Oud & Nieuw

Ben je met Oud & Nieuw in Barcelona? Of wil je gewoon een keer dolgraag Oud & Nieuw in Barcelona vieren? Barcelona is altijd een leuke stad, maar met Oud & Nieuw is het helemaal de place to be. In Barcelona zijn verschillende hotels, clubs, bars en restaurants die toffe dingen organiseren op de laatste dag van het jaar en natuurlijk geven we ook wat aandacht aan de Spaanse traditie met Oud & Nieuw.

Tradities Oud & Nieuw

De Spanjaarden hebben met Oud & Nieuw als traditie om twaalf druiven te eten. De druiven worden gegeten op de twaalf klokslagen na twaalf uur ‘s nachts. Er wordt gezegd dat iedere druif voor een maand geluk telt.

W- Hotel

Het W(double U) hotel in Barcelona heb je vast al weleens gezien op een foto of in het echt. Dit hotel ligt aan het water, vlakbij de haven en het gebouw heeft de vorm van een zeil. Het W-Hotel doet altijd flink zijn best met Oud & Nieuw om er een sprankelende avond van te maken. De prijzen liggen over het algemeen hoger dan bij andere hotels en de aangeboden menu’s zijn ook niet te vergelijken met die van andere hotels of restaurants. 2021 kun je bijna niet beter ingaan dan bij het W hotel.

Clubs

Wil je met Oud & Nieuw graag een paar dansjes doen? Dan kun je het best naar één van de clubs van Barcelona gaan! In veel clubs worden grote feesten georganiseerd waar je gegarandeerd bent van een knallend feestje. De meeste clubs kosten tussen de €30,- en €50,- entree en gaan vaak na tweeën pas open. Dit komt ook doordat de Spanjaarden gewend zijn om later de dansvloer te betreden dan wij Nederlanders. Spanjaarden eten een stuk later en het hele ritme schuift daardoor op. Ze gaan dan ook door tot in de vroege uurtjes!

Gala

Wil jij liever knallend het nieuwe jaar ingaan terwijl je staat te dansen op een chique gala in Barcelona? Dat kan natuurlijk ook! Wanneer je hiervoor kiest, ben je meteen de hele avond/nacht zoet. Het diner, gala en feest zitten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Populaire plaatsen

Wil jij gewoon lekker buiten genieten van Oud & Nieuw, zodat je hier en daar nog wat vuurwerk kunt zien? Er zijn verschillende pleinen en plaatsen waar je buiten kunt vertoeven op nochevieja en om twaalf uur ‘s nachts kunt genieten van een prachtige lichtshow met allerlei kleuren.

Tips

  • Wil je weten wat je nog meer allemaal kan doen in de wintermaanden in Barcelona? Lees het op de pagina winter in Barcelona.
  • Ben je ook toevallig met kerst in Barcelona? Lees op de pagina kerst in Barcelona wat je rond de kerstdagen kunt beleven in deze bruisende stad.

Comments are closed.