Poble Espanyol

Heb je te weinig tijd om heel Spanje te bezoeken in één middag? Niet getreurd! In het openluchtmuseum Poble Espanyol heb je de mogelijkheid om Spanje in het klein te bezoeken.

Spanje in het klein

Poble Espanyol betekent letterlijk “Spaans dorp”. Dit openluchtmuseum werd gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1929. Het is een openluchtmuseum waarin Spanje in het klein wordt weergegeven. Het is een dorpje waarin allerlei verschillende Spaanse bouwstijlen worden gecombineerd. Met een oppervlakte van 42.000 m2 en 117 gebouwen is het dorp behoorlijk compleet. Ook zijn er zelfs restaurants, winkels, gemeentehuizen, kloosters, poorten, klokkentorens en kerken geplaatst om het dorp helemaal af te maken.

Huh? Had ik die al niet eens eerder gezien?

Mocht je toevallig langs een gebouw lopen dat je herkent? Dat zou heel goed kunnen! Er zijn namelijk ook veel échte bekende Spaanse bezienswaardigheden nagemaakt. Zo kun je bijvoorbeeld een replica van Puerta de San Vicente de Avila van Madrid bewonderen. Dit is een oude stadspoort waar je ook gelijk Poble Espanyol binnentreedt en je toegangskaarten kunt kopen. Ook kun je het gemeentehuis van Valderrobres bezoeken. Dit prachtige gebouw kun je zowel van binnen als van buiten bewonderen. Ook een echte must-see, is de klokkentoren van Utebo. Deze prachtige klokkentoren is met zijn aparte stijl (een mengeling van mudéjar en gotische stijlen) een unieke bezienswaardigheid in het dorp. Andere bekende bezienswaardigheden die je bijvoorbeeld zou kunnen tegenkomen, zijn het Romaanse klooster van Sant Miquel, de trappen van Santiago, de middeleeuwse stadspoort van Montblanc of het Casa Consistorial uit Sangüesa.

Waar kun je Poble Espanyol vinden?

Dit kleine Spaanse dorp is te vinden op de Montjuïc-heuvel dichtbij het Palau Nacional. Je kunt ervoor kiezen om dit dorp te bereiken met een wandeling. Je bent dan ongeveer 20 à 30 minuten aan het lopen (bergopwaarts). Wil je liever jouw voeten sparen voor een wandeling door het dorp zelf, dan kun je er ook voor kiezen om met de bus (lijn, 50, 55 of 150) of Fenicular (soort metro, lijn 2 of 3) naar dit dorp te gaan.

Locatie
FrancescFerrer i Guàrdia 13
08038 Barcelona

Openingstijden
Ma van 09:00 – 20:00
Di t/m do van 09:00 – 00:00
Vrij van 09:00 – 03:00
Za van 09:00 – 04:00
Zo van 09:00 – 00:00

Prijs
€6,30 (kinderen van 4 t/m 12 jaar)
€9,00 (65+)
€10,00 (studenten)
€11,70 (volwassenen)

Tips

– Koop je ticket alvast online! Zo hoef je niet in de rij te wachten om je kaartje te kopen, maar kun je gewoon gelijk naar binnen!
– Combineer een wandeling door Poble Espanyol ook met een bezoekje aan Palau Nacional! Dit prachtige paleis is ook te vinden op de Montjuïc-heuvel en is zeker een bezoekje waard.
– Wist je dat…. het eigenlijk de bedoeling was om dit dorp na de Wereldtentoonstelling weer af te breken. Het dorp was echter zo populair dat er toen besloten werd om het dorp niet af te breken.
– Wil je op een iets spectaculairdere manier het dorp bereiken? Je kunt er ook voor kiezen om met een kabelbaan het dorp te bereiken. Een ritje met de kabelbaan kost €8,00 en een retourtje €12,00.
– Niet alleen is er in dit dorp veel moois te bewonderen, maar ook is er veel te beleven! In de avonduren worden er vaak verschillende concerten, flamenco shows en theatervoorstellingen georganiseerd.

Comments are closed.