Agenda 2019

Ben jij van plan het altijd bruisende Barcelona in 2019 te gaan bezoeken? Misschien ben jij wel toevallig nét in Barcelona als er een gaaf evenement of concert plaatsvindt! Bekijk het in de agenda op deze pagina.

Wekelijkse Agenda

Wil je graag weten welke bruisende activiteiten deze week te doen zijn in Barcelona? Bekijk dan een van de onderstaande websites!

Januari

6 januari – Día de Reyes

Día de Reyes is een feestdag die wij in Nederland niet vieren. De dag staat in het teken van de drie koningen. Op vijf januari is er een grote optocht met ‘de drie koningen’ die door het hele centrum gaat en eindigt bij de fonteinen van Montjuïc. Ook voor de kinderen is het een groot feest! De kinderen geloven dat ze ‘s nachts cadeautjes krijgen van de drie koningen, als ze hun schoen onder de kerstboom zetten.

agenda-2016-1

Februari

8 t/m 12 februari – Santa Eulalia Festival 2019

Een beschermheilige winterfestival ter ere van Eulalia de Barcelona. Een feestelijke programma met parades van reuzen. Het is voornamelijk gericht op kinderen en gezinnen.

14 t/m 17 februari – Disney on Ice: Een Magische Wereld

Een Disneyshow op het ijs! Vier dagen lang zijn de Disneyfiguren op het ijs te bewonderen. Wil jij deze spectaculaire schaatsshow graag bijwonen? Koop je kaartjes op de website van Disney on Ice.

28 februari t/m 3 maart – AbroadFest

Een weekend met vrienden, feesten en verschillende culturen. Dit beleef je tijdens dit driedaagse festival. Biertje in je hand, zonnetje erbij en een lekker deuntje op de achtergrond, wat wil je nog meer? Dit is een populair festival, dus wees er snel bij voor kaarten. Kijk op de website van Abroadfest voor tickets en kijk welke DJ’s er dit jaar bij zijn. Bekijk de aftermovies van de afgelopen jaren om alvast in de stemming te komen!

Maart

4 maart – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – Atlético Madrid

Live een voetbalwedstrijd volgen in het wereldberoemde stadion Camp Nou? Op 4 april zal FC Barcelona het tegen Atlético Madrid opnemen in een spannende voetbalwedstrijd. Wil je hier graag bij zijn? Koop dan je kaartjes op deze website.

10 maart – Barcelona Marathon

Op zondag 10 maart is het zo ver. De marathon van Barcelona gaat van start. Het is een internationaal bekende marathon waar elk jaar meer dan 15.000 renners aan meedoen. Als je niet mee wilt doen, is het natuurlijk ook hartstikke leuk om samen met duizenden andere mensen de renners aan te moedigen. Kijk voor meer informatie over de Marathon in Barcelona op hun website.

April

6 april – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – Atlético Madrid

Live een voetbalwedstrijd volgen in het wereldberoemde stadion Camp Nou? Op 7 april zal FC Barcelona het tegen Atlético Madrid opnemen in een spannende voetbalwedstrijd. Wil je hier graag bij zijn? Scoor dan snel je kaartjes.

21 APRIL – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – real sociedad

Samen met vrienden voetbal kijken in het mooie stadion van Barcelona. Een wedstrijd live ervaren is zo veel leuker dan op een schermpje op tv! Wil je dit graag eens meemaken? Koop dan snel je tickets.

23 april – Diada de Sant Jordi

Jaarlijks wordt op 23 april Sant Jordi gevierd, de Catalaanse versie van Valentijnsdag. Er is een eeuwenoude traditie dat de man zijn vrouw een rode roos geeft. Lees meer over deze romantische dag onze pagina over Sant Jordi.

DiadadeSantJordi

28 april – Voetbalwedstrijd FC Barcelona – Levante U.D.

De sfeer van een live voetbalmatch meemaken in het mooie Camp Nou? Tussen alle fanatieke locals of misschien zit je wel tussen de Valencianen. Wil je dit graag een keer meemaken? Meer informatie over de wedstrijd FC Barcelona – Levante U.D. vindt je online.

Mei

1 mei – Día del trabajo

Deze feestdag wordt elk jaar op de eerste van mei gevierd. Deze dag wordt ook wel de Dag van de Arbeid of ‘May Day’ genoemd.

30 mei t/m 1 juni – Primavera Sound Festival

Op deze datum vindt een van de grootste festivals van Barcelona plaats. Voorheen hebben er grote namen zoals Frank Ocean, Solange en Tyler the Creator gestaan.  Meer uitgebreide informatie over Primavera sound festival vindt je op hun website.

Juni

23 en 24 juni – Festival Sant Joan

Bij het festival Sant Joan vieren ze de start van de zomer. Het is dan de langste dag van het jaar. Het is voor de Catalanen één van de belangrijkste feestdagen en wordt door de hele stad gevierd.

28 t/m 30 juni – Love Fan Fest 2 (LGTBI + Festival)

Dit drie dagen lang durende festival is opgericht om het LGBT-thema te vieren, te bespreken maar ook te tonen. Het doel is om meer respect te krijgen voor dit thema. Er worden workshops en lezingen gegeven. Een divers festival dus! Kijk op de website om nog meer te weten te komen over Love Fan Fest.

Juli

5 t/m 7 juli – RockFest Barcelona

Dit driedaagse heavy rock festival wordt gehouden in Parc de Can Zam, vlak bij Barcelona. Metrolijn 9 stopt bij station Can Zam. Dit station is een paar minuutjes van het festivalterrein lopen. Voor kaarten voor het Rockfest Barcelona kun je terecht op hun website.

13 juli – Barceló Beach Festival

Hét festival van Barcelona! Het populaire Barceló Beach Festival vindt plaats op 13 juli en is een absolute aanrader voor alle festivalliefhebbers. De line-up van dit jaar is al bekend en belooft groots te worden. Zo zullen onder andere Armin van Buuren, Alesso, David Guetta, DJj Snake, Don Diablo en Steve Aoki achter de draaitafel staan. Koop je kaartjes dus snel.

18 t/m 20 juli – Sónar Festival

Van 18 tot en met 20 juli vindt het Sonar Festival van Barcelona plaats. Tijdens dit festival zullen er vele concerten en optredens van DJ’s zijn en meer kunstzinnige uitspattingen. Voor de line-up, tickets en meer informatie over dit festival kun je op de website terecht. Meestal staan er veel techno-artiesten in de line-up.

Augustus

15 t/m 21 augustus – Festa Major de Gràcia

Dit is een groot buurtfeest in de wijk Gràcia. Er worden voornamelijk veel spellen gespeeld en gezellig gegeten, meestal gebarbecued. Elk jaar weer begint deze feestweek op 15 augustus en wordt het de avond ervoor geopend. Ga jij dit jaar de parades bekijken? Lees nog veel meer over dit feest op onze speciale Festa Major de Gràcia pagina.

September

11 september – Diada Nacional de Catalunya

Jaarlijks viert Catalonië op 11 september de onafhankelijkheid. Dit heeft niks te maken met wat er zich op 11 september in de Verenigde Staten heeft afgespeeld. Al eeuwenlang is Catalonië aan deze datum verbonden. Benieuwd wat er zich op deze dag in het verleden heeft afgespeeld en wat er tegenwoordig op Dia Nacional de Catalunya wordt gedaan?

DiadaNacionaldeCatalunya

21 – 24 september – Merce festival

Merce festival is een festival waar je bij moet zijn. Dit is het grootste stadsfestival van Barcelona. Het festivals zit vol vuurwerk, menselijke torens, muziek en nog veel meer. Houd de Merce festival pagina in de gaten voor het officiële programma en bijbehorende data.

Oktober

12 oktober – Día de la Hispanidad

Op 12 oktober ontdekte Columbus de nieuwe wereld, Amerika . Een nieuw continent dat aan de wereldkaart toegevoegd kon worden. Nadat Columbus deze grote ontdekking had gedaan, had Spanje steeds meer macht. Deze dag wordt ieder jaar gevierd door alle Spanjaarden en dus ook in Barcelona. In Barcelona zelf staat bij de haven een prachtig groot standbeeld van Columbus, het Mirador de Colón.

December

Fira de Santa Llucia 2019

Rond kerst is het altijd leuk om naar kerstmarkten te gaan. In Barcelona vind je een hele leuke oude kerstmarkt, die al bestaat vanaf 1786. Daarmee behoort de markt tot de oudste kerstmarkten van Europa. De markt kun je vinden op Avinguda de la Catedral, 08002 Barcelona.

25 december – Kerst 2019

Tijdens de Kerstdagen in Barcelona? Wij laten je graag weten wat er allemaal te beleven is in deze bruisende stad.

KerstBarcelona

31 december – Oud & Nieuw 2019

Ben je met de jaarwisseling in Barcelona? Dan wil je misschien weten waar je goed kunt dineren en waar de leukste feestjes zijn. We hebben leukste belevenissen, tradities en weetjes tijdens Oud & Nieuw voor je op een rijtje gezet.

Comments are closed.