Museu Egipci de Barcelona

Een Egyptisch museum in Barcelona? Jazeker! Dit bijzondere museum beslaat ruim 2000 m2 en is uniek in haar soort in Europa. In dit museum vind je duizenden authentieke stukken die het leven in het oude Eygpte weergeven. Een leuke ontdekkingstocht voor jong en oud!

Museu Egipci Barcelona

De geschiedenis

Dit prachtige museum zit nog niet zo lang in Barcelona. De zakenman en liefhebber van het oude Egypte Jordi Clos begon in 1992 met een kleine tentoonstelling in een hotel. Vanwege groot succes werd dit in 1994 omgebouwd tot een echt museum. Dit museum had echter nog maar 300 museumstukken en was gelegen in een veel kleiner gebouw. De belangstelling voor de geschiedenis van het oude Egypte bleef echter groeien en in 2000 werd het museum daarom verhuisd naar een grotere en moderne locatie. Dit is de huidige locatie van het museum.

Het museum

Het Museu Egipci in Barcelona is het enige museum van zijn soort in Spanje. De collectie is zelfs één van de meest uitgebreide in heel Europa. Barcelona is dus vreemd genoeg de perfecte plek om meer te leren over de cultuur van het oude Egypte. In het museum vind je meer dan 1000 museumstukken, een bibliotheek, een winkel en 5 aula`s waar colleges en workshops gegeven worden. De museumstukken zijn verdeeld over expositieruimtes op drie verdiepingen. De architectuur van het museum is modern, open en heel ruimtelijk.

Permanente collectie

De permanente collectie van het museum laat je kennismaken met alle aspecten van het oude Egypte. De museumstukken zijn ingedeeld aan de hand van 10 onderwerpen, die allemaal een ander aspect van de cultuur belichten. Zo is er bijvoorbeeld de expositie over tombes, een ruimte over mummificatie en wordt ook het kantoorleven (zo modern waren de oude Egyptenaren al) behandeld. Wat je in het museum kunt verwachten zijn onder andere:

– Oude beelden
– Gegraveerde stenen en documenten
– Sarcofagen
– Hulpmiddelen voor het dagelijks leven

Alle museumstukken zijn voorzien van informatie in het Spaans, Catalaans en het Engels.
Museu Egipci Barcelona 1

Tijdelijke collectie

Een belangrijk onderdeel van het museum zijn haar tijdelijke exposities. Door het lenen van museumstukken uit andere delen van de wereld kan het museum in Europa alle facetten van het oude Egypte laten zien. Enkele collecties die het museum tijdelijk tentoongesteld heeft zijn:

– Toetanchamon (tot mei 2014)
– Mode in het oude Egypte
– Skeletten en ziektes
– De blik van Nefertiti

Op de website van het museum vind je een overzicht van de tijdelijke collecties en kun je zien wat er momenteel wordt tentoongesteld.

Praktische informatie

Lijkt het jou leuk om het oude Egypte te ontdekken? Je vindt hier de prijzen en openingstijden van het museum.

Prijs

Normaal ticket: € 11,-
Studenten, kinderen van 5-15 jaar, alleenstaande ouders en 65+ : € 8,-
Kinderen onder 5 jaar: gratis
Op zaterdagen is er om 17:00 een gratis tour met een gids door het museum (in het Spaans).

Openingstijden

Maandag t/m zaterdag van 10:00 – 20:00
Zondagen van 10:00 – 14:00

In de periodes van 8 januari tot 21 juni & van 12 september tot 30 november is het museum gesloten tussen 14:00 en 16:00.
Het museum is de gehele dag gesloten op 1 en 6 januari & op 25 en 26 december.

Locatie en website

Museo Egipci de Barcelona
Calle València, 284
08007 Barcelona
Website

Bereikbaarheid

Het Egyptische Museum is goed bereikbaar vanuit verschillende delen van de stad. Het museum is ook zeer geschikt voor invaliden.

Metro

De dichtstbijzijnde metrohalte is Passeig de Gracia. Bij deze halte stopt de groene metrolijn nummer 3. Een andere halte dichtbij het museum is Girona. Hier stopt de oranje metrolijn nummer 4.

Taxi

De prijzen voor taxi`s liggen in Spanje een stuk lager dan in Nederland. Je kunt dus eenvoudig een taxi pakken om voor de deur van het museum afgeleverd te worden.

Trein

Het museum ligt vlak naast het treinstation Passeig de Gracia.

Bus

Wanneer je met de bus reist, dan kun je het beste uitstappen op de straat Passeig de Gracia. Hier gaan bus 22 en bus 24 naartoe. Het is ook mogelijk om met bus 39 en bus 45 naar halte Mallorca op Calle Pau Claris te gaan.

Comments are closed.