Reizen en vervoer

Wanneer je in Barcelona op vakantie bent (of woont), kun je een aantal vervoersmiddelen gebruiken. Op deze pagina vind je alle mogelijke vervoersmiddelen, die je kunt gebruiken in Barcelona. Take a look and pick one!

Auto huren

Als je al vaker in Barcelona geweest bent, is het leuk om de omgeving te verkennen. Met een auto ben je lekker vrij om te bepalen waar je heen gaat. In de stad is het echter niet heel handig met een auto. Hier vind je allerlei informatie over het huren van een auto, zoals prijzen en handige sites waar je kunt vergelijken of direct terecht kunt voor het huren van een auto.

Bus

In Barcelona is een groot bus netwerk. Niet alleen in de stad is het handig om de bus te pakken, maar ook naar andere plaatsen vanaf Barcelona is het busnetwerk ideaal. Hier vind je meer informatie over het nemen van de bus en welke prijzen en tijden er voor gevraagd worden.

¡¡ TIP: Voor de mensen die liever de stad te voet doorgaan, hebben we een hele leuke wandelroute door de wijk El Born! Er worden allemaal leuke restaurants, musea, barretjes, winkels en bezienswaardigheden uitgelicht waar de route bij langs gaat!

Fietsverhuur

Ook in Barcelona wordt er gefietst! De stad heeft veel fietspaden en is ook niet een ingewikkelde stad om te fietsen. Op deze pagina vind je informatie over waar je fietsen kunt huren en prijzen. Er zijn heel veel mogelijkheden wat betreft het huren van een fiets.

Hop-on hop-off-bus

Een hele leuke manier om de stad(voor het eerst) te verkennen is de hop-on hop-off bus. Deze brengt je bij alle highlights van de stad en is verdeeld in twee routes. Tijdens de rit krijg je een koptelefoontje waarmee je in 10 verschillende talen kunt meeluisteren met verhalen en informatie over de highlights en Barcelona. Een aanrader dus! Kijk hiervoor meer informatie!

Metro

De metro is ideaal om te gebruiken in Barcelona. Veel inwoners van de stad pakken iedere dag de metro. Meestal is het ook de snelste manier om op je bestemming te komen. Hier vind je allemaal informatie over de prijzen en mogelijkheden van de metro.

¡¡TIP: Met de tienritten kaart van de metro kun je met meerdere mensen op een kaart reizen en betaal je maar 1 euro per rit binnen zone 1!!

Scooter huren

Wil je Barcelona graag op een snelle manier verkennen? Vind je het daarnaast leuk om de wat kleinere, verstopte plekjes van de stad te ontdekken? Dan is het huren van een scooter ideaal! Je kunt zo onafhankelijk en snel de stad doorkruisen en op heel wat leuke plekjes terecht komen! Op deze pagina vind je alle informatie over het huren van een scooter!

Taxi

De taxi is de meest makkelijke manier om op je plaats van bestemming te komen en je wordt precies op het adres afgezet waar je moet zijn. De taxi is door het gemak ook het duurste vervoersmiddel. Wel liggen de prijzen lager dan in Nederland. De prijs per kilometer ligt tussen de € 0,98 en de € 1,44 (van de tijd afhankelijk) en de startprijs is altijd € 2,05! Taxi’s zijn 24/7 verkrijgbaar en staan op honderden staanplaatsen door de hele stad. Op deze pagina vind je alle informatie over de staanplaatsen en de prijzen van de taxi’s.

Trein

Ben je in Barcelona en wil je graag meer van de omgeving zien? Misschien lijkt het je zelfs wel leuk om de grotere steden in Spanje te bezoeken… Je zit hier dan helemaal op de juiste plek! Vanaf Barcelona zijn veel grote steden namelijk goed te bereiken en ook de kleinere stadjes in je omgeving kun je makkelijk bezoeken met de trein. We hebben hier alle mogelijkheden en informatie voor je op een rijtje gezet!

Vliegtickets van en naar Barcelona

De meest handige manier om in Barcelona te komen, is natuurlijk door met het vliegtuig te gaan. Voor minder dan honderd euro kun je soms al heen en weer vliegen. Hier vind je alle informatie over apps en sites waar je het best kunt boeken en de vliegvelden van waar de vluchten vertrekken.

¡¡ TIP: Boek op een telefoon of computer waar je nog niet eerder op gezocht hebt. De vliegmaatschappijen kunnen op je IP adres zien waar je het meest opgezocht hebt en kunnen het op dat adres daarom duurder maken!

Comments are closed.