Casa Vicens

Vaak wordt de naam Antoni Gaudí gelijk gelinkt aan de Sagrada Familia of Park Guëll. Maar Gaudí heeft nog zoveel meer bijzondere bezienswaardigheden ontworpen. Deze hele carrière moest natuurlijk ergens beginnen. Dit begin lag bij het Casa Vicens!

TIP! Lijkt het je leuk om het gave Casa Vicens te bezoeken, maar de wachtrijen te vermijden? Koop alvast je kaartjes van tevoren, zodat je al je tijd kan gebruiken om dit bijzondere ontwerp te bewonderen!

Antoni Gaudí

Iedereen kent hem wel… Antoni Gaudí! Deze wereldberoemde architect komt uit Catalonië en is bekend geworden door zijn vele bezienswaardigheden in Barcelona. Zo ontwierp hij bijvoorbeeld het Casa Milà, Casa Batlló en zijn meest bekende werk… de Sagrada Familia!

In zijn werken liet Antoni Gaudí zich vooral inspireren door de natuur. Al vanaf jongs af aan leed Gaudí aan reuma en moest daarom veel thuisblijven. Om de tijd te doden, trok hij erop uit en ontdekte de natuur. Enkele jaren later verhuisde hij naar Barcelona om hier architectuur te gaan studeren. Zijn carrière begon!
Wil je graag meer te weten komen over Antoni Gaudí, bekijk dan de pagina Gaudí!

Even terug in de tijd…

Het begon allemaal in 1883. De bekende tegelfabrikant Manuel Vicens i Montaner erfde een stuk grond en wilde hier graag een zomerhuis bouwen. Hij schakelde Antoni Gaudí in en, ondanks dat Gaudí nog geen ervaring had als architect, greep hij de opdracht met beide handen aan. In 1883 begon de bouw van het huis Casa Vicens en in 1888 was het huis eindelijk afgerond!

Manuel Vicens i Montaner overleed in 1895 en vier jaar later, in 1899, kocht de familie Herrero Jover het huis. Zij besloten in 1925 het huis te verbouwen en schakelden hiervoor de architect Juan Bautista de Serra Martinez in. Helaas is door deze verbouwing een gedeelte van de elementen en meubilair, dat ontworpen was door Gaudí, verloren gegaan.

Casa Vicens

Het huis is best een flink huis. De begane grond heeft een oppervlakte van meer dan 330 m2 en het huis telt drie verdiepingen. De eerste twee verdiepingen van het huis zijn in typische Spaanse stijl ontworpen. De derde verdieping daarentegen is meer in Arabische stijl ontworpen.

Ook bij dit huis zie je veel natuurlijke elementen terugkomen en is duidelijk te zien dat Gaudí zich liet inspireren door de natuur. Zo is het opvallend dat het huis aan de buitenkant versierd is met veel tegeltjes die beschilderd zijn met bloemetjes. Voor de vele tegeltjes op het gebouw is bewust gekozen. Zo wilde Vicens graag dat zijn huis een visitekaartje van zijn tegelfabriek zou zijn.

Locatie
Carrer de les Carolines 24
08012 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag t/m zondag: 10.00-20.00 uur (laatste toegang om 19.00 uur)

Prijs
€ 16,00 (algemeen)
€ 14,00 (65+, studenten tot 25 jaar en kinderen van 7-18 jaar)
Gratis voor kinderen tot 7 jaar

Tips

– Ben je geïnteresseerd in de werken van Gaudí? Dan mag je de Sagrada Familia zeker niet missen!
– Wist je dat … het Casa Vicens heel lang te koop heeft gestaan? In 2007 is het huis in de verkoop gegaan voor een bedrag van 30 miljoen. In 2014 werd het huis verkocht voor ruim 35 miljoen euro aan Mora Banc Grup.

Comments are closed.