Festivals

Een festivalletje meepakken tijdens je reis draagt optimaal bij aan het vakantiegevoel. Barcelona is met haar zomerse temperaturen en relaxede vibe het perfecte festival-decor. Of je nou van elektronische muziek houdt of liever de flamenco danst met locals, je kunt in Barcelona goed terecht. Van de belangrijkste festivals waar je volgens ons echt bij moet zijn hebben we een overzicht gemaakt.

Festa major de Gracia

Een spetterend buurtfeest van een week, waar onze oerhollandse jaarlijkse buurtbarbecue schraal bij afsteekt. Zo valt Festa major de Gracia misschien wel het best te omschrijven. Elk jaar in augustus organiseert de wijk Gracia dit festial waar je onder andere versierde straten, parades en menselijke torens voorbij zult zien komen!

Festival la Mercè

Als de zomer zo tegen het einde van september toch echt officieel is afgelopen, begint het bij de Barcelonezen te kriebelen. Voor hen betekent dit namelijk maar één ding: Festival la Mercè. Dit jaarlijkse festival ter ere van de beschermvrouwe van Barcelona gaat gepaard met een vuuroptocht, menselijke torens, reuzen en heel veel fiësta´s. Dit moet je zeker meemaken!

Feria d´abril de Catalunya

Elk jaar in april viert Barcelona uitgebreid feest tijdens Fira d´abril de Catalunya. Dit van oorsprong Sevillaanse feest gaat samen met heel veel gezelligheid, leuke kraampjes, lekker eten, dansende mensen in flamenco-outfits en een kermis.

Montjuïc Festival

Net naast Barcelona ligt heuvel Montjuïc. En laat deze heuvel met haar mooie uitzichten nou net een perfecte locatie zijn voor een jaarlijks festival in juli en augustus. Er worden tijdens het festival onder andere concerten gehouden en films getoond. En dat heerlijk in de open lucht, of in het prachtige kasteel van Montjuïc.

Primavera Sound

Lekker genieten van de zon, muziek en lekkere drankjes en dat aan het strand! Dat kan bij Primavera Sound. Jaarlijks wordt dit festival eind mei of begin juni georganiseerd en elk jaar is het weer een groot muziekspektakel. Op dit festival worden verschillende soorten genres gedraaid, dus voor ieder is er wat wils. Voor meer informatie over het evenement, kijk je op deze pagina.

Sonar Festival

Sonar is geen typisch festival van Barcelona, maar daardoor niet minder leuk! Het elektronische festival vindt ook plaats in wereldsteden als Tokio en Kaapstad. Op onze Sonar Festival-pagina over Barcelona houden we je op de hoogte over de line-up, ticketverkoop en overnachtingen.

Comments are closed.