La Boqueria

Laat je onderdompelen in de geuren, kleuren en smaken van de verse producten op deze markt! Mercado de La Boqueria vind je aan de Ramblas en is een plek die je zeker niet over mag slaan tijdens een bezoek aan de bruisende stad. Deze markt wordt ook wel de ‘gastronomische tempel’ genoemd. Proef en beleef deze levendige markt in hartje Barcelona!

Wat kun je er vinden?

In deze grootste markt van Barcelona vind je enorm veel verschillende producten. Van verse vis tot gedroogde noten en de lekkerste kaassoorten. De enthousiaste verkopers staan open voor reizigers en als je geluk hebt, laten ze je wat specialiteiten proeven. Naast de typisch Catalaanse producten zoals de olijfolie en verschillende wijnen is er bijna alles qua eten wat je kan bedenken. In deze markt kun je ook terecht voor een lekker ontbijtje. Neem dan bijvoorbeeld een verse fruitsmoothie met een bocadillo (Spaans belegd broodje). Verblijf je in een appartement en wil je voor ‘s avonds een heerlijke maaltijd maken? Breng dan een bezoekje aan deze markt en stel gemakkelijk je diner samen. Voor een overzicht van de stands in de markt kun je hier kijken.

Even terug in de tijd..

Rond de 13e eeuw is deze grote markt begonnen als reizende markt. Het oorspronkelijke begin van deze markt is onduidelijk, maar toch is er een en ander bekend. Er werd rond 1400 vooral vlees aangeboden, maar vlak daarna veranderde dit. De boeren van omringende dorpjes verkochten ook andere producten op deze markt en op plekken eromheen.  La Boqueria heeft verschillende namen gehad. Allereerst noemde men het Mercat el Bornet en later  ‘Mercat de la Palla’, dat stromarkt betekende. In 1835 is besloten dat het oude Sant Josef klooster, dat toen nog aan de Ramblas stond, afgebroken moest worden om ruimte te maken voor een groot plein. Op dit plein is uiteindelijk in 1840 La Boqueria geopend zoals wij die nu kennen. De ligging van de markt was ideaal, ook toen was de Ramblas in Barcelona al het centrum van de stad. Wel is er later nog een overkapping op geplaatst en een nieuwe vismarkt geopend.

Eat Boqueria!

De beste koks van Barcelona maken de mooiste creaties van verse producten van La Boqueria. Het idee van Eat Boqueria is dat verschillende restaurants in Barcelona een Boqueria menu aanbieden. Dit is een speciaal menu dat bestaat uit gerechten gemaakt van verse producten van de markt. De prijzen van deze menu’s variëren van € 40,- tot € 78,-. Bij dit uitgebreide menu krijg je vaak ook gelijk een lekker Spaans wijntje. Via deze website kun je gemakkelijk kijken wat de opties zijn en online een reservering maken. Ideaal voor een uitgebreide lunch of een diner. Ben je vegetariër of heb je een allergie? Geef dit bij het reserveren dan even aan.

Openingstijden
Ma t/m za van 8:00 – 20:30
Zondags gesloten!

Locatie
Rambla 91
08001 Barcelona
Website

Tips!

• La Boqueria is een echte trekpleister voor toeristen, maar dit laat niet wegnemen dat het zeker de moeite waard is om deze markt even te bezoeken. Het prachtig oude gebouw en zijn verse producten maken het een unieke ervaring!
• Wil je meer leuke marktjes in Barcelona bezoeken? Bestel dan nu onze Gastronomische gids en ontdek welke er nog meer in deze stad te vinden zijn.
• Wist je dat de markt in Valencia en zelfs in ons eigen Rotterdam gebaseerd zijn op La Boqueria?

Comments are closed.