Trein

Vervoer jezelf snel en goedkoop naar en vanaf Barcelona met de trein! Leuk is om een daguitstapje te maken vanaf Barcelona naar een stad in de omgeving, een rondreis door de mooie regio Cataluña (Catalonië) of reis verder door naar andere sprankelende plekken in Spanje. Ruil jij liever het vliegtuig in voor de trein? Dat kan ook! De stad heeft verschillende treinstations waardoor je gemakkelijk van en naar het mooie en gezellige Barcelona kan reizen! Lees hieronder meer..

Treinstations in Barcelona

Barcelona’s grootste treinstation heet Barcelona Sants en ligt in het westen van de stad. Vanaf dit station kun je de trein pakken naar de grotere Spaanse steden, maar ook naar de leuke stadjes rondom Barcelona. Er zijn nog veel andere plekken waar je op de trein kunt stappen in Barcelona. Ligt er ook net aan welk station voor jou het dichtst bij ligt en waar je heen wil gaan!

trein-barca---intro

Uitstapje met de trein

Eenmaal in Barcelona aangekomen is het natuurlijk hartstikke leuk om een uitstapje te maken naar een andere mooie stad. In Barcelona zijn verschillende treinstations waar regelmatig treinen vertrekken. Ga bijvoorbeeld een dagje naar Girona, Blanes of ontdek Valencia. Zit je in een stadje rondom Barcelona, bijvoorbeeld Girona of Blanes? Bezoek dan ook gemakkelijk met de trein het Bruisende Barcelona.

Trein Barcelona – Girona

Deze historische stad ligt ongeveer 100 kilometer van Barcelona af en met de sneltrein ben je er al binnen 40 minuutjes (met de gewone trein duurt het ongeveer anderhalf uur). Deze reis begint op het station Barcelona Sants tot het station van Girona. Het station van Girona bevindt zich in het centrum. Als je met het vliegtuig naar Barcelona bent gekomen, kan het zijn dat je landt op het vliegveld van Girona, maar meer dan het vliegveld zie je dan misschien niet.. Het is een leuk stadje om te bezoeken en je bent toch in de buurt, dus why not? Kijk op deze pagina voor mooie spots en tips in dit Spaanse stadje. Een enkeltje met de sneltrein kost gemiddeld tussen de €16,- en €31,-. Vanaf Barcelona Sants vertrekt ongeveer elk uur wel een trein. Kijk voor de actuele reistijden op renfe.es.

Trein Barcelona – Blanes

Deze stad is vooral bekend onder jongeren en staat bekend om haar nachtleven. Zeker leuk om je dansmoves hier eens uit te proberen dus! De stad bevindt zich aan het strand, dus voor een heerlijke dag aan het water zit je hier ook goed. Het duurt ongeveer anderhalf uur van Barcelona Sants naar Blanes met de trein en voor een retourtje betaal je iets meer dan € 10,-. Vanaf Blanes kun je gemakkelijk de bus pakken naar bijvoorbeeld Lloret de Mar of Malgrat de Mar. Als je bij de treinhalte Barcelona-Arc de Triompf opstapt, gaat er doordeweeks bijna elk half uur een stoptrein naar Blanes en duurt zo’n 1 uur en 20 minuten.

Trein Barcelona – Valencia

Vanaf station Barcelona Sants doe je er met de trein 3,5 uur over voordat je in het Verrassende Valencia bent! Wel vroeg uit de veren dus als je voor een dag naar Valencia zou willen of een nachtje slapen in een gezellige B&B of fijn hotel. Als je deze reis wil maken dan is het een aanrader om van te voren je ticket te boeken. Dit kan online, op het station of via de telefoon. De prijzen voor een kaartje zijn gemiddeld tussen de € 30,- en € 50,-.

trein-barca---treintje-costa

Goedkoop naar leuke stadjes!

Catalunya Rodalies is een spoor en treinsysteem in Catalonië en heeft meer dan 200 stations in heel Catalonië. De treinen stoppen langs de kust en in verschillende steden en dorpjes. Super leuk om op de trein te stappen en de mooie stranden en plekken in de buurt te ontdekken. De lijnen zijn ingedeeld in zones van verschillende kleuren en dus vrij makkelijk te herkennen. Je ticket van Barcelona naar Blanes kost maar nét iets meer dan € 5,-. Tickets kun je gemakkelijk kopen op de treinstations. Tip! Wil je de trein nemen die langs de strandjes rondom Barcelona gaat of naar Blanes? Neem dan trein R1.

¡IDEETJE! Rondreis door Spanje

Barcelona is een grote stad met goede verbindingen naar andere Spaanse steden. De verbinding naar Valencia is – zoals al verteld – erg gemakkelijk. Geniet een paar dagen van deze stad en ontdek alle bekende maar ook juist de geheime spots. Hierna is het misschien leuk om de hoofdstad Madrid te bezoeken! Vanaf Valencia kun je met de sneltrein al in 1 uur en 40 minuten in Madrid zijn. Hier is erg veel te zien en het is zeker een unieke stad om te bezoeken. Na het bezoekje aan deze mega stad ben je misschien wel weer toe aan strand, zonnen en relaxen. Vanaf Madrid kun je de sneltrein naar het Magnifieke Malaga pakken en rondstruinen op de boulevard, genieten van het tropische weer en bijvoorbeeld een bezoekje brengen aan de bekende musea die hier te vinden zijn. De reis van Madrid naar Malaga duurt met de trein nog geen 3 uur en de tickets gaan vanaf € 24,-.

trein-barca--rondreis

Trein naar Barcelona..

Van Nederland naar Barcelona met de trein? Dat kan! Soms misschien nog goedkoper dan een vliegticket, maar het duurt ‘iets’ langer. Ideaal voor mensen die vliegangst hebben, mensen die lekker veel bagage mee willen nemen of juist als je ook België en Frankrijk wil ontdekken tijdens je reis! Het is natuurlijk ook super avontuurlijk en je ziet veel meer dan vanuit het kleine vliegtuigraampje.

trein-barca---2-quote

Overdag reizen

De optie om overdag te reizen heeft voor veel mensen de voorkeur. Je ziet dan namelijk veel meer van de omgeving en je kunt gemakkelijker overstappen. Wel jammer is dat je vanaf Nederland niet rechtstreeks naar Barcelona kunt reizen. Máár.. de overstap in Parijs is zeker niet verkeerd. Even een Franse croissant of een belegd stokbroodje halen voor onderweg! De reis naar Parijs gaat rechtstreeks vanaf Schiphol, Amsterdam of Rotterdam met de Thalys en duurt ongeveer 3 uur. *Soms is het echter sneller om in Brussel over te stappen, check je treinreis online voor de details.* In Parijs stopt de Thalys op Gare du Nord en de trein naar Barcelona vertrekt vanaf Gare de Lyon. Van het ene naar het andere station kun je gemakkelijk komen met de trein of metro en duurt zo’n 20 minuutjes. Bij het station van Gare de Lyon gaat twee keer per dag een trein naar station Barcelona Sants.

Liever ’s nachts?

Natuurlijk is het ook mogelijk om ’s nachts te reizen naar Barcelona. Elipsos is een Spaase nachttrein die vanaf Parijs vertrekt naar verschillende Spaanse steden, zoals Madrid en Barcelona. Het voordeel van deze trein is dat je geen hele dag kwijt bent, maar gewoon lekker kunt slapen in je comfi ‘hotelkamer’ in de trein. Als je met deze trein wil gaan, is het belangrijk om ver van te voren je ticket te reserveren. De plekken zijn namelijk erg gewild!

Prijzen en reserveren
Boek je treintickets online en ben zeker van je plekje in de treinen. Hoe eerder je boekt hoe goedkoper de reis wordt. Via Rail Europe kun je gemakkelijk je treinreis naar Barcelona bekijken en reserveren. De prijzen variëren enorm, maar als je geluk hebt, ben je rond € 35,- al in het Parijs. Als je ’s nachts reist en in Parijs wil overstappen op de nachttrein Elipsos dan ben je wel wat meer geld kwijt dan overdag. Reken op minimaal € 158,- in het laagseizoen. Tickets voor de Elipsos reserveer je via TGV Europe

trein-barca---1

Tips

• Als je al ruim van tevoren weet waar je heen wil gaan dan is het zeker aan te raden om zo snel mogelijk voor beschikbaarheid en tarieven te gaan kijken. Met regelmaat worden er ver van tevoren mooie prijzen aangeboden voor vroegboekers.
• Ook een mooie rondreis is om verschillende hotspots in Spanje te combineren zoals bijvoorbeeld Barcelona met Valencia en Ibiza! Ibiza kan je vanaf Valencia per boot bereiken en met het vliegtuig ben je er in 30 minuten.

Comments are closed.