Sonar Festival

Ook dit jaar kunnen liefhebbers van muziek weer kiezen uit allerlei gave nationale – en internationale festivals. Nederland heeft op festivalgebied enorm veel te bieden, maar wanneer je iets in het buitenland zoekt is het festival Sonar er een om over na te denken. Alleen al om het feit dat je kunt dansen op je teenslippers in plaats van regenlaarzen is Barcelona’s Sonar een top bestemming.

Het festival

Sonar is een vooral elektronisch muziekfestival. Het wordt niet alleen in Barcelona georganiseerd, maar Sonar vindt ook plaats in Reykjavik, Mexico, Kaapstad, Tokio en Stockholm. In Barcelona vindt het festival altijd plaats in de zomermaand juni en de optredens van diverse artiesten zijn op verschillende locaties in de stad. Op het festival zijn allerlei soorten muziekstijlen, maar de boventoon wordt gevoerd door ‘elektronica’. Mensen die houden van elektronische beats, kunnen dus hun hart ophalen.

Op het festival wordt niet alleen aandacht besteed aan muziek, maar ook aan film. Daarnaast worden er projecten uitgevoerd met betrekking tot ‘nieuwe media’. Voor meer informatie hierover ga je naar Sonar.

Overnachten

Vaak hebben festivals een ‘campground’ waar je na al het feesten door kunt gaan met je tijdelijke buren. Dat kan helaas niet in Barcelona. Een slaapplek moet je dan ook zelf zoeken in of rondom de stad. Voor een goedkope overnachting kun je uitwijken naar campings in de buurt van Barcelona. Je kunt ook kiezen voor een hostel.

De optredens

Wat je onder andere kunt verwachten op dit festival zijn bands, dj’s en performers uit het genre: dance, techno afgewisseld met wat dubstep, elektronisch beats, house en dergelijke. De line-up voor 2020 is nog niet bekend, maar om je alvast een impressie te geven van wat je kunt verwachten, kun je op deze pagina de artiesten die komen alvast bekijken.

Wanneer

Sonar 2020 vind plaats op 18, 19 en 20 juni. Dit jaar is het de 27e editie van het festival!

Ticketprijs

Er zijn verschillende tickets beschikbaar, bijvoorbeeld de Sonar by Day, Sonar by Night of VIP-tickets. Kijk op deze pagina voor al het aanbod en de prijzen.

Locatie

Op verschillende plekken in de stad zijn er optredens en festiviteiten omtrent dit evenement. Op Fira Gran Via zullen avondconcerten plaatsvinden. De dagactiviteiten zijn bij Fira Montjuïc.

Comments are closed.