Museu de la Música

Als jij een muziekliefhebber bent is het muziek museum (Museu de la Música) in Barcelona een aanrader! Het museum heeft een van de grootste gitaar collecties van de wereld. Op deze pagina lees je meer over het Museu de la Música in Barcelona.

Bewonder de muziekinstrumenten

Sinds 2007 is het Museu de la Música gevestigd op de tweede verdieping van het L’Auditori. Het Museum opende zijn deuren in 1946 in een muziekschool. De geschiedenis van de collectie stamt al uit 1921. Het museum bezit een groot scala aan oude zeldzame instrumenten, maar ook verschillende documenten en digitale en analoge opnames van muziek. De collectie loopt op tot meer dan zo’n 1600 instrumenten in totaal, waarvan 500 tentoongesteld worden.

Natuurlijk ga je hier niet alleen maar kijken, luisteren is ook een belangrijk aspect in het museum! Zo hebben zij ook audiovisuele tentoonstellingen, hier kun je luisteren hoe sommige instrumenten klinken. Je kunt luisteren naar het geluid van een Indische Sarangi en de cello van een van de beste cellisten in zijn tijd: Pau Casals. Naast de huidige exposities, heb je ook tijdelijke exposities.

Musica

Het museum staat bekend om een van de grootste klassieke gitaar collecties van de wereld. Zo bevat het buitengewone exemplaren van Antonio De Torres, de belangrijkste Spaanse gitaarbouwer.

Prijs
Ticket: € 5
Personen tussen 16 en 29 jaar en boven de 65 jaar, werklozen, families met 3 of meer kinderen, groepen (tussen de 10 en 25 personen). Voor meer informatie kun je kijken op de website: € 3,50
Studenten onder de 16 jaar hebben gratis toegang.

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 18:00
Zondag: 10:00 – 20:00
Voor meer informatie over welke dagen je gratis entree hebt in het museum en de data dat ze gesloten zijn kun je kijken op Museu de la Música.

Locatie
L’Auditori
C/Lepant, 150, 2e verdieping
08013 Barcelona

L’Auditori

Het Museu de la Música is gelegen in het L’Auditori. Dit is een modern gebouw van 42.000 vierkante meter, ontworpen door de architect Rafael Moneo. Het gebouw heeft drie theaterzalen:
1. Pau Casals (Hier is plaats voor 2.200 toeschouwers.)
2. Oriol Martorell (600 plaatsen)
3. Sala Tete Montoliu (400 plaatsen)
Het gebouw wordt ook wel gezien als de focus van het muziekleven van Barcelona op het gebied van openbaarmaking, onderwijs en onderzoek. Naast de drie zalen en het Museu de la Música zijn namelijk ook het ‘Orquestra Simfónica de Barcelona’ (symfonieorkest van Barcelona) en de ‘Escola Superior de Música de Catalunya’ (een muziekschool) gevestigd in dit gebouw.

Tips

– Het is ook erg leuk om samen met de kinderen het museum te bezoeken. In het museum hebben ze namelijk een interactief gedeelte wat erg leuk is voor families met kinderen! Je hebt hier de mogelijkheid om een aantal muziekinstrumenten te bespelen.
– Het museum is gratis op zondagen vanaf 15:00 en elke eerste zondag van de maand.
– Ben jij benieuwd naar het geluid van een gitaar uit de grote collectie van Museu de la Música? Klik dan hier!
– Wil je na jouw bezoek aan het museum nog genieten van klassieke muziek? Dat kan in het Palau de la Música in Barcelona! Kijk hier voor het programma en meer informatie.

Comments are closed.