Bars

Barcelona heeft een enorm aanbod aan bars. Als je op zoek bent naar een bijzondere bar, of een bar waar veel locals komen dan ben je hier op de goede plek. Lekkere cocktails, een prachtig uitzicht, een hilarisch karaoke-avondje en zelfs een sprookjesbos, je vindt het allemaal op deze pagina!

Eclipse bar

Als je een bar met een spectaculair uitzicht zoekt, is Eclipse Bar zeker weten een aanrader! Deze bar bevindt zich namelijk op de bovenste verdieping van het 99 meter hoge W-hotel. De trendy bar is helemaal hip onder de locals. Vooral op donderdag en zondagavond kan het hier erg gezellig worden! Er komen vaak internationale DJ’s die de beste hitjes draaien. Daarnaast is het aan het begin van de avond mogelijk om lekkere hapjes te bestellen, zoals sushi, loempiaatjes of wat andere lichte hapjes van de gril. Vooral later op de avond zien de meeste bezoekers er redelijk fancy uit, het is handig om hieraan te denken wanneer je een outfit uitkiest. De bar opent rond 19.00u en sluit in het weekend pas om 04.00u!

Locatie

Plaça de la Rosa del Vents, 1
08039, Barcelona
Wesbite

Anti-karaoke

Voor een verrassende avond is deze bar een aanrader! De filosofie van Anti-Karaoke is “Het podium weerspiegeld het leven ̏. Net als in het echte leven moet je in Anti-Karaoke ‘rocken met hetgeen je bezit’. Oftewel je maakt er het beste van met wat je hebt. Misschien zijn we niet rijk, mooi, of hebben we geen prachtige stem. Maar als je bereid bent de stap te wagen en je angsten opzij zet, weet je nooit wat er kan gebeuren.” Niets is te gek in Anti- Karaoke; een rockoptreden mét luchtgitaar, een sentimentele tranentrekker of een geweldige imitatie van de Spice Girls. En het mooiste is; je kunt zelf ook het podium beklimmen en een spetterend optreden geven!
Let op: Anti-Karaoke is alleen op donderdag, vanaf 22.00u. De entree is € 10,- inclusief een drankje.

Locatie

Sala Apolo
Carrer Nou de la Rambla 111
08004 Barcelona
Website

Dry Martini

De bar Dry Martini van Javier de las Muelas staat in de top 50 beste bars van de hele wereld! De cocktails worden dan ook erg zorgvuldig gemaakt. 30 jaar geleden opende deze cocktailbar zijn deuren. Toen werden er uitsluitend droge martini’s geschonken. Pas later breidde ze het aanbod uit met andere cocktails zoals margarita’s en whiskys. Het personeel is ontzettend vriendelijk zodat je de dagelijkse beslommeringen kunt vergeten en helemaal van je cocktail kunt genieten!
Over het algemeen is de bar van 13.00-02.30u geopend, maar op zaterdag van 18.30-03.00u.

Locatie

Aribau, 162, 166
08036 Barcelona
Website

Shango Latin Bar

Deze latin bar is erg populair onder de lokale bevolking, ze komen hier om lekkere cocktails te drinken. Vooral de cocktail Shango met ‘panela’ (bruine suiker) is een aanrader! Het is in deze bar ook mogelijk om de kneepjes van de latin dansstijlen te leren, elke dinsdag en woensdag zijn er namelijk salsa lessen van 23.00 tot 00.00 uur. En als je eerst wat moed in moet drinken is dat geen probleem; elke dag van 21.00 tot 23.00 uur is er happy hour! Ook is er op maandag, donderdag en zondag een special, alle cocktails zijn dan € 4,-!

Locatie

Carrer d’En Groc, 2
08002 Barcelona

l‘Ovella Negra (studenten)

l’Ovella Negra, oftewel Het Zwarte Schaap, zit elke avond vol studenten! Het is namelijk een bar waar je goedkoop drankjes kunt drinken. Vaak zitten de studenten met een grote groep rond een tafel en midden op tafel staan dan wat bierpullen en een soort van biertap gevuld met sangria waar iedereen z’n eigen glaasje uit kan tappen. Het is er altijd gezellig en soms zijn er muziek optredens. Het is vooral een aanrader om hier wat te gaan drinken voor je naar een club gaat.
Er is een wat kleinere vestiging vlakbij de Ramblas en de andere vestiging die vlakbij de haven ligt wordt ook wel ‘Mega taverna’ genoemd en is dus erg groot, hier worden ook wel eens feesten gehouden.

Locatie

Taberna l’Ovella Negra
Calle de las Sitges 5
08001 Barcelona

Mega Taverna l’Ovella Negra
Zamora 78
08018 Barcelona
Website

El Bosc de les Fades

Wanneer je deze bar binnenwandelt lijkt het alsof je regelrecht een sprookjesbos in bent gestapt. Het is er een beetje duister en er staan veel bomen, de bar heet dan ook niet voor niets ‘Het Elfenbos’. En tussen de bomen zitten ook echt wat elfen verscholen! Een bezoekje aan deze bar is een hele belevenis, om bij de toiletten te komen moet je bijvoorbeeld over een soort van bruggetje dat langs aan klein watervalletje gaat en het kan zelfs zo zijn dat het op een gegeven moment gaat onweren; er klinken onweer geluiden en het licht begint te knipperen! Al met al erg leuk om hier even een drankje te doen.
Naast de bar zit een leuk winkeltje, Passatge del Temps, waar ze designspulletjes en andere leuke hebbedingetjes verkopen. Als je toch in de buurt bent kan je hier ook even naar binnen lopen!

Locatie

Passatge de la Banca, 5
08002 Barcelona
Facebook pagina

Princesa 23

Deze gezellige bar ligt in de gotische wijk in Barcelona. Er worden veel verschillende cocktails verkocht, er zijn alleen al 6 soorten mojito verkrijgbaar! De bar is sfeervol ingericht in een oosterse stijl. Dus zak lekker weg in de loungebanken terwijl je aan je cocktail nipt. Er zijn vaak ook acties, de cocktail van de week wordt dan voor een speciale prijs verkocht.

Locatie

Carrer de la Princesa, 23
08003, Barcelona

Plattegrond Bars

Comments are closed.