Spaans leren

Wil je graag de Spaanse taal leren, maar kom je nog niet veel verder dan ‘hola’ en ‘adios’? Een Spaanse cursus is dan zeer aan te raden. Er zijn veel verschillende manieren om Spaans te leren, maar in een echte Spaanse stad lukt dit natuurlijk het beste! Misschien heb je naast het leren ook nog veel zin om leuke activiteiten te ondernemen. In een dynamische stad als Barcelona kan dit heel goed.

Spaanse taal

In Barcelona zijn er ontzettend veel talenscholen en daarnaast is Barcelona een hele leuke stad waar van alles en nog wat te doen is. Na het studeren, kan je lekker de stad om sangria te drinken met je nieuwe vrienden, een excursie te maken, de stad te verkennen, maar nog veel meer opties heeft Barcelona te bieden. Het strand is erg dichtbij en na een intensieve cursus kan je lekker ontspannen op één van de zeven strandgebieden. Barcelona is enorm veelzijdig, naast een uitgebreid gastronomisch aanbod, de vele parken, festivals, leuke winkeltjes, is dit ook voor de cultuurliefhebber een heerlijke stad. De prachtige werken van Gaudí zullen je niet ontgaan tijdens je verblijf in Spanje. Het mooiste aan Spaans leren in Spanje, is dat je gelijk je geleerde Spaans kan toepassen in de praktijk.

Onthoud dat de scholen je Castiliaans leren, dit is het algemene Spaans dat in Spanje wordt gesproken. Barcelona ligt in Catalonië en hier spreken veel mensen het liefst hun eigen (erkende) taal, het Catalaans, maar spreken over het algemeen beide talen. Wanneer de locals merken dat jij Spaans aan het leren bent, helpen ze je vaak graag!

Talenscholen

Veel organisaties bieden taalcursussen aan in Barcelona. Deze zijn bijna allemaal centraal gelegen met veel voorzieningen. Je kunt ervoor kiezen een accommodatie te regelen via de talenscholen. Gemiddeld duren de lessen zo’n 50 minuten. In onderstaand overzicht vind je een aantal talenscholen:
Don Quijote
Lingua schools
Olé languages
Camino Barcelona

Je kan ook via Study-Globe een talencursus boeken bij een van de verschillende officiële talenscholen. Ze bieden verschillende cursussen aan, zoals een conversatiecursus en business Spaans.

Kosten

Het is niet mogelijk om één prijs aan te geven voor een talencursus in Barcelona. De prijs wordt namelijk gebaseerd op een aantal factoren, zoals: cursusduur, type cursus, individueel/klassikaal en de woonsituatie. Soms wordt de prijs lager naarmate je langer de cursus volgt.

Extra

Bij veel talenscholen bieden ze buitenschoolse activiteiten aan. Deze activiteiten kunnen plaatsvinden in de Barcelona waarbij een monument of museum wordt bezocht, maar ook een kook/dans/muziek workshop en soms worden er excursies aangeboden naar Girona, Montserrat of het Dali museum. Dit is ontzettend leuk, want zo leer je niet alleen nieuwe mensen kennen; je brengt ook nog eens je geleerde Spaans in de praktijk. Bij veel talenscholen krijg je het lesmateriaal erbij.

Intercambios

Eenmaal in Barcelona aangekomen, kun je op zoek gaan naar ‘intercambios’. Dit zijn talenuitwisselingen die meestal in bars of cafés worden georganiseerd. Je komt dan samen met een groepje waarbij iedereen een taal wil leren. Meestal komen er Spanjaarden op af die Engels willen leren en buitenlanders die Spaans willen leren. Daarnaast zijn er ook veel Spanjaarden die Engels willen leren en die op zoek zijn naar een 1 op 1 taaluitwisseling. Vaak is dan het idee om bijvoorbeeld eerst een tijdje in het Spaans te praten en dan in het Engels (of andersom). Op deze website is het mogelijk om met iemand in contact te komen die op zoek is naar mensen die interesse hebben in een intercambio (taal uitwisseling). Het leuke van een intercambio één op één is dat je weer nieuwe mensen ontmoet en ´gratis´ je Spaans kan verbeteren en het handige is dat jullie samen kunnen overleggen wanneer en waar het goed uitkomt.

Verder zijn er ook verschillende bars in Barcelona die wekelijks een intercambio organiseren, waaronder:
• The Philharmonic
Dag: maandag
Tijd:van 20.30 – 23.30 uur
Prijs: € 2 + 1 verplichte consumptie
Locatie: calle Mallorca, 204
Website

Tips

• Voordat je naar Barcelona gaat, kun je thuis ook al zelf beginnen met het leren van de Spaanse taal door middel van (online) taalcursussen. In Nederland biedt Fuentes veel cursussen aan die bijna allemaal door natives worden gegeven.
• Het kijken naar Spaanse televisie kan je goed helpen bij het leren van de taal, bijvoorbeeld TVE Internacional (algemene, Spaanse zender; gratis te ontvangen). Ook Spaanse muziek beluisteren, kan je helpen. Zet lekker een muziekje van Enrique Iglesias, Shakira, David Bisbal, Melendi of andere Spaanstalige muziek op en probeer te verstaan wat ze zingen.
• Als je je echt volledig op het Spaans wil concentreren, kun je alvast het zinnetje ‘No hablo ingles’ leren. Dit betekent ‘Ik spreek geen Engels’ en zo móet je je dus in het Spaans zien te redden!

Comments are closed.