maar sommige beurzen zijn ook bedoeld voor een bredere doelgroep.

Voorkom onnodige toestanden

Het is van belang dat je je verzekeringen goed op orde hebt, zodat je in alle gevallen goed verzekerd bent. Welke verzekering je nodig hebt hangt af van je stage. Als je vergoeding voor je stage krijgt is je eigen zorgverzekering niet geldig, tenzij je stagebegeleider van Nederlandse afkomst is. Wanneer je zorgverzekering niet geldig is in het buitenland, kun je het best een globetrotter verzekering afsluiten. De globetrotter verzekering is speciaal ontwikkeld voor studenten die voor een langere tijd naar Spanje gaan. Studenten-zorgverzekeringen raadt aan om deze verzekering af te sluiten bij Allianz. Verder is het handig om een doorlopende reisverzekering aan te vragen. Hierbij kun je je inboedel verzekeren, maar ook bijvoorbeeld de kosten voor een plotselinge vlucht terug naar Nederland i.v.m ziekte of dergelijke dingen. De verschillende reisverzekeringen zijn makkelijk te vinden via doorlopendereisverzekering.net

Leuke wijken voor jongeren

In Barcelona zijn veel leuke wijken die geschikt zijn voor jongeren, de bekendste hiervan is El Born. Deze wijk heeft veel uitgaansgelegenheden en goedkope restaurants, tapasbarretjes en kroegen. Een leuk tapasbarretje is Picnic. Ook Barri Gotic is een erg leuke wijk om te wonen voor jongeren. In deze wijk zijn veel kledingwinkels te vinden en je kunt er lekker shoppen, stappen en dineren of lunchen voor een aangename prijs. Verder is Gracia een wijk waar veel studenten wonen. Ook hier vind je veel goedkope eettentjes, leuke clubs en barretjes. Een goedkoop tapasbarretje is hier Sol Soler. Bezoek eens een van de grote clubs aan het strand zoals Opium. Hier komen regelmatig grote DJ’s zoals Armin van Buuren en Hardwell.

¿Hablas Español?

Als je gekozen hebt of overweegt om stage te lopen in Barcelona voor het leren van de Spaanse taal, raden we je aan om een cursus te doen. In Barcelona wordt namelijk Catelaans gesproken, wat erg verschilt met het Castiliaans (het gewone Spaans). Er is genoeg keuze in talenscholen in Barcelona, een aantal opties zijn:
• DonQuijote
• Olélanguages
• Estudio Hispanico
• Babylon idiomas
Bij deze talenscholen kun je dan voor een redelijke prijs een verschillende cursussen volgen. Als je de taal snel wilt leren, is een intensieve talencursus handig. Ook is het, bij enkele talenscholen, een mogelijkheid om te kiezen voor één les per week.

Beachbody

De laatste tijd is het steeds ‘hotter’ om met je gezondheid bezig te zijn, daardoor wordt sporten steeds populairder, ook in Spanje. Daarnaast loop je, met het klimaat van Spanje, vaak in je zwemkleding en is het daarom niet verkeerd om een strak lichaam te hebben. De prijzen van sportscholen in Barcelona liggen ongeveer op dezelfde hoogte als die in Nederland. De meeste sportscholen hebben fitnesszalen én groepslessen. Je kunt al bij een sportschool terecht vanaf €19,90 bij fitnessboxeo of dir.
Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een sport uit te oefenen, zoals hockey, voetbal of boksen. Voor deze sporten zijn er genoeg opties om uit te kiezen.

Tips

– Begin ruim op tijd met het regelen van alles, zodat je voorkomt dat je daar in de problemen komt. Het is namelijk best een gedoe om vanuit Spanje nog dingen te gaan regelen met je verzekering, bank, school of DUO.
– Om een kamer te regelen is het handig om eerst naar Spanje te gaan en vanaf daar een kamer te zoeken. De onlinebemiddelaars voor kamers willen nog wel eens een groter bedrag voor kamer vragen, dan dat de kamer eigenlijk waard is. Ook kiezen Spanjaarden, die gaan studeren in een andere stad, hier zelf voor.

Comments are closed.