Duiken

Voor een prachtige duikervaring hoef je echt niet naar de caribbean te vliegen. Aan de kust rondom Barcelona kun je ook prachtig duiken. Het water is hier helder blauw, er is prachtig koraal en mooie vissen. Hieronder vind je meer informatie over bij welk gebied je het best kunt duiken en met welke organisaties.

Duikplaatsen
Medas eilanden

De Medas eilanden liggen in de Middellandse zee. Dit is een natuurresevaat dat vanaf 1990 zo streng beschermd wordt, dat bootjes bij één eiland niet eens aan mogen leggen. Wel is het hier prachtig om te duiken met alle exotische vissen die er rond zwemmen en het mooie koraal. Bij de Medas eilanden heb je allerlei verschillende duikplekken zoals túnel de la Pedrosa, túnel de la Ferriola, túnel del Dofí en tunel de la Vaca. Hier vind je op tien meter diepte al zeesterren, kreeften, inktvissen en koralen. Op twintig meter diepte zijn er super veel verschillende diersoorten en mooie rifs te zien, wat zorgt voor een magisch kleurenfestijn.

Diepte: 12 m tot 35 m

Furio Fito

Furio Fito wordt één van de meest indrukwekkende duikplekken rondom Barcelona genoemd. De diepte ligt tussen de twaalf en zestig meter en zichtbaarheid van de duikplek is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Vrijwel alle soorten gewervelde en ongewervelde dieren die in de middellandse zee zwemmen, zwemmen hier ook. De plek bevindt zich ongeveer één kilometer van de Kaap van Begur en drie kilometer van de kust.

Diepte: 12 m tot 60 m

Cap de Begur

Cap de Begur ligt in het oosten van de stad Begur, die ten noord oosten van Barcelona ligt. Deze duikplaats bestaat uit twee rifs. De ene ligt tussen de veertien en tweeënveertig meter diep, langs een stijle wand en de andere begint op vijfentwintig meter. Je vindt hier onder andere rood koraal, meerdere kleuren poliepen, goudbrasems, schorpioenvissen en kreeft.

Diepte: 14 m tot 42 m

Ullastre ll

Ongeveer drie kilometer van de haven van Calella de Palafrugell, liggen ‘Els Ullastres’ . Dit zijn drie bergen die onder water te vinden zijn. In het water is een boei te zien, zodat het duidelijk is waar de bergen liggen. Je kunt er duiken van acht meter tot veertig meter diep. Ook hier zijn schorpioenvissen en brasems te vinden.

Diepte: 8 m tot 40 m

Duikscholen

Natuurlijk is het zonder certificaat en begeleiding niet toegestaan om te duiken, daarom hebben we voor jou een aantal duikscholen op een rij gezet waar je een certificaat en begeleiding kunt krijgen.

L’Estartit

Unisub
Unisub is een duikschool die in de jaren’60 al opgericht is en daarmee de eerste duikschool aan de Costa Brava was. Unisub staat er voor om van iedere duik een speciale duik te maken.

Website
Passeig Maritim, 10
E-17258 l’Estartit (Girona)

Les Illes
Les Illes is opgericht in 1985 en wil iedereen de beste duikervaring van hun leven geven. De duikschool bezoekt veel verschillende spots met onder andere de Medas Eilanden.

Website
Carrer Illes, 55
17258 l’Estartit (Girona)

Calypso diving
Calypso diving wordt gerund door een man die in het verleden een professionele duiker geweest is in de Noordzee. Hij duikt zelf al dertig jaar en barst dus van de ervaring. De eigenaar en eigenares van de duikschool spreken in totaal vijf talen, waaronder Nederlands.

Website
Carrer de la Cala Pedrosa, 1
17258 L’Estartit (Girona)

Snorkel
Snorkel is een duikschool met een Nederlander als vertegenwoordiger. De duikschool is geopend van april tot november en is gelegen in Llafranc. De duikschool beschikt naast duikspullen ook over accomodaties waar je kunt overnachten, of kan een andere accomodatie in de buurt aanbevelen.

Website
Avda. de Mar, s/n.
17211 Llafranc – Girona (Costa Brava).

La sirena
Ook La Sirena is in de jaren’60 opgericht. De Spaanse duikschool heeft aan boord heerlijke warme douches. Op de site zijn ook accomodaties te vinden die dichtbij de duikschool liggen.

Website
Passeig Marítim, 1,
17258 Torroella de Montgrí(Girona)

Duikbasis Canyelles
Duikbasis Canyelles duikt voornamelijk bij de baai Cala Canyelles wat nog steeds een hele mooie, onaangetaste baai is. Bij deze baai zijn veel verschillende plekken waar het mogelijk is om te duiken.

Website
200 m van de haven van Cala Canyelles

LlaFranc

Barracuda
Barracuda is een Spaanse duikschool die opgericht is in 1999 en wordt door de hele familie gerund. De school heeft twee verschillende motorboten waarmee gevaren wordt.

Website
Camí Font d’en Xecu, 12
17211 Palafrugell
Girona

Triton diving
Triton diving is een duikschool in Llafranc die in 1979 opgericht is door een stel, waaronder een Nederlandse. Als je liever niet te diep onder water gaat, kun je er ook kiezen om te snorkelen bij Triton. Verder kan de school ook nog een accomodatie voor je regelen en is hij het hele jaar geopend!

Website
Plaça del Pins, s/n
17211 Llafranc (Girona)

Lloret de mar

Lloret diving
Lloret diving is opgericht in 2001. De duikschool ligt vlakbij Fanals strand, een van de mooiste stranden van Lloret de Mar en kan groepen ontvangen en begeleiden van meer dan twintig personen.

Website
C/.Domènech Carles, 18-26 local 1
17310 Lloret de Mar (Girona)

Tossa de mar

Submares
Submares is een duikschool die gevestigd is in Tossa. De school is opgericht door een echte natuur-, vis- en zeeliefhebber in 2005. Hij hanteert goeie prijzen, brengt kwaliteit en heeft veel verschillende duikplaatsen.

Website
Av. Enric Granados 3B-5A
17320 Tossa de Mar

Comments are closed.