Fietstour in Barcelona

Op een hippe fiets met de wind door je haren Barcelona verkennen klinkt als een goed plan, toch? Ga mee op fietstour in Barcelona en ontdek de bruisende stad als een echte local. Een enthousiaste Nederlandstalige gids vertelt je alles over de bijzondere architectuur, Spaanse cultuur, de geschiedenis en het dagelijkse leven in deze metropool.

Mee op fietstour door Barcelona

De ideale manier om deze prachtige stad te ontdekken is natuurlijk per fiets! Met de wind door je haren, een aangename temperatuur en een zonnetje is de fiets een perfect vervoersmiddel om Barcelona te leren kennen! Ga mee met de Barcelona fietstour en ontdek deze prachtige stad. Op deze pagina lees je meer informatie over de fietstour in Barcelona. Wij werken samen met een populaire, vaste fietspartner in Barcelona, opgericht door twee Nederlanders!

Tourinformatie

Tijdens de fietstour neemt een enthousiaste Nederlandstalige gids je mee op een drie uur durende tour door de diverse wijken van Barcelona. Je fietst langs de bijzondere modernistische gebouwen, door smalle steegjes en neemt uiteraard een kijkje bij het strand. Tussendoor stop je regelmatig om te luisteren naar de gids die je allerlei verhalen en bijzondere weetjes vertelt over de iconische gebouwen, rijke geschiedenis en cultuur. Halverwege de tour is een terraspauze waar je (op eigen kosten) even lekker wat kunt drinken en de gids de oren van het lijf kan vragen over tips voor je citytrip.

Fietsen

Bij aankomst in de shop zal je versteld staan van de verscheidenheid aan fietsen! Er zijn fietsen in allerlei soorten en maten, e-bikes en kinderzitjes, zodat iedereen veilig kan deelnemen aan de tour. Je kunt je eigen fiets kiezen, bijvoorbeeld matchend bij je outfit! Zo kun je gaan voor een roze fiets met kersen of een zwarte met vlammen. Alle fietsen zijn van het merk Electra® en zijn uitgerust met comfortabele zadels. De meeste fietsen hebben ook nog een mandje.

E-bikes

De elektrische fietsen hebben een Bosch trapondersteuning. In de winkel wordt uitgelegd hoe deze werkt. De e-bikes zijn voorzien van een mandje of bagagetas, zodat je al je persoonlijke spullen gewoon mee kunt nemen!

Waar komt de fietstour langs?

Tijdens de fietstour neemt de gids je onder andere mee door de hippe en bijzondere wijken als Raval, Born en Barceloneta. Ook fiets je langs de oude haven en neem je een kijkje bij het strand. Je leert meer over de modernistische parels van wereldberoemde architecten. En de enthousiaste Nederlandstalige gids vertelt je graag over de geschiedenis van de stad en verrast je met leuke weetjes!

Een privétour door Barcelona

Je kunt ook voor een privétour kiezen. Van tevoren maakt de privégids in overleg met jou een route op maat. Zo kun je zelf bepalen langs welke bezienswaardigheden je wilt gaan (of juist niet), hoelang de pauze mag duren en in welk tempo je fietst. Zo kun je bijvoorbeeld langs de wat minder bekende modernistische architectuur fietsen, of een kijkje nemen bij de berg Montjuïc. De keuze is helemaal aan jou!

Gidsen

Wij werken samen met een vaste, populaire fietspartner in Barcelona, opgericht door twee Nederlanders. Zij werken met verschillende enthousiaste Nederlandssprekende gidsen. De gidsen wonen allemaal al voor een langere tijd in Barcelona. Ze kennen de stad op hun duimpje. Zo ben je verzekerd dat je de stad door de ogen van een local ziet, die alles in de Nederlandse taal kan uitleggen. Deze gidsen doen niet aan standaardpraatjes en -plekjes! Ze vinden het juist leuk om te blijven verrassen.

Prijzen

Volwassene: €25,-
Studenten 15 t/m 23 jaar: €21,-
Kinderen t/m 8 jaar: €6,-
Kinderen 9 t/m 14 jaar: €16,-
Extra supplement e-bike: €10,-

Voor slechts €4 per fiets kun je na afloop van de fietstour de rest van de dag gebruik maken van de fiets. Wanneer je de fietsen wilt meenemen na de tour is een rijbewijs, ID-kaart, paspoort of €200 nodig als borg. Mocht je gebruik willen maken van een e-bike tijdens de tour, dan kan dat natuurlijk.

Fietstour op een e-bike

Volwassene: €35,-
Studenten 15 t/m 23 jaar: €32,-
Kinderen t/m 8 jaar: €6,-
Kinderen 9 t/m 14 jaar: €27,-

Ook kinderen kunnen mee op een e-bike! Er zijn voor- en achterzitjes voor kinderen tot en met acht jaar. Kinderen vanaf 1,50 meter kunnen op een eigen e-bike mee op tour. Je kunt voor €10 de e-bike voor de rest van de dag huren.

Startlocatie

De fietstour start in de wijk Eixample, drie straten verwijderd van Casa Batlló. Zorg dat je ongeveer een kwartiertje van tevoren aanwezig bent, zodat de fietstour op tijd kan starten!

Overig

  • Een flesje water is inbegrepen
  • Een fietstour gaat van start bij minimaal twee personen
  • Er zijn kinderfietsen beschikbaar
  • Er zijn kinderzitjes beschikbaar

Hoe boek je de fietstour in Barcelona?

Vul onderstaand contactformulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. We sturen je dan ook alle praktische informatie toe over de fietstour in Barcelona.

Je naam (verplicht)

Mobiel telefoonnummer

Je emailadres (verplicht)

Op welke datum wil je de fietstour doen?

Heb je nog een alternatieve datum voor de fietstour?

Aantal volwassenen

Aantal studenten (15 t/m 23 jaar)

Aantal kinderen t/m 8 jaar

Aantal kinderen 9 t/m 14 jaar

Aantal e-bikes

Eventuele vragen of opmerkingen

Comments are closed.