Agenda 2019

Ben jij van plan het altijd bruisende Barcelona in 2018 te gaan bezoeken? Misschien ben jij wel toevallig nét in Barcelona als er een gaaf evenement of concert plaatsvindt! Bekijk het in de agenda op deze pagina.

Januari 2018

5 & 6 januari – Día de Reyes

Día de Reyes is een feestdag die wij in Nederland niet vieren. De dag staat in het teken van de drie koningen. Op vijf januari is er een grote optocht met ‘de drie koningen’ die door het hele centrum gaat en eindigt bij de fonteinen van Montjuïc. Ook voor de kinderen is het een groot feest! De kinderen geloven dat ze ‘s nachts cadeautjes krijgen van de drie koningen, als ze hun schoen onder de kerstboom zetten.

agenda-2016-1

Februari 2018

15 t/m 18 februari – Disney on ice: Een Magische Wereld

Een disneyshow op het ijs! Vier dagen lang zijn de Disneyfiguren op het ijs te bewonderen. Wil jij deze spectaculaire schaatsshow graag bijwonen? Koop je kaartjes op de website.

Maart 2018

1 t/m 3 maart – AbroadFest

Een weekend met vrienden, feesten en verschillende culturen. Dit beleef je tijdens dit 3 daagse festival. Biertje in je hand, zonnetje erbij en een lekker deuntje op de achtergrond, wat wil je nog meer? Dit is een populair festival, dus wees er snel bij voor kaarten. Kijk hier voor tickets en kijk welke DJ’s er dit jaar bij zijn.

Bekijk hier de aftermovies van 2014, 2015 en 2016 (2017 komt nog!).

4 maart – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – Atlético Madrid

Live een voetbalwedstrijd volgen in het wereldberoemde stadion Camp Nou? Op 4 april zal FC Barcelona het tegen Atlético Madrid opnemen in een spannende voetbalwedstrijd. Wil je hier graag bij zijn? Koop dan je kaartjes op deze website.

11 maart – Barcelona Marathon

Op zondag 11 maart is het zo ver. De marathon van Barcelona gaat van start. Het is een internationaal bekende marathon waar elk jaar meer dan 15.000 renners aan meedoen. Als je niet mee wilt doen, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om samen met duizenden andere mensen de renners aan te moedigen. Kijk hier voor meer informatie over de Marathon in Barcelona.

April 2017

15 april – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – Valencia

Samen met vrienden voetbal kijken in het mooie stadion van Barcelona. Tussen de locals en de Valencianen. Een wedstrijd live ervaren is zo veel leuker dan op een schermpje op tv! Kijk hier voor de tickets en meer info.

23 april – Diada de Sant Jordi

Jaarlijks wordt op 23 april Sant Jordi gevierd, de Catalaanse versie van Valentijnsdag. Er is een eeuwenoude traditie dat de man zijn vrouw een rode roos geeft… Lees meer over deze romantische dag op deze pagina van Bruisend Barcelona.

DiadadeSantJordi

Mei 2018

1 mei – Día del trabajo

Deze feestdag wordt elk jaar op de eerste van mei gevierd. Deze dag wordt ook wel de Dag van de Arbeid of ‘May Day’ genoemd.

30 mei t/m 3 juni – Primavera Sound Festival

Begin juni vindt een van de grootste festivals van Barcelona plaats. Voorheen hebben er grote namen zoals The Black Keys, James Blake en Tyler the Creator gestaan. Kijk op deze website voor meer uitgebreide informatie.

Juni 2018

14 t/m 16 juni – Sonar Festival

Van 14 tot en met 16 juni vindt het Sonar Festival van Barcelona plaats. Tijdens dit festival zullen er vele concerten en optredens van DJ’s zijn en meer kunstzinnige uitspattingen. Voor de line-up, tickets en meer informatie over dit festival kun je op de website terecht. Meestal komen er voornamelijk techno artiesten.

Juli 2018

5 t/m 7 juli – RockFest Barcelona

Dit driedaagse heavy rock festival wordt gehouden in Parc de Can Zam, vlak bij Barcelona. Metrolijn 9 stopt bij station Can Zam. Dit station is een paar minuutjes van het festivalterrein lopen. Voor kaarten voor deze rockdagen kun je hier kijken.

14 juli – Barceló Beach Festival

Hét festival van Barcelona! Het populaire Barceló Beach Festival vindt plaats op 14 juli en is een absolute aanrader voor alle festivalliefhebbers. De line-up van dit jaar is al bekend en belooft groots te worden. Zo zullen onder andere Armin van Buuren, Axwell & Ingrosso, Robin Schulz, Don Diablo, Oliver Heldens, David Guetta en The Chainsmokers achter de draaitafel staan. Koop je kaartjes dus snel op de website.

Augustus 2018

15 t/m 21 augustus – Festa Major de Gràcia

Dit is een groot buurtfeest in de wijk Gràcia. Er worden voornamelijk veel spellen gespeeld en gezellig gegeten, meestal gebarbecued. Elk jaar weer begint deze feestweek op 15 augustus en wordt het de avond ervoor geopend. Ga jij dit jaar de parades bekijken? Lees hier meer over Festa Major de Gràcia.

September 2018

11 september – Diada Nacional de Catalunya

Jaarlijks viert Catalonië op 11 september de onafhankelijkheid. Dit heeft niks te maken met wat er zich op 11 september in de Verenigde Staten heeft afgespeeld. Al eeuwenlang is Catalonië aan deze datum verbonden. Wat er zich op deze dag in het verleden heeft afgespeeld en wat er tegenwoordig wordt gedaan, lees je hier.

DiadaNacionaldeCatalunya

Rond 20 september – Merce festival

Merce festival is een festival waar je bij moet zijn. Dit is het grootste stadsfestival van Barcelona. Het festivals zit vol vuurwerk, menselijke torens, muziek en nog veel meer. Voor meer informatie kun je hier kijken. Houd ook deze pagina in de gaten voor het officiële programma en bijbehorende data.

Oktober 2018

12 oktober – Día de la Hispanidad

Op 12 oktober ontdekte Columbus de nieuwe wereld, Amerika . Een nieuw continent dat aan de wereldkaart toegevoegd kon worden. Nadat Columbus deze grote ontdekking had gedaan, had Spanje steeds meer macht. Deze dag wordt ieder jaar gevierd door alle Spanjaarden en dus ook in Barcelona. In Barcelona zelf staat bij de haven een prachtig groot standbeeld van Columbus, het Mirador de Colón.

December 2018

Fira de Santa Llucia 2018

Rond kerst is het altijd leuk om naar kerstmarkten te gaan. In Barcelona vind je een hele leuke oude kerstmarkt, die al bestaat vanaf 1786. Daarmee behoort de markt tot de oudste kerstmarkten van Europa. De markt kun je vinden op Avinguda de la Catedral, 08002 Barcelona.

25 december – Kerst 2018

Tijdens de Kerstdagen in Barcelona? Kijk dan op deze pagina wat er allemaal in de stad te beleven is.

KerstBarcelona

31 december – Oud & Nieuw 2018

Ben je met de jaarwisseling in Barcelona? Dan wil je misschien weten waar je goed kunt dineren en waar de leukste feestjes zijn. Wat informatie over Oud & Nieuw lees je hier.

Comments are closed.