Koffie & Thee

Als je in Spanje bent, zul je merken dat ‘tomar un café’ (kop koffie) een echt Spaans fenomeen is. Er worden door de dag heen meerdere kopjes koffie gedronken en ook na de maaltijden is koffie een belangrijk onderdeel. Wil jij tijdens jouw tripje naar Barcelona genieten van een overheerlijke café cortado, café con leche of een lekker kopje thee tussen de locals? Dan mag je deze koffie & thee spots zeker niet missen!

Cafés El Magnifico

Vers gebrande koffie vind je bij Cafés El Magnifico! Deze koffiezaak is gewijd aan het continu zoeken, selecteren en branden van de beste koffiebonen over de hele wereld. Kijk toe hoe de koffiebonen vers gebrand worden, waarna de barista’s deze omtoveren tot het heerlijke kopje koffie waar jij op hebt gewacht. Heb je niet zo veel tijd? Dan neem je de koffie gewoon mee voor onderweg!

Locatie
Carrer de l’Argenteria 64
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m za van 10:00 – 20:00
Gesloten op zondag

Caj Chai Teahouse

Houd je niet zo van koffie of heb je gewoon behoefte aan een kopje thee? Dan is Caj Chai Teahouse zeker een spot die je niet mag missen! Met maar liefst 140 verschillende soorten thee en kruidenthee heb je ruim de keuze en zal er altijd wel iets tussenzitten wat je lekker vindt. Neem plaats op een van de schommelstoelen en geniet van een heerlijk kopje verse en organische thee. Als een van de smaken jou wel bevalt, is er achteraf de mogelijkheid om deze thee mee naar huis te nemen. Zo kun je dit genietmomentje gemakkelijk thuis voortzetten!

Locatie
Carrer de Sant Domènec del Call 12
08002 Barcelona
Website

Openingstijden
Maandag van 15:00 – 22:00
Di t/m zo van 10:30 – 22:00

Nomad Coffee

Groene, huisgemaakte en seizoensgebonden koffie, daar hebben ze bij Nomad Coffee een hoop verstand van. Bij de Lab & Coffee shop wordt geëxperimenteerd met verschillende soorten koffie, alles draait dan ook om het zwarte goud. De professionele barista’s zijn opgeleid om deze cafés op verschillende manieren te bereiden. Deze vers bereide koffies kun jij als klant direct proberen. Weet je al wat voor koffie je wilt proeven? Zeg dat dan tegen de barista’s en laat hen je helpen bij het uitkiezen van de beste koffieboon! Als je net zo enthousiast bent over de koffiebonen als zij, kun je deze in het winkeltje naast het lab kopen, zodat je thuis nog even kunt nagenieten.

Locatie
Pasaje de Sert 12
08003 Barcelona
Website

Openingstijden
Ma t/m vrij van 09:00 – 17:00
Gesloten op zaterdag en zondag

Spice Café

Tot rust komen met een goed boek, een overheerlijke koffie en een huiselijke sfeer. Bij Spice Café wordt voor iedereen wel wat lekkers aangeboden. Zo vind je op de menukaart diverse koffies, van flavored lattes en zoete mochas tot sterke espressos. Naast de koffies kun je ook kiezen voor thee, chocolademelk of frisdrankjes. Heb je trek gekregen? Bestel dan een lekker huisgemaakt gebakje bij je koffie, zoals een cupcake, brownie of de absolute aanrader: carrot cake!

Locatie
Carrer de Margarit 13
08004 Barcelona
Website

Openingstijden
Di t/m do van 16:00 – 21:00
Vrij t/m zo van 11:00 – 21:00

Comments are closed.