Formule 1

In 1991 was de verf nog nat toen de eerste race op dit circuit gereden werd. De Spaanse Grand Prix werd toen gewonnen door de Engelse Nigell Mansell. Vanaf dat moment was het 4,7 kilometer lange circuit een begrip in de autosport wereld. De eerste Spanjaard die zijn overwinning mocht vieren met een cava was Fernando Alonso. Hij liet in 2006 scheurend in zijn Renault de andere coureurs achter zich. Tien jaar later, in 2016 en op hetzelfde circuit, mocht de jongste coureur ooit, Max Verstappen, zijn overwinning vieren. Daarmee is hij de jongste coureur die een grand prix wint.

Montmeló

Het racecircuit, dat Circuit de Barcelona-Catalunya als naam draagt, ligt, anders dan dat je zou vermoeden, niet in Barcelona. Je kunt haar vinden in de stad die dicht in de buurt van de Catalaanse hoofdstad ligt. Namelijk in Montmeló. In Montmeló wonen nog geen 9000 inwoners en het is dan ook een waar spektakel voor de inwoners wanneer er een race plaatsvindt!

Het circuit is dermate goed ontworpen dat je vanaf alle tribunes een goed overzicht hebt van de race die gehouden wordt.

Kijkje achter de schermen

Wil je als echte liefhebber alles weten over dit circuit, dan kan dat. Net als bijvoorbeeld het voetbalstadion in Barcelona kun je ook bij het circuit een tour krijgen. Je mag in verschillende ruimtes een kijkje nemen en een enthousiaste gids vertelt je alles wat je wilt weten.

Je wordt meegenomen naar onder andere de volgende plekken:
– De perskamer. Hier worden de coureurs geïnterviewd. Je zult deze ruimte wellicht herkennen van tv.
– De lounge
– De (sky)boxen en
– De ‘briefing-room’

Prijs
– Volwassenen: 10 euro
– Kinderen tot 5 jaar: Gratis
– Kinderen tussen de 6 – 15 jaar: 5 euro

Tijd
De tour wordt alleen gehouden indien er genoeg belangstellenden zijn.
Indien de groep groot genoeg is, begint de tour om 10:00 uur en eindigt om 12:00 uur.

Je moet van tevoren bellen naar het nummer: +34 93 5719737
of online je kaartjes bestellen op de website.

Prijs grand prix

De Spanish Grand Prix  wordt in 2023 gehouden op 2 juni en een kaartje voor alle drie de dagen kun je al kopen vanaf 140 euro. Voor meer informatie kun je de site van Circuit Catalunya goed in de gaten houden! Of de uitslag volgend jaar weer zo verrassend wordt als dit jaar is nog maar de vraag. Jij kunt er in ieder geval getuige van zijn!

Adres

Circuit de Catalunya
Mas “La Moreneta”
PD 27
Montmeló, 08160
Barcelona

Bereikbaarheid

Montmeló is een kleine plek nabij Barcelona. Vanaf de binnenstad tot het circuit is het ongeveer 25 kilometer. Met eigen vervoer kun je deze plek het beste bereiken.

Openbaar vervoer
Mocht je toch kiezen voor het openbaar vervoer, neem dan de buslijn:
– 510
– 500
– 375
Er zijn verschillende opstapplekken en via Google Maps kun je de meest geschikte route kiezen vanaf jouw vakantie adres in Barcelona.

Taxi
De makkelijkste manier om hier te komen wanneer je zelf geen auto tot je beschikking hebt, is de taxi.
Het circuit ligt namelijk buiten de stad. Een taxi kan jou en de mensen met wie je het circuit bezoekt snel afzetten bij dit grote race stadion. Je zult ongeveer 30 minuten vanaf de binnenstad onderweg zijn.

Comments are closed.