Veganistische restaurants

Steeds meer mensen eten zonder dierlijke producten en met veel groenten, beter bekend als de veganistische of plantaardige levensstijl. Groen eten is dan ook helemaal hot! Dit weet Barcelona gelukkig ook. De stad is goed gevuld met hippe vegetarische, glutenvrije en veganistische restaurants. Onze favoriete vegan-vriendelijke plekjes hebben we hieronder voor je neergezet!

Diner

Ben je op zoek naar een hippe spot om lekker en plantaardig te kunnen eten? Hieronder hebben we de leukste plekken op een rijtje gezet zodat jij jouw favoriete vegan maaltijd ook in Barcelona kunt scoren! Buen apetito!

Quinoa bar

De Quinoa bar is klein maar fijn. Het Mediterraanse restaurant is namelijk niet erg groot maar de intieme en funky sfeer maken de plaats juist erg gezellig! Tegen een aangename prijs kun je kiezen uit bijvoorbeeld veggie hamburgers, wraps, soepen of lekkere salades. Ook verkopen zie hier verse sappen, smoothies, diverse soorten thee en koffie’s. Naast heerlijk eten en drinken hebben ze hier ook een vriendelijke bediening. De deuren staan iedere dag van elf tot elf open, dus je kunt hier bijna altijd wel terecht!

Locatie
Carrer de Sevilla 70
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag t/m vrijdag: 17.00 – 23.00 uur
Zaterdag: 13.00 – 23.00 uur
Zondag: 13.00 – 19.00 uur 

Cat Bar

De echte hipstervibe kun je ervaren in de sfeervolle Cat bar. Het restaurant heeft live saxofoon muziek, wat voor een unieke sfeer zorgt! De menukaart bestaat uit ambachtelijke, lokale speciaalbiertjes en geweldige veggie burgers. Dit alles tegen een prima prijs! De gezellige sfeer, lekkere burgers en echte Spaanse biertjes bezorgen je gegarandeerd een leuke avond. Je kunt hier niet reserveren maar het is zeker de moeite waard om even naar binnen te lopen om te kijken of er een tafeltje vrij is!

Locatie
Carrer de la Boria 17
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag: 13.00 – 17.00 uur
Dinsdag en woensdag: gesloten
Donderdag t/m zondag: 13.00 – 22.30 uur

The Green Spot

De Green Spot staat betekend als een fancy restaurant met kleurrijke gerechten! Het restaurant heeft een prachtige binnentuin en is daarom een fijne plek om te dineren. Ze serveren hier niet de standaard vegan gerechtjes maar maken van elk gerecht een bijzonder gerecht. The Green spot is een vegetarisch restaurant, maar er staan ook veel plantaardige opties op de menukaart. Reserveer wel even van tevoren want het kan hier erg druk zijn!

Locatie
Carrer de la Reina Cristina 12
08003 Barcelona
Website

Lunch

Lekker lunchen met een plantaardig broodje, pizza of wrap? De leukste maar ook zeker de lekkerste vegan restaurantjes vind je in Barcelona!

Buenaventura

Voor een heerlijke lunch kun je terecht bij Buenaventura Organic Brunch & Breakfast! Dit leuke tentje bevindt zich in het centrum van Barcelona. Op de menukaart kun je diverse veganistische, vegatarische en glutenvrije gerechtjes vinden. Kun je niet kiezen welk gerichtje je wilt? Je kunt hier ook gerechtjes bestellen die je kunt delen! Het brede scala aan sapjes, koffie’s en gevarieerde menu’s zijn zeker het proberen waard! 

Locatie
Carrer de Trafalgar 50
08010 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag t/m zaterdag: 9.00 – 17.00 uur
Zondag: gesloten

Blueproject

Het Blueproject Café is vaak lekker druk. Logisch, want je kunt er heerlijk eten! Voor gezonde, organische en verantwoorde maaltijden ben je hier aan het juiste adres. Het doel van Blueproject Café is duurzaam en gezond leven voor mens en milieu. Tofu, hummus of zelfs pizza, de menukaart bied je heerlijke lunchopties! Blueproject Café is een artistieke ruimte vol met planten. De schattige, fijne ambiance maakt het restaurant tot een gezellige plek. Sluit ook vooral met de vegan smoothie af!  

Locatie
Carrer de la Princesa 57
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag t/m donderdag: 10.00 – 18.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 10.00 – 20.00 uur
Zondag: 10.00 – 18.00 uur

Tips

Heb je zin in een vega-verantwoord tussendoortje, ga dan vooral hier even langs!
-Helemaal hipsterproof is Flex & Kale , hier kun je terecht voor heerlijke en gezonde groenten en fruitjuices!
– Even verkoelen? Bij Gelaaati di Marco kun je terecht voor een erg gevarieerd aanbod aan smaakvolle vegan ijsjes!
– Heb je weinig tijd om ergens te lunchen? Bij Bluebar kun je een heerlijke broodjes, bowls, smoothies en zoetigheden bestellen om mee te nemen! 

Comments are closed.